Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2530 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 127  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 14:06 
Heroes Team

Levko!

Manapság minden téren csökkenni látszik a heroes feeling, mind online, mind offline, nemtudom észrevetted-e??

Nekem mindegy melyik fajta verseny lesz, én indulok, ha nem maradok le rólla, jó elpoénkodni néha:)

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 14:28 
Heroes Team

Hát ha egyszer mégis lenne egyfordulós nosztalgia, akkor 1 fővel biztos, hogy nőni fog a létszám. :)

Viszont, ha már csökken a létszám, akkor meg már nincs sok értelme a többfordulósnak, épp a létszám miatt...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 16:23 

Heroes feeling fog el, mikor játszol a HOMM valamelyik verziójával. Még egy kört, még egy kört...stb...
Ennek egy verseny lebonyolításához semmi köze. Amúgy 35 ellenfél optimalizált legyőzéséhez rengeteg szabadidő szükséges. Azaz, ha van valahol egyensúly borulás, az ez. Akinek 4 órája van rá, az hiába tud többet, hátrébb végez, mint akinek más dolga sincs, csak HOMMozni.

Rémlik egyébként, hogy bárki szervezhet versenyt, azaz, ha Levko levezet egy egyköröset és mellette fut Kertics többköröse, akkor jusztis benevezek mindkettőbe. Az egyiket eszerint játszák, a másikat meg aszerint. Megpróbálok erőforrássaimhoz (idő, játékismeret) mérten a legjobb lenni. Passz, ennyi. A nyafizásnak nincs sok értelme.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 16:24 
Heroes Team

Úgy van ahogy Jou mondja. A heroes iránti visszaesés, az offline támadás terén is meglátszik, nemcsak a tábori, BB-s létszámokban.

A többfordulós verseny pedig a tudást hozza ki, mert a csapatot lehet jól, lehet rosszul is fejleszteni. De igazából az offline támadás a türelemről szól és arról, ki mennyi időt tud rááldozni, hányszor tölti vissza, mennyire kitartó. A csoportokon belüli egyensúly feldöntését pedig nem a többfordulós verseny okozza, hanem az, ha az árlistában valami túl olcsó a többihez képest (pl. castle íjászok) és valaki ezt kihasználja. Hiszen az első fordulóban lévő különbség az A és B csapat között tovább nőhet, ha az A csapat olyan lényre épített, amivel könnyebb érvényesülni és ehhez megfelel türelem társul. De ha Te jobb stratéga vagy, akkor a csapatod nagyobb mértékben erősödhet a többihez képest, mint az említett A csapat.

Ha jól emlékszem én is a több fordulósra szavaztam, de aki szereti ezt a versenyt, és csak szórakozásból nyomja, annak tök mind1 hány fordulós, úgyis el fog indulni és jól fog szórakozni.

Üdv

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 16:27 
Heroes Team

morphose írta:
A nyafizásnak nincs sok értelme.

Jaja :) Én arra emlékszem, amikor levko Zomi Duduval BB-re jelentkezett, későn küldték be a csapatot, utólag kivételeztem velük, erre a végeredmény hogy el se jöttek, nem is értesítettek róla... Nekem ez az "élmény" jutott eszembe erről az esetről :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 16:46 

Még valami. Elnézve azt, hogy melyik versenyen mennyien játszottak (nem jelentkeztek, hanem vissza is küldték a mentést), arra juthatunk, hogy nincs egyenes következmény a verseny formája és a résztvevők között:
2005/1 18 fő csoportban
2005/2 21 fő ömlesztve
2006/1 26 fő ömlesztve
2006/2 36 fő ömlesztve
2007/1 23 fő csoportban

Aki egy csoportban x%-kal 5., de másik csoportban 2. lenne és ez fáj neki, az rosszul gondolkodik. Ugyanis a másik csoportban más ellenfelek vannak, nem ugyanaz a % jönne ki. Lehet, persze, hogy más csoportban továbbjutna, de ez nem szerencsefaktor kérdése. Ott kell megfelelni, azzal a csapattal és azokkal az ellenfelekkel szemben, akik sorsolódnak.

