Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 13:29 

Érdekes topic... Bevallom azért kezdtem el olvasni, mert nagyon beindították a fantáziámat a szerző és a téma címe közötti lehetséges összefüggések :lol:

Én mindig azt szoktam mondani, hogy az én filozófiámat nem érti meg a világ (vagy legalábbis a filozófia tanár :lol:), mert mindig hármast kaptam a dolgozataimra, úgyhogy az első 2 ilyen alkalom után úgy döntöttem, hogy az órák keretein belűl többet nem érdekel a téma. :P

De azért itt van néhány érdekes felvetés :)

Előszöris, Dougal, Mohamed nem buzdított támadásra senkit a keresztény világ ellen, ugyanis ő csak a hitetlenek - tehát ateisták ellen hirdetett háborút. Csak később aztán a hatalmak kiforgatták a vallást... Európában is ez folyt, így érték el, hogy az emberek ne lázadozzanak - ha valakinek nem tetszett valami, az ment a máglyára, vagy kiátkozták, stb. És persze így zajlottak a keresztes háborúk is, ahogy azt Adler és még néhány kolléga vázolta már előttem.

De tetszik a léttel kapcsolatos kérdés is... Nos az az igazság, hogy én már hallottam egy "hibrid" változatot is, ami szerint Isten teremtette a világot, csak azon a módon, ahogy a tudomány is állítja, a Bibliát csak félreértelmezték, mert szó szerint vették, ami benne le van írva. Egyébként ez azért elgondolkodtató, így Freemy ufo-vallásos szöveg összefüggései után... Nemnagyon tudom megmondani, hogy én valójában miben hiszek, de ezt azért érdekesnek találom, talán ez az amiben leginkább hinni tudnék. De mégsem teszem teljes mértékben.

Ami meg Isten jóindulatát illeti, hát azzal nemnagyon szoktam találkozni... Az az igazság, hogy én előbb hinnék valami negatív felsőbb hatalomban, mert nekem úgy tűnik, hogy az ember egyrészt soha nem lehet teljes mértékben boldog, és elégedett, másrészt pedig ha pedig egy darabig jól is érzi magát, utána biztos valami negatív dolog történik vele. Vagy legalábbis nekem ezek a személyes tapasztalataim. De az is lehet, hogy csak azért gondolom így, mert rossz az életfelfogásom, és talán kicsit túlságosan pesszimista vagyok... :P

Jól kitettem magamért... Remélem azért majd lesz akinek van türelme hozzá :P :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 14:34 

Nem értelek titeket! Az oké ,hogy Dougal mester azt mondja hogy az emberiség majd visszafejlődik. (Miért ne mondaná hiszen még nem tanult gazdaság tant nem értheti azt a hatalmas kizsákmányolást ami itt folyik napjainkban.) De aki kicsit figyelt a középben az vághatja hogy ez az elmélet eleve false.

,,A legnagyobb kincs az ember" hangzott anno és ez napjainkban sem változott. Az emberek fillérekért dolgoznak a cégeknek csak azért hogy eltartsák a családjaikat ,ugyan hol marad ideje ellustulni egy 3gyerekes 2állásos család apának? A jövő nem sokára a kamikaze által is megnevezett ,,modern nagy üzemű rabszolga tartás"-ról fog szólni. A nagy emberek oda fent nem hülyék nem fogják a saját kárukra nyomkodni a piros gombokat csak a filmekben van ez a hülyeség. A sötét jövőben sajnos mindenki eladható lesz majd kilóra ,hála az emberi zsarnokságnak és pénzéhségnek.

Egy indián jóslat szerint, majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor döbben rá hogy pénz nem ehető.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 15:24 

Hali!

Dougal, istenben azért hiszel (néhány 100milló társaddal együtt), mert anno néhány 1000 évvel ezelőtt egy kisebb zsidó törzs kitalálta és elkezdték terjeszteni. Aztán könyv is lett belőle (Biblia). Jól jött néhány embernek, hogy a népnek elég megmondani, hogy mennyi adót fizessen, kivel háborúzzon, stb. isten nevében, a nép meg ment, mint a birka. Úgyhogy hagyták elterjedni.
Az a baj, hogy semmiért nem kellett annyi embernek meghalni (még a pénzért sem), amennyit akármilyen vallás nevében kiirtottak és irtanak ma is.

Ha annak idején a tábortüzeknél nem olyan földhözragadt mesélő lett volna, lehet most a MÁTRIX-ban hinnél. :lol: (abban még én is tudnék, mert logikusabbnak tartom. :roll: )

Legjobbakat:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 16:27 

Dougal írta:
Jou írta:
Dougal írta:
Nana! Én a jövő esetében egy újabb őskort képzelnék el!

