A Fortress vár története (a hivatalos oldalról átvéve):
 

A törpék nemzete számos különálló klánból jött létre; a klánok egyesülése után olyan nemzet alakult ki mely képes megvédeni magát bármilyen ellenségtől. A Tűz Sárkányában hisznek, az imádságokat a föld legmélyebb bugyraiban tartották, ott ahol csak az izzó magma az egyetlen fényforrás; a Sárkánytól cserébe megkapták a kovácsmesterség tudományát és a szív titkaiba való betekintést.
Kezdetben a többi nemzet nem is igazán tudott a törpék létezéséről. A Tűz Háborújában (28-41 ASD), az emberek és elfek mellett, a démonok ellen harcoltak. A többi nemzet a háborúban szerzett tudomást arról, hogy léteznek. A háború után visszatértek hazájukba, a hegyek mélyébe. Ez után nagyon sokáig nem is lehetett hallani róluk. A föld alatt alagutakat ástak a városaik között; az alagút és barlang hálózatuk hasonlít egy méhkaptár felépítéséhez.
Minden megváltozott mikor a Sötét Elfek letelepedtek a törpe birodalom határában. Ez a kellemetlen helyzet fokozatosan nagyobbodott, és végül Hegy Alatti Háborúvá alakult. A törpéket Hathor „A bölcs” Orlandsson vezette. A hadvezér hosszas küzdelemben legyőzte a Sötét Elfeket, és elpusztította a falvaikat. A törpék megerősítették a határaikat a háború végeztével.

Még manapság is nagyon óvatosak. A határaikat állandóan figyelik, senki sem juthat be észrevétlenül a területükre. Nagyon kevés élőben bíznak meg; a birodalmukat óvatosan építik tovább.

A törpék történeteiről nem sokat tudunk, a külvilág számára a történelmük szinte teljesen homályos. Rengeteg mondájuk, regéjük, legendájuk van a dicsőségeikről, háborúikról, kalandjaikról, de ezeket nem osztják meg a külvilággal.
A dolgok, amiket tapasztaltak és a csaták, amiben részt vettek eddig titokban maradtak, egészen mostanáig.
 


A szereplők

Arkath - a Tűz Sárkánya, a törpék őt tisztelik

Hathor „A bölcs” Orlandsson - a törpék vezetője volt a Hegy Alatti Háborúban

Tolghar - a jelenlegi legfőbb uralkodó, a Zord Acél klán tagja

 

 

Bevezető  |  Története  |  Általános építmények  |  Lénytermelő építmények  |  Mágikus építmények