Cserében viszont a szervező tud mást is csinálni az adott héten, nemcsak kiértékelni, mentést készíteni. A körök között pedig további taktikai élményt jelent a továbbfejlesztés lehetősége. Ha már feeling, akkor ez inkább Heroes feeling, mint 36, a végére unalomba fúló csata.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 17:28 
Heroes Team

Hát akkor hogy még egy kicsit "nyafizzak" :). Nekem épp az jelenti a heroes-fílinget, hogy a csapatomat kipróbálhatom az összes jelentkező ellen, hogy ténylegesen is hol végeznék velük, akár fun akár komoly a csapat. Míg a csoportosnál ott csak az adott csoportban dől el a végeredmény, hisz a csoporton kívül nem játszott mással. De ez csak az én véleményem. És az lesz amit a "nép" megszavazott/megszavaz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 25 pén., 17:56 

Kerticsnek egy tipp:
Éppenséggel a többkörös forma nem zárja ki, hogy nemcsak az első hármaknak folytatódjon a verseny, hanem a hátsó hármaknak is. Az utóbbiaké a helyosztó, felkerülni már nyilván nem lehet. Még ebben az esetben is kevesebb mentést kell készíteni, mint az 1körösben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 26 szomb., 0:09 

Ha már egyszer offline,szerintem nem egy halálosan sok idő legenerálni a másik csoport játékosainak seregeét.Én is megtettem ezt most az online-on mind a tizennemtudomhánnyal.Ha ki akarod próbálni a másik csoport csapataival,gyártsd le szerintem.

Amugy az idő az tényleg lehet kulcsfaktor,mert pl aki tanul,főleg ha nem középsuli és fix h 8 tól 3 ig van suliba hanem összevissza órarend (mind pl nekem egyetemen vagy h este 7 ig vagyok),szóval aki tanul annak szerintem kevés ideje marad rá mint annak aki tényleg hazamegy meló után (ez nem a meló lebecsülése! ) és ráér ,és nincs tanulnivalója/leadandója másnapra.
Bár én még csak egy támadáson vettem részt,ami többkörös volt,de igy is rengeteg időbe telt visszatölteni ha épp a dzsinnem idiota módon antimagicet varázsolt stb stb,pedig az csak 5 ellenfél volt ha jól tévedek első körben. Hogy lehet ne kihozni a maximumot 35 ellen? Az nyer aki időmilliomos,meg aki türelmes és persze azért a serege is jó (de nem feltétlenül a legjobb).

Ez is csak egy vélemény,nem sértés.
Tisztelettel:
Vészmadár

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 26 szomb., 7:13 
Heroes Team

Csak azt nem értem, hogy miért példálózdok mindig a 35 fővel. Hisz a szavazók száma is csak 21 fő volt. Ha több lenne biztos többen szavaztak volna rá. Csaknem a fele annyi. Azt persze nem mondom,hogy azért ilyen kevesen, mert többfordulós, hisz volt 30 fő felett is, de utána következőn csak 23 fő volt már. Igaz ez sok más okból is lehetett. A támadásra pedig elég időt szoktak adni a szervezők és nem egy hétvége is szokott rá jutni. De hát ha tudja vki, hogy nem lesz elég ideje rá, akkor nem vállalja. Én is így teszek, ha tudom, hogy nem lesz rá időm vizsgák meg hasonlók miatt...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 26 szomb., 19:37 

KTibsza írta:
A támadásra pedig elég időt szoktak adni a szervezők és nem egy hétvége is szokott rá jutni.

Ez csak első olvasásra előny. Épp így kerül hátrányba az, aki időmilliomos. Ha csak 1 éjszaka lenne a lejátszásra kapott idő és 35 az ellenfél, akkor bizony sok mozgástere nincs a játékosoknak. Azonosak a feltételek, reálisabb lenne a végeredmény.

