Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 527 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 16:14 

Egy felvetésen érdemes elgondolkozni. Tegyük fel, hogy pár támadás meccs netán marad vasárnapra. Akkor miért ne lehetne kettő vs kettő mellett lejátszani? Úgyis fél óránként kerül sorra az ember. Addig azokon a gépeken, amiket a csak támadásra jövők (SenSei például vagy gondolom Magixék is hoznak) lehetne játszani szép lassan támadást. Persze ez csak pár meccsre kivitelezhető ...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 16:56 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Látom felforrt a levegő, mióta nem jártam itt... :shock: Ha az ember fia tudja, hogy elesik, előtte leül... :P Ha én előre tudom, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés a H3 és H5 támadásokra, valamint a 2vs2-re, akkor nem 10 napra szervezem a tábort, hanem 12-re! :roll: (Megjegyzem a tábor pénteken 12 órakor kezdődik és következő hét vasárnap 16 óráig tart, így 10 nap a 10 nap, ha valaki nem tud a teljes időtartamon részt venni, azért kéretik nem a szervező(ke)t hibáztatni... :? )

No nézzük a végleges megoldási javaslatomat:

H3 támadás: 2 csoport (A-B) Egyik csoportban 15 ember, másik csoportban 14 ember. Mindenki játszik a csoportjában mindenkivel, majd a legjobb 8-8 ember továbbjut és viszi tovább az eddigi eredményeit. Ott már "csak" 8 meccs lesz, ugyanis a csoportjában már mindenkivel játszott, újra nem fog és így alakul ki a végeredmény. Az első 10 helyezett kerül díjazásra. A tervezett játszási időpont: szombat 12-24 óráig (max. 02 óráig elcsúszhat a dolog)

H5 támadás: 2 csoport (A-B) Egyik csoportban 9 ember, másik csoportban 8 ember. Mindenki játszik a csoportjában mindenkivel, majd a legjobb 5-5 ember továbbjut és viszi tovább az eddigi eredményeit. Ott már "csak" 5 meccs lesz, ugyanis a csoportjában már mindenkivel játszott, újra nem fog és így alakul ki a végeredmény. Az első 6 helyezett kerül díjazásra. A tervezett játszási időpont: péntek 16-24 óráig (max. 02 óráig elcsúszhat a dolog) illetve szombat 08-12 óráig.

A csoportok sorsolását nyilvánosan tartjuk 2008. 07. 18-án pénteken 19.00 órakor a VIII. kerület Ciprus u. 2-6. szám alatt. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Remélem ez Mindenkinek megfelel, igyekeztem sok továbbjutót a végjátékra bejuttatni. Kérem azokat, akik pénteken illetve szombat reggelig nem tudnak lejönni a táborba, hogy a H5 támadásra ne küldjenek csapatot, mert a későbbi lejátszásokat nem tudom garantálni! Valószínűleg lesznek rövidebb és hosszabb meccsek is, a rövidebb meccsek szüneteiben lehet csacsogni, cigizni, enni, inni, sétálni, elmélkedni, szidni a bírót stb., szóval arar ne számítson senki, hogy 1,5 órás ebédelések beleférnek a programba!

Sajnálom, hogy így alakult, legközelebb ha ekkora lesz a jelentkezési létszám, akkor 2 külön teljes napot szentelünk a támadásnak, hogy mindenki játszhasson mindenki ellen.

Várom az észrevételeket! Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 17:47 
Heroes Team

Dreegar írta:
Üdv!
Nekem 3 kérdésem lenne:
1: 2v2 ben miért nem hard+nyersi kompenzáció van? SzvSZ 10 perc maximum átírni a mapokat.
2: Nem láttam a szabályzatban hogy lényeket nem lehet átadni. Gondolom tilos, de azért megkérdezem.
3: a lvl3-4 herok kitiltva... tehát droidnak se lehet használni scholarra építva, vagy csak mainként tilos?

Üdv Bátor Harcosok!

