Bakos Zsolt írta:
Szóval az "időmilliomos vita" - szerintem - értelmetlen. (Mindenkinek arra van ideje, ami fontos)
Ha így gondolod, akkor kérlek, vedd elő a 35 mentéses versenyed ismét. Játszd le kétszer: adj magadnak 2 napot és adj magadnak 2 hetet. Végül oszd meg velünk is a tapasztalataidat. Melyik zárult jobb eredménnyel ?
Szép nagy általánosságokat lődözöl a valóságtól azért kicsit eltávolodván.
Bakos Zsolt írta:
Aki úgy gondolja, hogy ha nagyon sok ideje lenne, akkor jobb eredményt tudna elérni, annak ajánlom figyelmébe a legelső támadás tornán Bogpista elleni meccsem, aztán a 2.-ról Karesz ellenit, vagy a 2006/2-ből a Petrus ellenit. (csak simán túlélni sem könnyű, nemhogy minimális vagy "0" veszteséget elérni)
Felesleges, hisz Te magad vagy rá a bizonyíték. Te írtad: először levernek, aztán több visszatöltés után éred el a jó eredményt. Ebből az következik, hogy ha 35 mentésnél átlag 10x töltesz vissza és az egészre 12 órát fordítasz, jobb eredménnyel jössz ki, mintha átlag 2-3x töltenél vissza. Ez annyira evidens, hogy kár is volt leírnom.
Bakos Zsolt írta:
Aztán jön a TUDÁS, mert egy gyenge játékos, a legjobb csapattal, végtelen idő alatt sem tud nyerni.
Mivel zárt a HOMM szisztémája, ezért van az az idő, amely alatt egy, a játékot nem is ismerő, de logikusan gondolkodni képes egyén kihozza azt az eredményt, amit Te mondjuk 2 óra alatt elérsz. Ez persze elméleti dolog. A vártípusoknál lehetne lemérni a tudásbeli különbséget, ha nem offline lenne, hanem időlimites online.
Aki nem ismeri a játékot, az vélhetően versenyképes csapatot sem tud összeállítani. A maradékok között megint mi dönt ? A nagybetűs tudás ? Ugyanmár. A játékosok többsége tisztában van erejével, a többiekhez mért tudásával. Közel azonos képességű játékosok között mi dönt ? A szerencse. A szerencsét mivel lehet befolyásolni ? Visszatöltéssel ? Az mit jelent: mennyit seggelek, míg végre jön az a k..va morál, vagy reziszt.
Bakos Zsolt írta:
És persze kell némi idő is, mert anélkül a legjobb csapat és legravaszabb játékos is elvérzik.
A rövid idő akkor nem probléma, ha mindenki csak annyit kap. A gyenge játékos mondjuk eléri csapata potenciáljának 30%-át, a jobb meg a 70%-át. A jobbaknál bennmarad valamennyi, mert nem jött a morál, vagy épp jött rezisztensz, de jobb és jobb között nem az dönt, hogy az egyik jobb mást se csinált két héten át csak reloadolt.
Bakos Zsolt írta:
A magam részéről, ha a kíírás esetleg "egy éjszakára szóló" verseny lenne, tuti, hogy nem indulnék mert a lényeg veszne el.
Nem korteskedek én semmi mellett/ellen, de ez a hozzáállás hozzászólásra ösztökél. Ezt hívom én nyafinak, tetszik, vagy sem. Ki hallott olyat, hogy úszó nem vesz részt 25m-es medencés versenyen, vagy sakkozó rapid versenyen, mert elvész az úszás, vagy a sakk lényege ? Ez egy nagy hülyeség, csak ne reklámoznátok folyton.
Egy egyéjszakás verseny is verseny. El lehet indulni rajta és távol lehet maradni. Írtatok már olyat, hogy "nem indulok vártipusokon, mert nincs benne a lényeg" ? Nem (gondolom). Ha valami nem tetszett, nem indultatok és kész.
A lényeg minden esetben a versengés, a "jobb akarok lenne a másiknál", a verseny. Ha lenne egyéjszakás verseny, a lényege annak is a verseny lenne. Az indulók nevezésükkel veszik tudomásul a feltételeket és adott kereteket betartva (esetünkben időlimit) versenyeznek.
Nekem mindegy lett volna, hogyan érkezik tavaly ősszel a H3 támadás, csak jött volna. Ezzel így vagyok idén tavasszal is. Free your mind ! Ne építsetek korlátokat magatok köré !