Bozso (Stronghold, Crag Hack lvl14, 25/20/15/12, 120 mana)
vs
Ssth (Inferno, Nymus, lvl16, 23/26/13/14 100 mana)
Nagyon sokat teszteltem a pályát, Csizuval kétszer játszottunk is rajta, így tisztában voltam a pálya és a saját kereteimmel. Azért mondom ezt hogy a saját kereteimmel mert alapvetően az Inferno-t favorizáltam, de a tesztek során csak egyszer sikerült Devilt húzni első héten. Ráadásul abban kb. 100%-ig biztos voltam, hogy Th bevállalja az Infernot, így ha mirror során ő felhúzza, én pedig nem, akkor bukó van. Ezért inkább a sebességre próbáltam rámenni, erre pedig a Stronghold látszott a legalkalmasabbnak.
A tesztek során elég jó véleményem alakult ki a barbárokról, jobb hősök érkeztek, akik nagyobb eséllyel kapnak earth magicet, ráadásul hamar van maci, amivel elég jól lehet szántani, ráadásul 3. hét elején akciós macival mindent ki lehet szedni. Mindennek a kulcsa azonban az aranybánya és a kő mennyiség...
Nos rögtön első nap konstatáltam, hogy még Strongholddal is meg fogok szenvedni. Bár Crag Hack rögtön bejött, az aranybánya előtt Beholder (legrosszabb) és sehol egyetlen kőkupac. Alsó vár Stronghold ami hurrá, de nyersanyag nélkül nem sokat ér, felső vár Fortress. Az aranybányát sajnos csak 4. nap tudtam bevenni, emiatt így a pontosan kiszámolt vásárlások akadoztak. A vízen jól jött a pénz – erre szükség is volt –, ráadásul az egyik arti a monsterek mögött csizma volt, ami kellett! Végül is meglett a lvl7+Castle, ám a kőhiány keresztülhúzta a rusholásra felállított összes tervemet.
Második héten Silokat húztam mindhárom várban, építettem Capitolt hogy legyen pénz és amit csak tudtam bevertem a log+csizmás CH-val. Sajnos a második várban nem tudtam lvl3-4-et építeni, ráadásul láttam a kocsmában hogy th főhőse erősebb, mint elmondta, húzott devilt első héten, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccset, főleg annak fényében, hogy nekem nem voltak meg a feltételek a rushhoz. Ennek ellenére megtettem, amit lehetett, még bíztam a fönti Ghostok mögötti +6All-ban és a +5All-t is magamnak akartam.
A harmadik hét közepére azért meglett az akciós maci, kiszedtem a +6All-t, és indultam a sátorhoz. Sikerült is 135-nél, ám 137-nél th teljes sereggel átjött a devileken, felvette a +4All-t és 4 lépésre megállt a főváram előtt. Ha beér, akkor végem, bár a throng démonból ítélve így sem volt biztató a helyzet. Sok menekülés és csatárlánc segítségével visszajuttattam a sereget, hoztam amit csak tudtam és beültem CH-val a várba.
Th magabiztos volt és azonnal támadott is.
5 Ancient B, 6 Küklopsz, 12 Thunder, 20 Ogre M, 28 Orc C., 41 Wolf R., 89 Goblin
vs
5 Arch D, 10 Efreet S, 14 Pit L, 113 Demon, 9 Hell Hound.
Igazából tudtam hogy amint leomlik a fal végem. Az expert slowban még bíztam bár nem tudtam nincs-e ott exp. haste. Szerencsémre nem volt, így eltartott egy darabig amíg rés keletkezett a védelmen és a démonok mindent szétszedtek, de sajnos egy másodpercig sem volt esélyem, mivel értékekben közel azonosak voltunk és a 385-ös villám volt az egyetlen támadóvarázslatom, így th könnyen győzött.
Gratulálok, megérdemelten győztél!
Bozso
|