Dreegar:

1. Szvsz megoldható a HARD fokozat és a nyersanyag kompenzáció...
2. Lényeket nem lehet átadni, ezért is kell, hogy ne ugyanazzal a várral induljanak a párok!
3. Teljesen ki vannak tiltva, nem lehet sehogyan sem haználni Őket, hiszen meg sem jelennek a kocsmában...

Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 17:47 

Vologya írta:

H3 támadás: 2 csoport (A-B) Egyik csoportban 15 ember, másik csoportban 14 ember. Mindenki játszik a csoportjában mindenkivel, majd a legjobb 8-8 ember továbbjut és viszi tovább az eddigi eredményeit. Ott már "csak" 8 meccs lesz, ugyanis a csoportjában már mindenkivel játszott, újra nem fog és így alakul ki a végeredmény. Az első 10 helyezett kerül díjazásra. A tervezett játszási időpont: szombat 12-24 óráig (max. 02 óráig elcsúszhat a dolog)

H5 támadás: 2 csoport (A-B) Egyik csoportban 9 ember, másik csoportban 8 ember. Mindenki játszik a csoportjában mindenkivel, majd a legjobb 5-5 ember továbbjut és viszi tovább az eddigi eredményeit. Ott már "csak" 5 meccs lesz, ugyanis a csoportjában már mindenkivel játszott, újra nem fog és így alakul ki a végeredmény. Az első 6 helyezett kerül díjazásra. A tervezett játszási időpont: péntek 16-24 óráig (max. 02 óráig elcsúszhat a dolog) illetve szombat 08-12 óráig.

Egy kis észrevétel a dolgokkal kapcsolatban:

Vegyük alapul pl a H3-at, de ez érvényes a H5re is :

Egyik csoport 15 tagú, a másik 14 tagú. Aki a 15 ös csoportban van és monjuk mindenkit megver, az visz tovább 28 pontot, aki a 14 es csoportban van és mindenkit megver az 26 pontot visz tovább. Ezekután ugye mindekét előző szereplő 8-8 meccset fog játszani oda-vissza. Tegyük fel, hogy a két ászunk (aki a csoportmeccseken 100% osan teljesített) 1-1-et játszik egymással, de a maradék 7-7 meccsükön mindenkit megvernek ... Mi lesz a helyzet ? aki a 15ös csoportból jött az 28+14+1 = 43 ponttal fog zárni, aki a 14 es csoportból jött az 26+14+1 = 41 ponttal fog zárni, holott teljesen egyformán teljesítettek ... (azért is mert egymás ellen is 1-1 et játszottak). Erre mi lesz a megoldás ?

A 14 es csoport kap egy virtuális játékost, aki ellen fixen 2-0 ra nyer, vagy fixen 1-1 et írunk arra a virtuális emberre, vagy nem lesz virtuális ember a 14es csoportban és aki abba került, annak a fenti kérdéses esetben "nem volt szerencséje" ???

Erre a problémára kellen egy jó megoldás :) (ugyanezt érinti a H5 9 vs 8 as csoportja is ...)

Üdv : Magix (igen épp Shaba gépénél ülök per pillanat és pokerpartyra hangolom magam:)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lordshaba 2008 júl. 14 hétf., 17:56-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 17:49 

programot látva vasárnap este massziv piálás, a többi ok:)

nem vagyok támadás guru, de még a futottak még mezőnybe sem férek bele, ennek ellenére a meccsenkénti fél órát - 30 perc - nevetségesen soknak érzem.
Barátkozással, cigizéssel, pöcsöléssel együtt is nagyon sok, 10 perc egy meccs, aztán hajrá, sakkozó sporik előnyben.
ha might, ha varázslós a brigád ennyi idő alatt el kell, hogy dőljön, nem kiéheztetni kell az ellenfél lényeit, hanem leverni, levarázsolni vagy hasonló módon elbánni velük.
Pont azért szokott punnyadás lenne, meredek morál csökkenés mert ezek a harcok túl lassan zajlanak, igy fenntartható a pörgés, s a viszonylag gyors lebonyolitás.
Belefér több szünet is, s nem kell a monitor előtt éhen halni, szomjan mondjuk nem fog senki, ez evidens.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 18:00 

Vologya írta:
Üdv Bátor Harcosok!

