Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 27 hétf., 14:12 

Cherbó még a folyosón összefutott, a kabinba tartó atyával, aki a lovaggal diskurált.
- Uraim, lenne itt valami amit meg kéne nézniük. Egyre furcsább dolgok történnek ezen a hajón. Jöjjenk velem, de vigyázzanak mert elég visszataszitó látvány.( Legalább is egy magognak)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 27 hétf., 15:11 

- Nocsak, egy pixie! - derül fel az atya arca, amint megpillantja a pilleszárnyas, békésen alvó teremtrményt.
- Hát ez meg hogy került ide? Nem túl valószínű, hogy iderepült, mivel se közel, se távol nincs szárazföld... Magóg uram, tudsz valami magyarázatot az ittlétére?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 27 hétf., 21:40 
Heroes Team

"Hát ez már több a soknál! Nem a kalózok, hanem gyilkosság áldozata volt Hank fedélzetmester? Na hát ez már több a soknál a mai napra!"-gondolkodik el Johnatan míg előmászik a rejtekéül szolgáló csónakból. "De ki lehetett az a két fickó? Hallani is alig lehetett őket, a beszédük meg mind egyformák! Hát másból kell kiindulni!"- s azzal elindult óvatosan, hogy leellenőrizze az éjszakai személyzetet, hisz ha onnan jött valamelyik, vagy mindkettő, akkor könnyen kiderülhet, hogy ki volt, hisz saját maga osztotta be ma az embereket! Ha meg mindenki a helyén van, akkor marad az a négy matróz, akik ma pihenőt kaptak éjszakára! Addig is az ajtó elé, ahhol eltűnt a két alak felakasztott egy kötélen 3 fém bögrét, amit valamelyik fénótás csoport otthagyott egy közeli hordón, hogy hallja, ha kijön valaki, s nemmeszire letelepedett az egyik árbóchoz, s kicsit felmászva távcsövét előszedve elkezdte keresni a helyükön az "ügyeleteseket". "Mindenesetre holnap minnél hamarabb meg kel tudnia a lordnak és a kapitánynak, hogy egy gyilkos van a matrózok között, sőt, lehet hogy az egyik akkori bűntárs, vagy akár egy besúgó! Persze csak egy jó erős ébresztő ital után!"-ásította el magát a kötelekben kapaszkodó fedélzetmester, hogy majd kiesett a száján!

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 28 kedd, 10:02 

Hamarosan (hamarosan ?) éktelen csörömpölésre ébred...
- Hát ki a fészkes fene ákásztott ide ennyi begrét? Ki a rák szórakozik velem? - dühöng a hajnali váltómatróz, aki az előfedélzeten bóbiskoló társát indult leváltani.
- Még sem űzte el az atya azt a kísértetet?! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 0:19 

A szellem.

A hajó teste mellet lebegek. Bámulom az óceán sötét hullámait. Mérhetetlenül sötét, olyan mint én. De mégsem. Mert a tenger nyüzsög az élettől, a benne lakó élőlények melege mindent átjár. Nagy és hideg. Mégis eleven, élő és nyüzsgő. Én miért nem lehetek ilyen? Á.ÁÁ Hát mi is tetszik benne. Semmi. Az élőlények az élet szépségéről beszélnek, észre sem veszik hogy egyátalán nem szép. Egyik napról a másikra tengetik létüket. Olyan eszméket követnek, amiket talán még maguk sem hisznek el. Olyan istenekben hisznek, akiket sosem láttak. És életük minden percében ott lebeg a halál lehetősége. Hát mi értelme élni, ha egyszer vége lesz. Mit, számit pár évtized, az örökkévalósághoz képest. Az, amit életnek neveznek nem más, mint állandó menekülés a halál elől. Hát mi ebben a szép?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 0:24 