De azt sem a lustaság fogja okozni, hanem az a pár piros gomb, ami ott lapul pár asztal és panel tetejin...

Ahogy továbbmegyünk az időben az emberek egyre hülyébbek lesznek.

És mi a bizonyítéka ennek?

a http://www.tiltakozom.hu oldalon az iskola ellen tiltakoznak! Emiatt lesz újabb őskor!

Az én szerény tapasztalatom szerint a legtöbben utálják az iskolát,és csak azért járnak,mert muszály,de tanulni...Az 5.osztályban valaki 3 osztályzatot is rontott a január 22.Félévi osztályzatok kiosztása óta.Az osztályfőnököm mindig ezt mondta(ő másképp fogalmazott :) ).Apropó,vallás:
Én hitetlennek is mondthatom magam,már szerintem is Isten egy kitalált személy,csak azért,hogy legyen miben hinniük az embereknek,ha már másban nem lehet. :wink:

Ui:Mellesleg én is utálom az iskolát,de én nem olyan családba tartozom,amelynek a tagjai úgymond "húszezressel törli ki",énnekem is éppúgy kellesz dolgozni,mint ahogy apám dolgozik.

Üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 17:33 

saul írta:
,,A legnagyobb kincs az ember" hangzott anno és ez napjainkban sem változott. Az emberek fillérekért dolgoznak a cégeknek csak azért hogy eltartsák a családjaikat ,ugyan hol marad ideje ellustulni egy 3gyerekes 2állásos család apának? A jövő nem sokára a kamikaze által is megnevezett ,,modern nagy üzemű rabszolga tartás"-ról fog szólni. A nagy emberek oda fent nem hülyék nem fogják a saját kárukra nyomkodni a piros gombokat csak a filmekben van ez a hülyeség. A sötét jövőben sajnos mindenki eladható lesz majd kilóra ,hála az emberi zsarnokságnak és pénzéhségnek.

Nem hinném hogy rabszolgatartás lesz:

Fel fogják találni a robotokat
Rabszolgkra sem lesz szükség, az emberek haszontalanok lesznek.

Én 2 jövőt tudnék elképzelni

1. fajta: Rabszolgtatartók, űrháborúk, bolgyók terranformálása (aki játszott az Imperium Galactica-val az tudhassa), Robotok

2. fajta: A vastemplomok kora: Visszatér a spanyol inkvizíció, viszont a hitetleneket tűzzel vassal irtják, gépfegyverekkel, robotok segítségével, atombombákkal és az új találmányokkal: a Vasisten kora :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 17:46 

Szerintem olyanról ne beszéljünk amit nem ismerünk.
Más élőlények a földi élőlényeken kívül???Lehet hogy van lehet hogy nincs....nem tudjuk!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 17:49 

fifi írta:
Szerintem olyanról ne beszéljünk amit nem ismerünk.
Más élőlények a földi élőlényeken kívül???Lehet hogy van lehet hogy nincs....nem tudjuk!

Ufók? Földönkívüliek? Esetleg egy messzi bolygóról jött emberek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 18:55 

Dougal te most a Warhammer 40k-ről beszélsz? Elég lehetetlen jövőt festesz elénk. (persze ez egyáltalán nem rossz éljen a fantázia!)

Ufók igen is léteznek! Baktérium és egysejtűek formájában. Ez komoly.

Nem akarom terelni a témát ,de nektek mi a véleményetek a kiborgizál jövőről? Erkölcsileg és evolúciós szempontból? Tényleg a gépiesített ember lesz a következő szakasza az emberi evolúciós fejlődésnek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 18:59 

Ez is egy lehetőség, ahogy sok más is.
Ahogy a jóhiszemű, bizakodó vak is megmondta: Majd meglátjuk! :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 19:25 

A háború nagy üzlet, de még nagyobb az ujjáépités, azaz a 21. században nem fog senki totális háborut vivni, már a 20. ban is kihagyták volna, de az idiota Roosevelt képtelen volt értelmesen nyilatkozni, ezért huzták a fritzek olyan sokáig.
Az állandó fegyveres konfliktus nem jó az üzletnek, az üzletnek nyugalom kell, minnél több prosperáló gazdaság, minél több olyan ember, aki képes megvásárolni és igénybe venni a különböző szolgáltatásokat, mit gondoltok miért nyalakszik mindenki a kommunista kinaiknál, hát pont ezért, gondolt el, csak minden 200. kinai tőled vesz 1 doboz cigit??????????
Háboru csakis az enegriahordozokért elképzelhető, no meg preventiv jelleggel a vallási fanatikusok ellen, de ez egyben ugyanaz is, hiszen ezeknek az olajból van pénzük terroristát játszani.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 19:48 

saul írta:
Dougal te most a Warhammer 40k-ről beszélsz? Elég lehetetlen jövőt festesz elénk. (persze ez egyáltalán nem rossz éljen a fantázia!)