Magix: Mindenképpen jó ötletnek tartom a virtuális játékost, azonban az ellene játszott eredmény kérdése már fogós kérdés... Én arra szavaznék, hogy 2-0-ra nyerjen minden játékos ellene, így aki ebbe a csoportba kerül, annak "szerencséje" van, hisz egy kis előnnyel indul... :wink: Baráti üdv!
Közben megjött Sorci is a pokerpartyra és kitalálta a "jó megoldást":

A csoportmeccsek végén, amikor megvan a 8-8 továbbjutó, CSAK és kizárólag azokat a pontszámokat viszi tovább a 8-8 továbbjutó, amit a saját csoportjában a másik 7 továbbjutó ellen szerzett. Ergo nem lesznak nagy pontkülönbségek, azaz szétlövésre is készülni kell :)

Ez szerintünk (Sorci, Shaba és jómagam) jó és "humánus" megoldás :)

Üdv : Magix

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 18:10 
Heroes Team

lordshaba írta:

A csoportmeccsek végén, amikor megvan a 8-8 továbbjutó, CSAK és kizárólag azokat a pontszámokat viszi tovább a 8-8 továbbjutó, amit a saját csoportjában a másik 7 továbbjutó ellen szerzett. Ergo nem lesznak nagy pontkülönbségek, azaz szétlövésre is készülni kell :)

Sziasztok!

Igen, ezt én is így gondoltam, azokat a pontokat viszik tovább, amiket a továbbjutók ellen szereztek.

Szerintem lassan minden korrekt lészen.

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 18:19 

Igazából a fenti említett csak a továbbjutók elleni potokat viszed tovább sem az igazi megoldás (mert ugye lehet a többiek ellen meg jobban szerepeltél mint a első helyen lévő, de a továbbjutás szempontjából kevesebb pontot viszel tovább).

Ennek az eldöntését szavazásra bocsájtanám minden érintett körében, hogy minden pontot vigyünk-e tovább (virtuális játékossal a kisebb létszmú csoportban sima 2-0 ás pontozással és akkor a lucky csoportba kerültél), vagy csak a továbbjutók elleni pontokat számoljuk...

Másrészről a szétlövéssel kapcsolatban :
Ne olyan legyen a szétlövés map a TT esetében mint ami volt a BB-n, mert ott azok vannak előnyben, akik sokat nyomják a heroest.
Azonos pontszám és egymás elleni 1-1 esetén a megoldási javaslat :

1 meccs az eredeti csapattal pénzfeldobással eldöntve, hogy ki lesz a piros. Ugyen nem mindenkinek kedvez a piros oldal sem, mert az íjász csapatnak jobb a kék "védekező" oldal :)

Ezekre kérnék véleményeket. Illetve a fent említett szavazás mielőbbi kiírását és a beérkezett szavazatok alapján eldönteni a virtuális ember 2-0 és minden pontot viszünk tovább avagy csak a továbbjutottak elleni pontokat visszük tovább kérdést eldönteni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 14 hétf., 20:03 
Heroes Team

Sziasztok!

Magix: Tökéletes megoldás csak az lenne ha mindenki mindenkivel játszana, de az sajnos időhiány miatt lehetetlen. :)

Mivel itt minden pontért meg kell küzdeni én nem javasolnék Lucky csoportot, szerintem csak a továbbjutók ellen vitt pontok számítsanak!

Bár én a harmadik helyemet a BB -n a szétlövés mapnak köszönhetem, semmiképp sem tartom jónak ezt a megoldást, ha már támadás, azzal kellene eldönteni a helyezést. Az általad vázolt 1 meccses döntés a megoldás.