Hát. Arról csak sejtéseim vannak. Lehet, hogy elég hihetetlenül hangzik,de úgy néz ki hogy ebbe a gömbbe volt bezárva. Mutatott a padlót borító szilánkokra. Ezt még a gályán zsákmányoltam, egy varázslóé volt. Már korábban is láttam, hogy valami kis fénypont mozog benne, de most megrepedt és nagy fényességgel szétpattant. Mikorra kitisztult a szemem már itt volt és rám támadt. Nem volt túl veszélyes ezért csak elkábítottam egy kis házi készítésű őrleménnyel.
Lehetséges hogy csakugyan a gömbben volt?
Az idegenhez sétált a karjaiba vette és az egyik ágyra, fektette. Meglepődött hogy milyen könnyű, szinte alig van súlya, pedig magasságban nem sok különbség van köztük. Nemsokára magához tér. Tőlem megrémült ezért jobb lenne, ha valaki más beszélne vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 9:41 

Cikász: kár, hogy nem rendes mesét mesélek, mert akkor lehetne bemesélni a szellemednek egy csini szellemlányt, akibe "beleszerelmesedhetne", és születnének nekik kicsi szellemgyerekeik, és boldogan élnének, és ilyesmi... bocsi, én voltam a gyerekekkel hétvégén, kicsit visszaépültem szellemileg. :lol: :lol:

Száguldó:
Az atya ismét a feje búbját vakargatja.
- Jól tetted, magóg, hogy elkábítottad, még ijedtében valami kárt tett volna magában. Én már megszoktam a jelenlétedet, de gondolj csak bele, ez a kis tündérke kiszabadulásakor egyből szembetalálta magát egy... hmmm.... jóképű magóggal... ez elég nagy sokk lehetett számára. De mi lenne, ha megkérnénk új utitársunkat, azt az elfet... ha jól tudom, Neldornak hívják, hogy beszéljen ő vele elsőnek, amikor felébred a kicsi pillangólány? Addig meg be kéne takarni valami könnyű takaróval, nehogy megfázzon itt nekem!

A mesémben a pixie, a Heroes 1, 2, 4 és 5 részében foglaltak szerint a "tündibündi" népek közé tartozik, elég sokan élnek belőlük Tularean Forest-ben, jó kapcsolatot ápolnak az elfekkel, törpékkel és más erdei lényekkel, úgyhogy a Confluxos erőltetett szereplésést el lehet felejteni. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 10:45 

Huh. De zsibog a fejem. Mi történt? Hol vagyok? Lássuk csak. Kiszabadultam a gömböl. Jött az a démon és...másra nem emlékszem. Nehezen nyilik a szemem. Áhh. Teljesen elálmosodtam, mi a fene történt.
-Hol vagyok? - teszem fel ezt a kérdést félig kábultan. Egyenlőre még a szememet se birom nyitvatartani.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 11:18 

Miután a hobbit elcsalta a kérdése elől a lordot, Neldor csak csendesen figyelte az ezután következő eseményeket<...>Mikor a hobbit lekerült a kabinjába, az elf csak ide-oda lézenget a hajó fedélzetén.Eltekintett a horizontra és a múltjában kalandozott.Mikor még nagyon fiatal volt és az elf közösség óvó környezete fonta körbe.Semmi másra nem kellett koncentrálnia csak a saját lelki illetve fizikai felemelkedésére a véréhez méltóan.Ó, azok a bölcs és ezredéves tanácsok miket nem fogadott meg!Akkor talán nem egy idegen hajón kéne lézengenie, mindenféle fura szerzet közt. - Tényleg!Erről jutott eszembe!Kiváncsi vagyok mi lehet a hobbittal! - Erre megindult, le a kabinokhoz, hogy megnézze milyen állapotban tengődik Billy...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 szept. 25 hétf., 19:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 12:15 