Azért jövök én elő a 35-tel, mert az megtörtént. Horribilis munka lehetett 35x35 pálya megszerkesztése, meg a kiértékelése. Lejátszani se volt piskóta a 35 csatát. Az első 15-ben volt újdonság, érdekesség, de nálam a többi 20 "csak essünk már túl rajta" kín volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 26 szomb., 20:03 

meg tényleg uncsi ha pl. magices hőssel vagy és 35 csapat ellen kell folyton a resut vagy chaint nyomni stb.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 27 vas., 22:50 

van egy ötletem: minden játékos kijelöl két napot, az első nap reggelén megkapja a mentéseket és kötelező a másik nap éjfélig visszaküldeni. így senki sem lesz előnyben mert sok az ideje :)

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 10:36 

Na, Laca, ez jó ötlet, így mi időmilliomos melósok nem lennénk előnyben a sok szerencsétlen egyetemistával szemben. :lol:

(off:
mondom én, haldoklik ez a magyar felsőoktatás. nekünk vegyész szakon aztán télleg voltak 7-8 órás nagylaborok, másnap leadandó jegyzőkönyvekkel, szerveskémia, fizikai kémia stb, valahogy mégis jutott idő ivászatokra, csajozásra, hírózra, töklógastásra. a minőséggel lehet a baj.
én se sértésnek szántam, csak egy vélemény.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 10:57 

Ubul szerintem félreértetted amit irtam/irtunk. Nem azt mondtam h nem érek rá heroesra,hanem azt hogy akinek semmi más dolga nincs egész nap az előnyben van.Ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 19:17 
Heroes Team

Sziasztok!

Eddig valamennyi támadás tornán részt vettem, ezért úgy gondolom van némi rálátásom erre a verseny típusra.
Szerintem a legjobb, legélvezetesebb, ha mindenki játszik mindenki ellen.
(Valaha a többfordulós versenyt támogattam, mert volt egy stratégiai elképzelésem, és úgy gondoltam, hogy a csoportból tovább jutni nem lesz gond. Nos ez nem így történt és az a néhány csata, amit így játszottam nem volt túl sok. - Gondolom a kiesők többsége is így gondolta)
Amikor mindenki ellen kellett játszani, soha NEM UNTAM meg a csatákat, HA a saját csapatomnak volt taktikai repertoára.
(Egyszer voltam egy armageddon varázslatra épülő csapatra, ami szörnyű volt játékélmény és persze eredmény szempotjából is)
Szerencsére az esetek többségében megadtam mgamnak az esélyt, hogy legalább a jobb helyekért küzdhessek, mert a csapatom alkalmas volt rá.
A legtöbb esetben amikor először játszottam egy csatát simán vesztettem (Kb. 3/4 rész) Ebből 1/4-re azt mondtam, hogy ezt megnyerni sem lehet. Aztán szép lassan néhány visszatöltés után kialakítottam valamilyen taktikát, próbáltam megkeresni a legjobb felállást, legjobb lépés sorrendet stb. és végül jött a katarktikus élmény amikor mégis sikerült leverni az ellent.
Ez kétségkívül időigényes, de a legtöbb esetben nem az extra szerencse sorozaton múlt a dolog, hanem a jó ötleteken...
Aki úgy gondolja, hogy ha nagyon sok ideje lenne, akkor jobb eredményt tudna elérni, annak ajánlom figyelmébe a legelső támadás tornán Bogpista elleni meccsem, aztán a 2.-ról Karesz ellenit, vagy a 2006/2-ből a Petrus ellenit. (csak simán túlélni sem könnyű, nemhogy minimális vagy "0" veszteséget elérni)

Összefoglalva:
A legfontosabb egy versenyképes csapat, mert enélkül a bármilyen jó játékos, bármennyi idővel sem lesz eredményes. És nem lesz élvezetes a játék!
Aztán jön a TUDÁS, mert egy gyenge játékos, a legjobb csapattal, végtelen idő alatt sem tud nyerni.
És persze kell némi idő is, mert anélkül a legjobb csapat és legravaszabb játékos is elvérzik.

