Sziasztok!
Néhány gondolatot én is megosztanék a bétáról.
Alapvetően nekem bejön az új design, tetszik a warcraftos kinézet is. 1280*1024-ben, full detail-ben játszottam, és igencsak tetszett, amit láttam. MInden él, működik, rá lehet csodálkozni akár egy ércbányára is... Ez a kezdeti időkben jó móka, később úgyis megszokjuk. Hasznos a kameramozgatás/forgatás, így legalább nem bújnak el a stuffok a fák mögött, mint az átkos Heroes IV-ben. A kinézet, mint olyan a legtöbb termék elsődleges figyelemfelkeltő eszköze, ezzel szerintem sikeresélyes a játék olyanok körében is, akik eddig nem próbálak "hírózozni".
A 3 nap alatt, míg próbálkoztam a rendkívül instabil szerveren különféle ellenfelekkel, 2 faction-t tudtam kipróbálni érdemben, a necropolist és az academyt. Személy szerint különösebb bugokkal nem találkoztam ezzel a két típussal, néhány furcsaság azért feltűnt:
- A mágus lövése mindenkit megüt a line of sight-ban, a saját lényünket is! Nem tudom, hogy ez feature vagy bug? Mindenesetre igen furcsa és kellemetlen újítás egy mágusnak. Eleinte azt hittem, csak a nem academy típusokat bünteti így a mágus - miután egy ütéssel kinyírtam a saját, csatlakozott War Dancereimet -, de nem, később bekapták a gólemek is az ütést.
- Szerintem a Wight/Wraith incorporeal képesség nem működik.
- A legidegesítőbb az volt a csatában - eltekintve a kis csatatértől -, hogy nálam nem működött a kameramozgatás egyáltalán. Csak zoomolni tudtam, aminek nincs így értelme, mert a csatatér széle eltűnik, oldalra mozgatni, forgatni meg nem tudtam sehogy a terepet. Valakinek működött ez? S ha igen, milyen gombokkal? Mert nálam semmivel.
MIndkét vártípusra jellemző, hogy igencsak áttekinthetetlen a városkép. Nehezen látszott, mit építettem meg és mit nem, ehhez a city plan menübe kellett belépni, ami viszont ugye teljesen új szabályok szerint működik. A különféle épületeknek felhúzásának most az a feltétele, hogy megfelelő számú 'várospont'-unk legyen, ám nálam az nem szerepelt a leírásban, hogy mennyi is pontosan ez a szükséges várospont, mennyi hiányzik. Ennél jobb volt az a rendszer, ami kiírta, hogy mik a feltételei az egyes építkezéseknek.
Később valószínűleg hozzá lehet ehhez szokni, de hát itt általában 1 perce volt az embernek lépni, várost fejleszteni, úgyhogy szinte fizikai képtelenség tisztességesen menedzselni a várost ezen a szerveren. Ha meg hosszabb időt állítok time limitre, akkor kivárhatatlanul sokat szöszölnek az ellenfelek.
A lényeket illetően:
Tetszett:
- Mage (elég ütős, főleg a magic fist varázslata; bár később pár Priest beszántotta a mágusaimat a talajba, akkor alábbhagyott a lelkesedésem:-) )
- Zombie (masszív és olcsó dög, elég sok is termelődik, sokkal hasznosabb, mint a Heroes 3 zombija)
- Rakshasa (mint a nága, kegyetlen erőseket üt és bírja a gyűrődést, egyetlen hátránya, hogy 4 mezőt foglal, nehéz mozogni vele a csatamezőn)
- Ghost (szerintem jobb, mint a 3-as rész wightje volt, itt működik az incorporeal, az ütések 50%-ban 'miss' az eredmény)
- Skeleton archer (királyság, hogy lövöldözni tud a csonti, mint az MM8-ban, és egy skill segítségével lehet íjász csontikat is generálni necromancyval)
- Lich (iszonyú jól néz ki és jókat varázsol, hatásos szörnyeteg)
Nem tetszett:
- Gremlin (hiába lődöz már az alapverzió is, iszonyú lassú, és gyenge. Kell vagy 200 belőle, hogy legyen valami hatásuk.)
- Djinn (bár varázsolgat, de rendkívül sérülékeny, és 4 mezőt foglal! A mágus mellett labdába nem rúghat szvsz.)
- Vampire (ezt nagyon sajnálom, mert kedvenc H2 lényem volt, de igen hülyén néz ki egy vámpír karddal - minek az neki? -, és a sebzése is gyenge.)
Az ellenfele közül alapszinten az impeket találtam kegyetlennek, elég masszívak és pillanatok alatt nullázzák a manát. Meglepően kellemetlen ellenfelek a parasztok, főleg hordákban. Nagyon durva a Priest, hosszú csatában sikerült 17-et kinyírni egy elég jó sereggel - csak a roncsai maradtak. A minotaurok nem túl erősek és elég furán néznek ki - mint egy menyasszonynak öltöztetett varacskos disznó.
Sajnos odáig a 3 nap alatt nem sikerült eljutnom, hogy 7-es szintű lényeket toborozzak. Addigra mindig kidobta a szerver az ellenfelet, s néhanyszor engem is.
Összességében ígéretes a játék, de ezzel a bétával még van meló, többek közt a lények egyensúlya is kérdéses. Bár nálam, hangsúlyozom, komolyabb bugok nem történtek - Isten tudja, miért, mert olvastam azért elég durva hibákról is másoktól, amikkel én nem találkoztam.
_________________ Father, forgive them.
They don't know what they're doing.
|