Az atya épp a kabinok között "kapta el" az elfet.
- De jó, hogy itt van, elf uram... öööö.... Neldor, ugye? Ne nehezteljen meg ránk, kissé sűrű a program az utóbbi időben. Az egyik izgalom után jön a másik, egy csepp nyugta nincs az embernek! - így a pap, s megtörli izzadó homlokát.
- Jöjjön már, legyen szíves, egy aprócska tündérke, valami pixie-féle került a hajóra. Nagyon megijedt a magógunktól, akivel sikeresen először összefutott, úgyhogy arra gondoltam, talán jobb lenne, ha mondjuk egy elfet látna a közelében, mikor magához tér... vagy ilyesmi. Mégis, talán könnyebben szót értenének... vagy mi... ugye ismerős arc... mármint, nem az öné, hanem, hogy elf... ha meg nem sértem... - az atyán látszik, hogy kissé kezd belezavarodni a mondandójába, és ettől egyre feszélyezetebbnek érzi magát.
Végül összeszedi magát, és azzal bevezeti az elfet az egykori hajókatonák szállására.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 13:16 

Végre tisztul a fejem. Hol vagyok? Mikor magamhoz térek egy ágyban fekszem. Ebben a helységben támadott meg az a démonfajzat.Öt nem látom sehol. Egy ember lép be a helységbe, és utánna egy elf. Végre valaki.
Sikerül felülnöm az ágyban. Ez előljövö ember valami szerzetes féle. Valyon mit akarnak? Most tul gyenge vagyok a harchoz.

- Salet ertas. - Üdvözlöm öket. Ha megértik akkor valószinőleg nem ellenségesek, hisz ismerik a pixik nyelvjárását. Amit csak az elfek és néhány beavattót ember tud.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 13:51 

Neldor épp Billy kabinja felé tartott mikor leszólította az atya.Eléggé zavarodottan és összevissza beszélt de legalább valamiféle magyarázatot kapott a teljes mellőzésére.Amit viszont nem értett, az egy pixie megjelenése volt: - Azok a lények mérhetetlenül utálják a hideg időjárást, mit keres akkor itt?Mindegy, ahhoz képest ami eddig ezen a hajón történt, ez nem mondható különösebben érdekfeszítőnek. - gondolta magában, majd követte az atyát.Mikor belépett az aktuálisan érthetetlen helyzet alatt álló kabinba, egy pixie köszönt rá, kinek rég hallott nyelvhasználatán nosztalgikus érzések töltötték el. - Creos mellon! - köszönt vissza Neldor. - Hát te, hogy kerültél erre a hajóra?És miért vagy ilyen rossz állapotban?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 szept. 25 hétf., 19:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 14:34 

Selmo atya csak kapkodja a fejét ide-oda. Szemlátomást egy kukkot sem ért az elf nyelvű üdvözlésből.
- Ezek most jónapot kívántak egymásnak, vagy halálos sértéseket vágtak a másik fejéhez? - töpreng magában - Bár az elf mintha mosolyogna. De ki tudja... lehet, hogy csak vihar előtti csend, és azonnal tőrt ránt, hogy felnyársalja azt a szegény kis pillét. Ááááá... de fáradt vagyok! Rámférnek már egy kiadós alvás!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 14:52 

Hajó? Miféle hajó? Egyátalán hol vagyok most? Kérdezem, érzem hogy egyre jobban erőt vesz rajtam a hisztérika.
Az utolsó emlékem hogy egy varázslóval hozót össze a sors és valamilyen mágiával bekényszeritett egy kristályba. Miközben a társaimat egy háló tartotta fogva. Ott végig magamnál voltam, de fogalmaim se voltak, arról hogy odakint mi történik, vagy éppen hol vagyunk. Csak azt éreztem, hogy a varázserőmet használja a saját ereje megnövelése céljából. Aztán a gömb megrepedt és minden erőmet összeszedve ki tudtam törni belőle. Aztán jött az a démon és .... Most fogyott el a levegőm, eddig mindent egy lélegzettel elhadartam.
Nem tudom mi történt. Légyszi mond, hogy elkergettétek, vagy megöltétek.
[/b]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 15:03 

Cherbó a folyoson várakozott. Az ajtót nyitva hagyták ezért hát hallota ami bent folyik. Az a lény magához tért. Démonnak nevez. Miért? Nem ismer, nem tud rolam semmit és mégis démonnak tart. Mindegy, nem mérgelődök ezen. Eléggé felpörögtek az események az utobbi időben. A szellem, majd a másik hajón a hárpiák, Dakk megbolondul, a hobbit rosszul lessz. Most meg ez. El vagyunk átkozva.- vonja le a következtetést.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 16:18 