Szóval az "időmilliomos vita" - szerintem - értelmetlen. (Mindenkinek arra van ideje, ami fontos)

A magam részéről, ha a kíírás esetleg "egy éjszakára szóló" verseny lenne, tuti, hogy nem indulnék mert a lényeg veszne el.

Üdv. Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 23:18 

Bakos Zsolt írta:
Szóval az "időmilliomos vita" - szerintem - értelmetlen. (Mindenkinek arra van ideje, ami fontos)

Ha így gondolod, akkor kérlek, vedd elő a 35 mentéses versenyed ismét. Játszd le kétszer: adj magadnak 2 napot és adj magadnak 2 hetet. Végül oszd meg velünk is a tapasztalataidat. Melyik zárult jobb eredménnyel ?

Szép nagy általánosságokat lődözöl a valóságtól azért kicsit eltávolodván.
Bakos Zsolt írta:
Aki úgy gondolja, hogy ha nagyon sok ideje lenne, akkor jobb eredményt tudna elérni, annak ajánlom figyelmébe a legelső támadás tornán Bogpista elleni meccsem, aztán a 2.-ról Karesz ellenit, vagy a 2006/2-ből a Petrus ellenit. (csak simán túlélni sem könnyű, nemhogy minimális vagy "0" veszteséget elérni)

Felesleges, hisz Te magad vagy rá a bizonyíték. Te írtad: először levernek, aztán több visszatöltés után éred el a jó eredményt. Ebből az következik, hogy ha 35 mentésnél átlag 10x töltesz vissza és az egészre 12 órát fordítasz, jobb eredménnyel jössz ki, mintha átlag 2-3x töltenél vissza. Ez annyira evidens, hogy kár is volt leírnom.

Bakos Zsolt írta:
Aztán jön a TUDÁS, mert egy gyenge játékos, a legjobb csapattal, végtelen idő alatt sem tud nyerni.

Mivel zárt a HOMM szisztémája, ezért van az az idő, amely alatt egy, a játékot nem is ismerő, de logikusan gondolkodni képes egyén kihozza azt az eredményt, amit Te mondjuk 2 óra alatt elérsz. Ez persze elméleti dolog. A vártípusoknál lehetne lemérni a tudásbeli különbséget, ha nem offline lenne, hanem időlimites online.
Aki nem ismeri a játékot, az vélhetően versenyképes csapatot sem tud összeállítani. A maradékok között megint mi dönt ? A nagybetűs tudás ? Ugyanmár. A játékosok többsége tisztában van erejével, a többiekhez mért tudásával. Közel azonos képességű játékosok között mi dönt ? A szerencse. A szerencsét mivel lehet befolyásolni ? Visszatöltéssel ? Az mit jelent: mennyit seggelek, míg végre jön az a k..va morál, vagy reziszt.

Bakos Zsolt írta:
És persze kell némi idő is, mert anélkül a legjobb csapat és legravaszabb játékos is elvérzik.

A rövid idő akkor nem probléma, ha mindenki csak annyit kap. A gyenge játékos mondjuk eléri csapata potenciáljának 30%-át, a jobb meg a 70%-át. A jobbaknál bennmarad valamennyi, mert nem jött a morál, vagy épp jött rezisztensz, de jobb és jobb között nem az dönt, hogy az egyik jobb mást se csinált két héten át csak reloadolt.

Bakos Zsolt írta:
A magam részéről, ha a kíírás esetleg "egy éjszakára szóló" verseny lenne, tuti, hogy nem indulnék mert a lényeg veszne el.

