Sziasztok!
Játszottam néhány gamet balance-n, leírnám mit tapasztaltam. A kiinduló területeden belül van egy másik saját vár (azaz falu, fort nélkül) valamint fa-, kőbánya és higany bánya (elvileg, de van amikor a gép elfelejti). A környező zónákban pedig a többi bánya lelhető fel, de aranybánya nincsen. Általában a pálya közepén van egy sivatagos terep egy necro várral, körülötte artifactok lehetnek. A zónák közötti "átjárást" guard(ok) nehezítik meg. A template igen szegény, szóval nagy a csövezés. Mindezt Adlerral ma megtapasztaltuk:
A map Balance M, Random all volt.
A mostani gamenkben pl. nekem a középre vezető úton pack behemot és throng monks állt. Adlernak lots pegasi volt csak. Így ő ért ki előbb középre, Aislinn-nel (Stronghold várral). Nekem Inferno jutott és Rashka. Elég béna volt a területem, se dwelling, és a környező területeken is csak 1 artifact volt, a +1 health gyűrű.. Itt egy +4 pajzs, vagy +4 attack arti "relik"-nek számít. A fél terepet bejártam, s volt egy arena meg egy +1 spell ojjektum

. Volt még azonban 2 monolith, amin keresztül a bátor droidok kiváncsiskodtak, s hullottak el. Látván a sok obelisket, elkezdtem gyűjteni őket. Néhány obelisk után egyértelművé vált, hogy az én területemen van elásva. A kezdeti magas fa és kő létszám maga után vonta a másik vár építését is, így elég sok lényre tettem szert a játék végére. A 2. hónap elején kiástam a grailt (a váram előtt volt) és innentől kezdve vártam Adlerra

. Aki jött is menetrend szerűen, de mindent ki tudtam venni, s a várban nem sok esélye volt. Szép számmal gyűjtőtte össze a 700 csontit, amiből 140et elbukott a monkok ellen. Aislinn skillekben fölényben volt, de seregben nem.
Az ideális az L-es map lenne, mert a drágább várak ott tudnak kibontakozni, persze nem egyszerű. Egyetlen hátránya a hosszú játékmenet. Dehát valamit valamiért.
A monstereket személy szerint strongra szavaznék, oda kell finesz. Eddig sikerült megoldani a 3., 4. héten való találkát Les balance-on, M-esen ez különösen igaz. Adlerral a 2. hét végén, 3. hét elején már találkoztunk. A pálya több szegmensében találkozhat a 2 player, nem feltétlen kell leverni lots behemotot a 4. héten.
Mugger: skirmish és balance templatek lesznek?
Üdv
Üdv