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 0:32 
Heroes Team

Vologya írta:
No nézzük a végleges megoldási javaslatomat:

Az Ujjaidon fogod számolgani a pontokat ezen esetben ugye tudod?? :twisted:

Ami meg mellesleg a félórás menetidőket illeti, Adlernek van benne némi igaza, a 30 perces menetidő tulképpen általánosságban teljesíthető, pár kivétel van, akik 300x átszámolják a csata közbeni lépéseiket minden lény jövetelekor...

Ami meg a H5öt illeti, lehetne télleg megoldani, hogy pénteken megkezdeni a meccsek lejátszását, akik úgyérzik kellően készek rá...
H3-ban mehet tőllem a 2 csoportos beosztás, de H5 ben szigorúan ellenzem a 2ttébontást lévén ott a legtaktikázósabb a dolog, és ott lehet a legjobban felborítani az eggyensúlyt...
Mellesleg jószerivel fölös lehet játszani azoknak mindkét számban, akik 1-2 topcsapatot könnyen beszivatnak, mert így a pontlopás esélye is kipereg a játékból ( ami helyezéseket formélhat át) és qrvasok döntetlen/körbeverés esélye látszik számomra, és egy 3as körbeverést 1-1 meccsekkel is ellehet nyúzni...
Magyarul megint fennál páróra hosszabíítás esélye...

Szal idő mint a tenger, az Ssth féle megoldást támogatnám inkább, hogy legyen esély a vasárnapi lejátszásokra is 2vs2 menet közben...
Valamint a káoszrendszer itt előnybe kerülhet, hogy a gyorsabb menetidőket lehessen lebonyolítai gyorsan, a lassúbbak meg mehetnek melette, max az időket mindenki arra fordítja amire akarja, max Vogyi összedobunk vmi adminisztrációs irodát erre a célra...

Következő meghatározó tényezők a H5 TTre: az erre a célra fogható géppark mérete... A H5 támadás idejét ez is növeli...

Valamint Lehetne engedélyezni a H5ben nem résztvevők H5 TT alatti H3 támadásaik lebonyolítását, ha úgy kívánják, ugyanis az is egy 10fős diff. ha jól sejtem simán megvan párszáz meccs...

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 1:44 

Jou írta:

Ami meg mellesleg a félórás menetidőket illeti, Adlernek van benne némi igaza, a 30 perces menetidő tulképpen általánosságban teljesíthető, pár kivétel van, akik 300x átszámolják a csata közbeni lépéseiket minden lény jövetelekor...

Minek gondolkozni?
Be kell lőni a chaint, aztán vagy hat, vagy nem :D :D :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 2:05 

Kézilabdában meg más sportágban is van olyan VB-n, EB-n hogy a csoportból továbbjútó csapat magával viszi a többi továbbjútó elleni pontszámát. Ez teljesen normális dolog. Ha 30 ember jelentkezik egy versenyre akkor nem lehet megoldani azt hogy mindenki mindenki ellen játszon. De szerintem 22 meccset símán le lehet nyomni egy nap allatt, az biztos hogy nem kell mind a 22 meccsre egy fél óra. És akkor marad idő akár egy focira vagy vízilabdára is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 7:37 

H5 Támadás adminisztrációban én szívesen segítek majd ott, hiszen én ebben a versenyszámban nem indulok.

Szerintem a H3 támadásban mindenki ellen elért eredményt vigyük tovább. Hiszen lehet mindenkitől kikapok a kiesők közül és mindenkit elverek a továbbjutókból. Aztán mégis max ponttal megyek a döntőbe :shock: A legjobb megoldás mégsem az, ha a 14fős csoportban adunk plusz két pontot mindenkinek, hanem a 15 fős csoport utolsó helyezettje elleni eredményt nem viszik tovább a résztvevők. (Vagy kizárunk valakit :lol: )

Egyébként meg Adlernál a pont 8) :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 9:41 
Heroes Team

Sziasztok!

