Yoo...
(
Ezt a levelemet leginkabb Gabinak szanom na meg persze azokanak akik magukra ismernek.)
Kezdjuk.:
"Szerintem mindenképpen a lényeg a jó hangulatban, és a fordulatos és érdekes sztoriban van, nem pedig abban, hogy..."
Orulok neki Gabi, hogy te ilyen szuklataskorrel rendelkezel.
Eleve akkor van hangulatos es fordulatos story, ha a keszitok olyat csinalnak amit meg nem ismerunk.
"De akármi is lesz a Heroesból, én szeretni fogom!"
Te neked ugylatszik tok mindegy, hogy mi lesz az uj
Heroes-ba, ha rokabor lesz szebben nyuzva akkor is tokeletesen megleszel vele elegedve.
Megmondom a frankot. A
Heroes elvesztette a fonalat a
Homm3 AB es
SD utan, azok a kiegeszitok meg okesak voltak, de az utana kovetkezo episodok mint siralmasra sikerultek.
Semmi ujitas, semmi fejlesztes.
Ezt probaltak az oroszok kihasznalni a
WoG-al. Es valjuk meg egesz jol sikerult.
Nem ugy mint a Heroes 4. resze ami kezdetben okes volt, de az ember a 20. jatek utan rajott, hogy voltakeppen semmivel sem vagyunk elorebb csak a csomagolas lett szebb.
A Falloutos gazdasagi szimulator dolgot magamra veszem es kozlom, hogy a valtozas nem feltetlenul jelent rosszat.
De ezt nem akkarom itt kihamozni megint mert ezt csakis az erti meg aki ismeri az igazi Heroes Universumot.
Nezetek az Upgrade-s dolgok azok elvileg nem rosszak. De nem is olyan nagyon jok.
Mindenesetre a 4. reszben talalhato ujitas, hogy elvileg 2db folenyt lehet fejleszteni a varon belul nem nyerte el a tetszesemet.
Ki az a barom aki Fekete Sarkany helyett mondjuk Hydra-t fog kifejleszteni.
(minden tiszteletem azoke akik megis csak ezt a jetek stilust valasztjak)
Szerintem viszont az nagyon is jo otlet, hogy a ket legerosebb egysegnek legyen kulon spec tulajdonsaga es ezen belul szintlepest is tudjanak vegezni mint a hosok.
A hosok egyinesege es kasztositasa jo otlet, de annyira ne korlatozuk mar le egy host foleg ne egy varazslot.
A nekromanta az igen is hasznalhason elet jellegu varazslatokat.
A (varazsloi) mágia nem "rasszista" dolog. By Varshi
"A Nekro az nem halalmagiat jelenti, azaz nem gonosz cucc. Csupan az eletenergiat manipulalja. A felhasznalas modja dont. Lasd:atomenergia" By Kavefozo
Ezeken gondolkoz el egy kicsit. Mert mondjuk a Nekromanta jellegu varazslatokat max egy pap kifogasolhatja vagy egy olyan varazslo akinek a jelleme nem engedi az ilyen jellegu varazslatok hasznalatat.
A Barbarok alapjaba veve igen izmos harcias teremtmenyek, de a barbar samanok akiket csatamagusnak kereszteltek el a Homm-ba miert ne hasznalhatna magiat ?
Ja es Gabi a mondanivalodba ez a legbutabb dolog amit olvastam.:
"egy hat hónapja küzdő, harmincas szintű hős győzzön le három sárkányt, azért hős"
6 honap alatt egy szintet sem lephetne egy "
hos" nemhogy 30-at.
De meg, ha lep is annyit akkor is eleg ostobasagnak tunik, hogy sarkanyt fog olni egy kardcsapasal.
Mint mondtam a sarkany mint olyan hihetetlenul durva dolognak szamit.
Egy sarkanyt megtamadni egyenlo a halalal.
Az a baj a Homm-al, hogy tulsagosan megkavarja a mar jo ismert szerepjatek szabalyokat.
Tul sok vakmero dolog van benne.
Na most abbahagyom mert meguntam.