HUNLorcs írta:
Valahogy közölnünk kéne hogy nem egészen hiteles a cikk.

Üdv Bátor Harcosok!
Én írtam Neki:
Kedves Tóth Balázs!
Kiss Attila László (Vologya Mester) vagyok a Heroes of Might and Magic magyar honlap
http://heroes.hardwired.hu/ vezetője.
Olvastam a cikked és ezzel kapcsolatban engedj meg nekem néhány észrevételt:
1. A legfontosabb dolog, hogy az, aki nem játszik eleget a játékkal (nem áldoz rá elég időt), az hogyan írhat cikket róla, főleg inkább negatív, lekezelő hangvételűt, játékbeli dolgokat abszolút nem ismerőt...
2. Ha leragadtál a Heroes III. részénél és a többivel már nem játszottál, akkor mi alapján hasonlítod a többi részhez...
3. Sajnos az ilyen cikkek nem hogy előreviszik egy magyar fejlesztésű játék jövőjét, hanem inkább hátráltatják...
4. Azt gondolom, hogy egy magyar fejlesztőcsapatot (főleg ha valami jót is csinál) inkább elismerni kell, nem pedig lehúzni (persze az esetleges hibákat meg kell jegyezni!)...
5. Az, hogy egy játék korrekt bemutató résszel készül az újdonságokról és 100+ játékórás kampánnyal büszkélkedhet, az inkább pozitívum, mint negatívum...
+1. Én az UBISoft VIP csapatának tagja vagyok és testközelből követhettem végig a játék készítési fázisait. Részese voltam a magyarosítást elkészítő csapatnak. Bátran mondhatom, hogy a Heroes VI-ot nem lehet a korábbi részek rutinjával játszani, meg kell ismerni az újításokat ahhoz, hogy élvezetet okozzon a játék. Ezért azzal egyetértek, ha nincs időd belemélyedni a játékba, végigjátszani a bemutató pályákat, az bele se vágjon, de ha nem teszi, akkor cikket se írjon róla! (Főleg olvasott, népszerű portálon, mert ezzel nem segíti elő a játék eladását és erősen lehúzza a magyar fejlesztők munkáját...)
Tájékoztatásul közlöm, hogy a magyarországi kiadó tudja/ismeri és elismerte, hogy a borító hibásan készült el és már folyamatban van annak javítása, valamint mindazoknak ingyenes cserelehetőség biztosítása, aki ezt igényli. (Ezt kiemelni a játék erényei helyett pedig elég szánalmas...)
Ne haragudj, de muszáj voltam leírni az észrevételeim, mert ez a nincs időm játszani, de azért írok cikket a játékról dolog eléggé csípte a szemem, főleg annak lekezelő volta miatt. Szerintem ha legközelebb ennyi időt ölsz csak bele abba, hogy megismerj egy játékot, akkor ne írj róla cikket! Köszönöm, hogy elolvastad a levelem.
Üdvözlettel:
Vologya Mester
Baráti üdv!