Tegnap lejátszottuk Merlinnel a 2. fordulót hajnalba nyúlóan. A meccs előtti 1-2 hétben picit gyakoroltam a pályán, ahogyan azt régen is tettem, aztán rájöttem, miért hagytam el ezt egy idő után: szinte minden bejött, élesben meg semmi (lásd: egyhősös pályán gyakorláson Malekith, a meccsen meg GEON).
Úgyhogy első nap megint ezt a pechet éreztem, Piquedramot kaptam kezdőnek, 8 kemény gargoyle-lal

a kocsmában Josephine és Synca ücsörgött (32 gremlin, 2 gólem ill. 30 trogi, 5 hárpia) úgyhogy ahelyett, hogy 70 vagy 100 gremlinnel kezdtem volna meg a szántást, ehelyett 48-cal...további hősök: Calid, Aine – na, ki kit választott volna?

múltkor téma volt Xyron, mint kezdőhős, hát én Josephine-re tettem le a voksom. Az a miszticizmus és sorcery nyerő párosításnak tűnt, utána kapott még földet

[ez a 3 expert lett első nap] plusz még egy basic armorer és felmartam a pathfindingot is [ami level 17-en is basic maradt

] 4 3 4 3 voltak az értékei level 9-en.
Az artifactokkal viszont elég nagy szerencsém volt. A várnál 750-es aranyzsák volt, az ércbánya mellett +3 spell power/knowledge nyaklánc. A zsáknak köszönhetően beszereztem a teljes harckocsi állományt (különösen az ammo cart volt fontos) és még mage guildet is húztam a 2. várban, ahová a főhőssel mentem be, mert a slowt meg akartam tanulni. Sec vár mellett +4 pajzs, térkapu fölött +2 spell/k. köpeny (mázlik). Így a tervezett negyedik helyett az ötödik napon mentem át a térkapun (sima nagák) a már említett piszlicsáré sereggel plusz 4 magival. De a varázslattal hasítottam egyértelműen, ekkor Josephine már 5 9 9 9 értékkel bírt, kapott offense, tactics-ot, úgyhogy nagyon elégedett voltam vele

[a 8. skill pedig air lett később]. A szigeten championok vártak, a két ottani artifact +1 speed gyűrű és antidispel gömb. Itt a tervezettnél több napot töltöttem, mert a sereg annyira harmatos volt, hogy még a nagákat, thunderbirdöket se tudtam volna droidokkal veszteség nélkül elintézni, úgyhogy a főhőssel oldottam meg mindent, bementem az arénába, majd a championokkal hazavágattam magam.
Naga lett castle-lal 7. napra, Josephine pedig 1-2-5-nél ment át az alsó blokkon. Bementem a libraryba és Terek máris ott kolbászolt, szándékosan erre jöttem, nehogy holmi teáskannákon járjon már az esze

nálam 9 genie volt, nála 2x8 madár, nem támadott meg, következő nap viszont megtámadtam teljes sereggel, elértem még. +1 speeddel csodálkoztam, hogy nem én kezdem, odaát +2 speed figyelt...vártam a fizetést és távozást, de nem, a gremlinek kaptak egy százas villámot (az enyém úgy 380 körül sebzett), én pedig toltam a mass slowt. Így következő körben a nagával aprítottam az egyik madarat, a másikat meg egy villámmal, maradt 2-2, Merlin ekkor távozott fizetve.
Ezután pedig hosszú-hosszú hetek következtek, Terek próbált rejtőzködve, szaladgálva erősödni, közben az aréna fölötti fabányánál +4-es buzogányért elmentem, a saját utopiám maximumos volt, azt kihagytam, Terek pedig elszánkázott a sajátja előtt

és nekiment a bányát őrző level 6-nak, huh. Úgyhogy kifosztottam én azt, jött +5 all kard, Sentinel és +1 health (amit a főcsatánál elfelejtettem berakni, nyehh). Jó pár nappal később rátaláltam Terekre a sec váram fölött, én hülye pedig ha nem veszem fel a spell powert, pont elértem volna a hazafelé iszkoló barbárt, 2-3 nap üldözés vette kezdetét, de 1-2 mozgáspont mindig hiányzott (elsején elértem volna, de a stables hatása pont megszűnt

). Úgyhogy nagy unalmamban bevettem a középső várat és átmentem hozzá a giantokon keresztül. Ott a nagy kapkodásban az egyik droidnál maradt 5 küklopsz meg 41 ork, azt levágtuk. Másnap Merlin kirontott a várból, mint Zrínyi.
Terek - 17 8 10 11 220 mana, 8 ősi behemót, 10 küklopsz király, 40 madár, 36 ogre, 18 ork, 114 farkas, 214 hobgoblin
Josephine - 16 27 19 22 220 mana, 7 óriás, 33 naga queen, 27 genie, 32 arch magi, 54 gólem, 31 gargoyle, 221 master gremlin, adv armorer, tactics, air, expert offense.
Taktika nem volt, vártam a mass haste-et, de nem jött. Helyette megvakultak a nagák (a genie-vel varázsoltam rájuk – protection from water

), a behemótok pedig azonnal kaptak olyan 640 körüli villámot. A kis manók bebújtak az ammo cart és a ballista közé és onnan lődözgettek, előttük a gólemhad sereglett össze. A gargoyle-okkal berepültem a ballista elé, de pont odaértek a behemótok, nagy ötlet volt, 3 maradt belőlük. A morálra ácsingózó (+3) barbár hordák csak szivárogtak előre, következő körben pedig a geniem vakult meg, úgyhogy eljött a mass slow ideje, a 40 madár brutális volt, 10 genie-t le is vettek egyből. Kalapáltuk a behemótot, már csak 3 körül volt, a gremlinnel én buta meg a goblint lőttem, nem a farkast, így a farkas odament az óriáshoz és levett hármat belőle...meg is érdemeltem. Igen, de életben maradtak és a következő kört mi kezdtük, eljött a csapásmérő egység ideje

kúráltam a nagákat, akik azonnyomban leszedték a maradék 33 madarat

(1,9 k sebzés). Még egy mass haste, akkor pedig kezdtem megijedni, amikor a 36 ogre először luck-kal, majd morállal kínálta meg a nagákat, le is vett 9-et

a nagák megint megvakultak, a behemótok szétszedték a lőszerkocsit, ogrék harapták már a gremlineket, de aztán még egy slow/cure kombó és amint lehentelték a százkezűek a zöld bitangokat, Merlin feladta.
Köszi a meccset!