Nem akarom terelni a témát ,de nektek mi a véleményetek a kiborgizál jövőről? Erkölcsileg és evolúciós szempontból? Tényleg a gépiesített ember lesz a következő szakasza az emberi evolúciós fejlődésnek?

Nos...

A jövőben 100% hogy gépesíteni fognak.
Ha megnő a vallás szerepe akkor....
Modern Jövő + Vallásos Emberek = Warhammer 40 000

De valószínű, hogy a mechanikus Ember lesz a jövő generációja.

Ufók meg léteznek... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 20:20 
Heroes Team

Adler írta:
A háború nagy üzlet, de még nagyobb az ujjáépités, azaz a 21. században nem fog senki totális háborut vivni, már a 20. ban is kihagyták volna, de az idiota Roosevelt képtelen volt értelmesen nyilatkozni, ezért huzták a fritzek olyan sokáig.

Adler, volt ott még 1 vezér is , aki bőven belefolyt a dolgokba elméletileg! Mellesleg a 21. században télleg az Olaj ami a főbb háborús tényező lehet, meg pár hülye egyben a Hadsereg élén, akik ott állnak a piros gombok tetején! + azok a célpontok, akiket kineveznek, csak hogy legyen muri! Mellesleg se az amerikaiak, se az oroszok nem férnek meg újabban a hátsójukon!

Dougal: Modern jövő?? Az még meg kellene várni!

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 20:40 

A felvázolt jövőképek közül a Dougal-féle őskor-jövőben hiszek.... :roll:
Ha alaposan megfigyelitek jópár embernél alapos agyi leépülés jelei láthatók és "beszélni" (írni) is elfelejtenek lassacskán... :roll:

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 20:47 

saul írta:

Amúgy én is így képzelek el egy "ufót".

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 21:13 

Laca írta:
Ha alaposan megfigyelitek jópár embernél alapos agyi leépülés jelei láthatók és "beszélni" (írni) is elfelejtenek lassacskán... :roll:

Laca

Nem csak ez a baj!

http://www.tiltakozom.hu

A gyereke az iskola ellen tiltakoznak! Nem hiába lesz újabb őskor!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 15 szer., 22:55 

Jajj ,ne már egy idióta honlap alapján következtess. Ennyi erővel pár hónappal ezelőtt lehetett volna pánikolni hogy az emo a divat és mindenki felfogja vágni az ereit. Hülyeség! 20évesen azon fogsz bánkódni hogy milyen keveset ér 2diploma és nem azon hogy mennyi időt rabolt el az iskola.

Egyébként egy Korn klip alapján az evolúciós leépülés nem mindenkinek lesz baj. (Pl.: Cégek) Sok buta ember = sok átverhető vásárló

Bárki is mondta hatalmas igazság volt: ,,Az ember tömegben nagyon buta"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 16 csüt., 0:12 

Nos én a "modern rabszolga" elméletet lehetségesebbnek tartom, mert már most is mutatkoznak jelei, én úgy érzékelem. De az emberiség visszafejlődése és elkorcsosulása is nagyban zajlik (lásd: amerikai masszírozós tévénéző fotel; számítógépes, sörcsapos vécé, satöbbi...) de nemhiszem, hogy ez őskorhoz vezetne, egyszerűen mindenkiből csak egyszerű, buta harmadik évezredi rabszolga lesz. Aztán később esetleg jöhet egy atomháború, és a "szerencsés túlélők" majd élhetnek megint ősközösségben.

A vallás szerepe kizárt, hogy megnövekedjen, amikor annyiféle van belőle, és úgy veszem észre, hogy némely körökben már a "sátánizmus" számít divatosnak...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 16 csüt., 1:30 

Laca írta:

Laca

Azért ezt túl durvának tartom.
Könnyen lehet, hogy pár atombomba hirtelen "lepottyanása" után butábbak leszünk, de ennyire biztos nem!!!

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 16 csüt., 1:51 

Komolyan mondom a leépülés sokkal durvább, mint hittem...
A hszemet mindenki komolyan vette? Senki nem értette meg a célzást belőle??? :?

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 aug. 16 csüt., 2:12 

Laca írta:
Komolyan mondom a leépülés sokkal durvább, mint hittem...
A hszemet mindenki komolyan vette? Senki nem értette meg a célzást belőle??? :?

Laca

Én értettem(dí óv jú dzsí éjj ell)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]