Nem korteskedek én semmi mellett/ellen, de ez a hozzáállás hozzászólásra ösztökél. Ezt hívom én nyafinak, tetszik, vagy sem. Ki hallott olyat, hogy úszó nem vesz részt 25m-es medencés versenyen, vagy sakkozó rapid versenyen, mert elvész az úszás, vagy a sakk lényege ? Ez egy nagy hülyeség, csak ne reklámoznátok folyton.
Egy egyéjszakás verseny is verseny. El lehet indulni rajta és távol lehet maradni. Írtatok már olyat, hogy "nem indulok vártipusokon, mert nincs benne a lényeg" ? Nem (gondolom). Ha valami nem tetszett, nem indultatok és kész.
A lényeg minden esetben a versengés, a "jobb akarok lenne a másiknál", a verseny. Ha lenne egyéjszakás verseny, a lényege annak is a verseny lenne. Az indulók nevezésükkel veszik tudomásul a feltételeket és adott kereteket betartva (esetünkben időlimit) versenyeznek.

Nekem mindegy lett volna, hogyan érkezik tavaly ősszel a H3 támadás, csak jött volna. Ezzel így vagyok idén tavasszal is. Free your mind ! Ne építsetek korlátokat magatok köré !

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 23:31 
Heroes Team

morphose írta:
A szerencsét mivel lehet befolyásolni ? Visszatöltéssel ? Az mit jelent: mennyit seggelek, míg végre jön az a k..va morál, vagy reziszt.

Akkor elmondom neked, h. a H3-ra is igaz, ami a H1-H5 bármelyik részére is, ugyanolyan mozgás/támadás/várakozás/védekezéssorozat esetén a morál, luck, resist, blind, double damage és a többi rendszerint ugyanúgy jön H3-ban is, mint a fent említett részekben...
A H3 némileg annyiban intelligens, h 20% eséllyel képes ez megváltoztatni, de ezt elég ritkán teszi meg...
(sőt, ha valaki jobban megfigyeli, akkor a sebzések mértéke is nagyeséllyel ezen elv. alapján még a 10. lépésnél is pont ugyanakkora lesz, mint 20 betöltéssel ezelőtt)
Magyarul, lehet seggelni erre a pár százalékra várva is, de ha 1x bejön akkor bejön, de ha nem jön sehogysem...

Űdvé.

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 23:37 

Tulajdonképpen három érvem van az ömlesztett forma ellen, a csoportosdi mellett:
- egyenlőbb feltételeket teremt a csoportosdi, mert 5 ellenfelet mindenki tud optimalizálni, a szegény agyonterhelt iskolás és a családos embör, nomeg az iskolás-családos is.
- van értelme annak a taktikának, hogy bár az én eredményebb halványabb lesz, de a többiekkel kitolok, az ő eredményeiket rontom inkább
- fordulók közötti fejlesztés plusz taktikai elem

Ezzel szemben mi szól az egyfordulós forma mellett ?
- mindenkivel szemben megméretődsz.
Ez elég sovány. Itt még hátrány, hogy nincs értelme a szívatós taktikának.

Kár ezen tovább vergődni. A csoportosdit érdemes lenne a helyosztók versenyével bővíteni (ekkor a kiesők is játszanak tovább és több csapattal is találkoznak), de nem vitás a csoportosdi létjogosultsága.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 jan. 28 hétf., 23:42 

Jou írta:
Akkor elmondom neked, h. a H3-ra is igaz, ami a H1-H5 bármelyik részére is, ugyanolyan mozgás/támadás/várakozás/védekezéssorozat esetén a morál, luck, resist, blind, double damage és a többi rendszerint ugyanúgy jön H3-ban is, mint a fent említett részekben...
Magyarul, lehet seggelni erre a pár százalékra várva is, de ha 1x bejön akkor bejön, de ha nem jön sehogysem...

Űdvé.

Ma ilyen a hangulatom, bocs: ez sem igaz teljesen. Ugyanis, ha rajta vagy a sínen (ezt a jelenséget én így hívom), akkor a körülmények változtatásával (felállás váltás, arrébb séta és hátha megtámadnak, vagy odébb megy a támadandó) új sínt próbálhatsz ki. Azaz fenntartom: a seggelésnek van értelme. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2530 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 127  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]