Az atya, mintha Cherbo gondolatait visszhangozná:
- Átkozott egy hajóút! - sóhajtja. - Miért is kellett nekem eljönnöm a jó meleg könyvtáramból? Majd csak megoldotta valaki az Armageddon's Blade tulajdonosának elfenekelését... Csak tudnám, miről beszélgethetnek! - majd, mikor észreveszi, hogy nem magában mondta az előbbit, hanem félhangosan, a szája elé kapja a kezét. Ezután dörmögve letelepszik a priccsére, és megpróbál valami kényelmes ülő pozíciót felvenni, majd onnan szemléli a kialakuló párbeszédet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 16:42 

Neldor mikor észrevette az új jövevényen a félelem jeleit, finoman leült az ágy szélére majd nyugalmat árasztóan a pixie szemébe tekintett: - Nyugodj meg kérlek, nem lesz semmi gond.A magog még mindig a fedélzeten van de ne aggódj, nincsenek ártó szándékai. - e mondat után kicsit rosszul érezte magát hisz ő ugyanugy nem tudott még semmit pontosat Cherbóról de muszály volt ezt mondania, hogy megelőzze az újabb izgalmakat. - Légyszíves áruld el a neved és ha tudod, lassabban és pontosabban meséld el az idekerülésed töténetét.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 szept. 25 hétf., 19:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 29 szer., 17:53 
Heroes Team

"Mi a..."-ébred a csörömpölésre Johnatan, aztán mielőtt befejezné a mondatot, gyorsan elhalgat, hisz ő pakolászta oda bögréket. Úgy tűnt mégis sikerült valahogy elaludnia a kötelekben kapaszkodva, miután lefigyelte az őrséget, ugyanis már hajnalodott! A legénység összes tagja a heylén volt az este, így a négy pihenős elmélet lehet a nyerő! Miután lekászálódott az árbócról megmozgatta elgémberedett tagjait, majd bement a konyhába, hogy kérjen a szakácstól abból az ébresztő löttyből. Miután megkapta és megitta, visszatért a fedélzetre, ahhol már javában folytak a reggeli tevékenységek! "Na akkor most előkaparom a kapitányt és a lordot, feltétlenül meg kell tudniuk ezt a kis problémát, bár shzerintem nem fognak örülni annak, hogy ez a nap is jól kezdődik, dehát ez van!"-gondolta ,majd elindult affelé a bizonyos kabin felé, hogy 'jó reggelt' kívánjon a vezetőségnek!

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 0:36 

A nevem Lillit. Av-Lee erdeiben születtem. A Holdvirágai kommunában. (Pixi csoport). A vezetőnket Kizter papnőnek hívják. Talán ismered őt? Általában ő tartja a kapcsolatot az elfekkel. Egyszer egy varázsló érkezett közénk. Segítséget kért a papnőtől egy növény felkutatásához és a papnő engem jelölt ki hogy vezessem oda. Ám amint odaértünk, egy varázslatot bocsátott rám és az egész testemet energiává alakította. Bekényszeritett egy kristálygömbbe és fogalmam sincs mennyi idő telt el az óta. Milyen évet írunk most?
És ti hogy szereztétek meg a kristályt? Megöltétek azt a szemetet?
Azt mondod egy hajón vagyunk. És ugye hazafelé tartunk?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 9:17 
Heroes Team

Aylward, miután magára hagyta a hobbitot és az atyát, visszasétált a kabinjába és leheveredett az ágyára. Egyedül akart maradni, hogy átgondolhassa a nap eseményein.
Nem tetszett neki, a hobbit viselkedése. Egész beszélgetés alatt nem nézett sem az atya, sem az ő szemébe. Néhány kérdésre pedig igencsak kitérő választ adott. Például, mikor a kalózszigeten történtekről kérdezték. És mikor a lehetőségeket találgatták, akkor is szokatlanul csendesnek bizonyult. Mintha takargatna valamit.
Meg persze itt van a Dakk ügy is. Még az atya is csak találgatni tudott. Trauma…hmm.
A hajó lágy ringatózása lassan kezdte álomba szenderíteni.