Szerintem semmiféle egyensúlyt sem borít fel a csoportokba sorolás!
A h5 -ben tudnillik NINCS olyan! Ott csak és kizárólag mérhetetlen mákfaktor
van! Aki pedig a saját 8-9 fős csoportjában nem tud bejutni az első 5 közé,
az nem érne el kézzelfogható eredményt a teljes létszámú csopotnál SEM!

Így nyugodtan működhet ott is a csoportozás!

Én elhiszem, hogy aki lejön péntek este s marad egy hétig játszani az akár az
1 vs. 1 alatt is szívesen lejátszaná a meccseit, én sajnos szombat éjjel, de
legkésőbb vasárnap hajnalban hazaindulok, akár sikerült befejezni az összes
H3 és H5 támadásmeccset, akár nem. Azért jobban örülnék ha esetleg sikerülne....

A horribilis létszám miatt megint csak engedélyezném a neten való előre
lejátszás lehetőségét, főleg a mérhetetlen időbe kerülő H5 támadásban.

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 14:50 
ISTEN

sziasztok!

a 2csoportos h3, h5 beosztasokat tamogatjuk. jobban orulnenk viszont annak, ha a csopormeccsek utan alsoagi tovabbjatszas is lenne. vagyunk itt paran, akik nem profik, igy a valoszinusitheto tovabb nem jutasunk a versenyunk veget jelenti - kevesebb csataval.

kikik

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 15:17 
Heroes Team

kiki írta:
sziasztok!

a 2csoportos h3, h5 beosztasokat tamogatjuk. jobban orulnenk viszont annak, ha a csopormeccsek utan alsoagi tovabbjatszas is lenne. vagyunk itt paran, akik nem profik, igy a valoszinusitheto tovabb nem jutasunk a versenyunk veget jelenti - kevesebb csataval.

kikik

Üdv Bátor Harcosok!

Átgondolva a dolgokat, nem látom akadályát az alsóházi rájátszásnak sem, hiszen kb. ugyanannyi meccs lenne, mint a felsőházi rájátszásban, szóval kivitelezhető a dolog... :wink: Csak legyen kedvetek játszani... :wink: Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15 kedd, 19:25 
Heroes Team

Sziasztok!

Vologya átküldte a javított változatot:
Szabályzat:
http://heroes.hardwired.hu/mugger/egyeb ... vitott.zip

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 16 szer., 16:06 

Kis kukacoskodás:

Lehet lemaradtam valamiről, de 2vs2-ben ilyen van a szabályzatban:

"Homokóra térképen nincs csizma és kesztyű, valamint tiltott a log és a pathfinding képesség! Tehát ilyen hőssel nem lehet kezdeni, illetve ha a hős megkapja, nem lehet beválasztani!"

S ha path+logot dob egyszerre a gép, mert éppen expert a misticizmus és eagle eye képessége a főherónak (mert mindig pathot meg logot akart adni, és nem választotta be a hero, csak a ratyit), akkor dismisselni kell azt? :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 16 szer., 17:39 
Heroes Team

Sorceress írta:
Kis kukacoskodás:

"Homokóra térképen nincs csizma és kesztyű, valamint tiltott a log és a pathfinding képesség! Tehát ilyen hőssel nem lehet kezdeni, illetve ha a hős megkapja, nem lehet beválasztani!"

S ha path+logot dob egyszerre a gép, mert éppen expert a misticizmus és eagle eye képessége a főherónak (mert mindig pathot meg logot akart adni, és nem választotta be a hero, csak a ratyit), akkor dismisselni kell azt? :P

Üdv Bátor Harcosok!

Sorci: Igen, dismisselni kell! :twisted: Kicsi az esély, hogy előforduljon, de vagy ez a megoldás, vagy az ellen 1 kör alatt odaérhet valamelyik várhoz és ezt sokan kifogásolták, ezért ez a megoldás született... :shock: Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 16 szer., 20:07 

Sorceress írta:
Kis kukacoskodás:

Egy olyan hőst akinek expert mysticizmusa és eagle eye van, alap hogy dismisselni kell :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 527 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]