Csatlakozott: 2005 aug. 16 kedd, 17:06 Hozzászólások: 2137 Tartózkodási hely: Dungeon
|
Selmo atya úgy aludt, mint a bunda. Ha ő egyszer elhatározta, hogy aludni fog, akkor akár vad minotauruszok is járhatják a füle mellett nemzeti táncukat, a vödröskét, akkor sem ébredne fel. Így hát kisimult arcal, nyugodtan hallgatja végig sir Aylward beszámolóját a hajón történő szokatlan eseményekről. - Nyugodj meg fiam, ülj le! - mondja neki - Nem kérsz egy kis vörösbort? Reggel mindig iszom egy pohárral, nagyon jó hatással van az emésztésemre. Tudod, a szelek sem bántanak annyira a nap során utána. Nemhiába, már szent Christoforo is megmondta: "Inkább egy pohár bor ma, mint kettő holnap". No tehát, valami ellopkodja a különböző tárgyakat, és bezárta belülről az egyik ajtót? Hmmmmm... Ha nem hajón lennénk, koboldokra, vagy rontómanókra gyanakodnék, de így azt kell hinnem, hogy kifogtunk egy hajókísértetet... vagy ártószellemet, esetleg egy bansheet, bár azt azt hiszem jobban hallanánk. Lehet még ludvérc, kósza árny, éji rém, vagy hazajáró lélek. Elég sokat olvastam róluk, a haratui érsek úrnak én nyálaztam át az összes e témájú könyvet a könyvesházba, amikor egy kopogó szellem bevette magát a főtemplomba... Eddig nem volt vele gondotok? Nem? Semmi? Ez érdekes... A szellemszerű lények általában egy helyre fészkelik be magukat, és azt sosem hagyják el... ezt úgy látszik valahol a szigeten, vagy annak környékén szedtük fel. No, most szépen megreggelizek, azután megnézem, mit tehetek ez ügyben.
Így is lészen: Selmo atya szép komótosan, vagy három embernyi adagot magába tuszkolva, mintegy órán át reggelizik, közben nagyokat kortyol a vörösborból hozzá. Nem egy kapkodós ember. Ezek után kisétál a főfedélzetre, még egyszer elbeszélget mindenkivel (köztük Dakkal is), arról, hogy mi is történt az éjjel, megszemléli az addigra már megnyugodott lovat, majd hófehér krétát vesz elő az egyik feneketlen zsebéből, mindenkit távolabb küld, és megfontoltan, nagy nyögések közepette egy hatágú pentagramma-szerűséget rajzol a hajódeszkákra. Mikor kész, megszemléli művét jobbról is, meg balról is, itt-ott javít benne egy-egy miliméternyi vonást, felsandít a delelőre járó napra, majd belép az idézőábra közepébe.
 Égnek emeli karját, először magában fohászkodik, majd egyre hangosabban ejti ki a mások által érthetetlen szavakat. Szemei elszürkülnek, alakja kiegyenesedik, mintha kicsit meg is nőne, kitárt karjai között már nem csak a nap süt keresztül, hanem valami különös mágikus ragyogás is... - Immortum ludvercium sanktum! - fejezi be fennhangon a varázslatot. A hajódeszkákra rajzolt ábra vonalai sárgás-arany fénnyel felragyognak, és az atya mellett egy fénykör képződik, ami először lassan, majd egyre gyorsabban kezd lüktetni. Ózonszag érződik, és halk sistergés hallatszik... - No, mindjárt elbeszélgetünk azzal a szellemel - mondja elégedetten az atya.
Cikász: hirtelen úgy érzed, mintha valami ellenállhatatlan erő cibálna, húzna egy irányba, felfelé, a főfedélzet felé. Egy ideig még kűzdesz ellen, ahogy csak bírsz, de az erő sokkal hatalmasabb nálad: átrángat falakon, tárgyakon, mindenen, és egy undorító, arany fénynel lüktető körben találod magad. Probálsz elillanni, de a kört nem tudod elhagyni egyik irányba sem. A nagyhasú papféle áll veled szembe (a többiek ijedten bámulnak távolabbról, valószínüleg nem látnak belőled semmit) aki egyenesen rád néz, és közben mosolyog.
- Egész szép példányt sikerült fognom - mondja az atya, miközben a tök üres fénykört bámulja. - No te szellem, mond csak meg nekem, ki vagy, és mit akarsz tőlünk!?
*** Eközben a horizonton feltűnő másik hajóra a kutya sem figyel, hiszen még a figyelőmatróz is a fedélzeti eseményeket bámulja... ***
_________________ Vigyázz, minotaurusszal vagyok, és nem félek használni!
Heroes3 map editor Codex v3.0
|
|