"- Az álmok nem bánthatnak- hallotta apja hangját.
Ott állt az ágya mellett. Hatalmas alakjából csak egy sötét árnyék látszott, ahogy hátulról megvilágította a félig nyitott ajtóból beszűrődő konyhai lámpa fénye.
Aylward akkor még csak hat éves volt. Azt az időszakát élte, mikor szinte minden este rémálmok gyötörték.
Most is zihálva, verejtéktől nedves hajjal ült az ágyában.
Apja leült az ágy szélére és végigsimított fia csapzott üstökén. Érintése lágy volt; hideg és megnyugtató.
- Az álmok furcsa dolgok -folytatta. – Néhányan különös jelentőséget tulajdonítanak nekik, de nekem ez kissé túlzásnak tűnik. Tény, hogy vannak emberek és más lények akiknek az álma már-már látomásszámba megy, de Ők kevesen vannak. A mi egyszerű álmaink viszont nem is hasonlíthatók hozzájuk. A mi álmaink szigorúan megmaradnak a saját dimenziójukban, nem lépik át a valóság vonalát. Ezért nem kell félnünk az álmainktól.
Az ifjú Aylward, bár nem láthatta, de úgy érezte, hogy apja elmosolyodik.
-Bármi is történik odabent, – kopogtatta meg lágyan mutatóujjával fia homlokát- abban biztos lehetsz, hogy ott is marad.
-Akkor mire jók az álmok? – kérdezte Aylward.
Sir Kevin végigsimította az állát. Aylward hallotta a többnapos borosta surrogását.
-Hogy mire jók? Segítenek. Néha megtalálod bennük a választ a problémáidra. Az egész olyan, mintha nagyon-nagyon mélyen gondolkodnál. Sokkal mélyebben, mint ahogy ébren valaha is képes leszel rá. És a gondolkodás sok esetben gyógyír a gondjaidra.
-Arról nem is beszélve, hogy egy kellemes álom után sokkal kipihentebben ébredsz. A rémálmok pedig megtanítanak arra, hogy leküzd a félelmedet. Azonkívül megedzik és megtisztítják a tudatodat. De most már aludj, fiam! Holnap korán kelsz.
Odahajolt és megcsókolta Aylward homlokát…"

Olyan hirtelen ébredt meg, hogy majdnem megint beverte a fejét a felette lévő ágy aljába.
Ez az! Dakk talán kizökkenthető a bűbáj hatása alól, ha egy rémálmot bocsátanak rá.
Nézzük csak, ki lenne képes rá. Ez fekete mágiát igényel, ezért az atya és a hobbit szóba se jöhet. A magóg talán tudna valami főzetet készíteni, de kétséges, hogy magánál hordaná az elkészítéséhez szükséges összetevőket. Meg a megitatása is nehézkes lenne az alvó minóval. Még a végén félrenyeli, aztán már csak a mennyei legelőkön kergetheti a fehérruhás teheneket.
Sötétség…sötétség…sötétség. A szellem! Az Ő közelében félelem és rettegés fogta el. Meg kell találnia. Talán Ő segíthet. Rizikós ugyan, egy ilyen sötét lélekkel egyezkedni, de pillanatnyilag nem lát más eshetőséget. Végső esetben Selmo atyát is bevonhatja, ha egyedül nem boldogul.
Felmarkolta a kisasztalról a lámpát és kilépett a kabinjából.
Hajnalodott. A szellem nyilván a sötétebb zugokat kedveli, így a legvalószínűbb tartózkodási helyének a hajó alsó részeit látta. A csapóajtón keresztül leereszkedett a fedélközbe.
Odalent fülledt levegő és sötétség fogadta. Nem mozdult semmi.
Óvatosan körbevilágított, de a ládákon, hordókon és egyéb bálázott rakományon kívül nem fedezett fel semmit.
- Szellem, itt vagy? – kiáltott bele a sötétségbe.- Beszédem van veled. Szükségem lenne egy kis segítségre.

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]