Tiszteletem a Társaságnak!
Most amíg még frissen élnek az események a fejemben megosztom élményeimet a táborral kapcsolatban. (Már a tábor után elkezdtem írni a beszámolót, de soha nem volt elég időm, hogy befejezzem, és nem akartam részletekben közölni. Ennyi idő után akár hagyhattam is volna a fenébe, de szerettem volna köszönetet mondani Vologyának a szervezésért, és Jounak a 2vs2 küzdelmek során tanúsított heroikus türelméért, így nem tudtam annyiban hagyni a dolgot…).
H5 Támadás: Erre a versenyszámra funból neveztem, és nem is fűztem hozzá vérmes reményeket, azonban Dragon előzetes értékelése felkeltette az érdeklődésemet, és az "elsőkörös" csapatok közül teszteltem is párat, de mivel csak néhányat tudtam legyőzni, így úgy voltam vele, hogy 6-8. hely lesz a vége… Aztán mikor Magix a Táborba menet a kocsiban mondta, hogy közülünk (Magix, rt, Én) fogja valaki átadni a dobogót Vologyának, ismét lelkesebben vártam ezt a versenyszámot. Végül a 4. helyen végeztem, ami maximálisan felülmúlta elvárásaimat, mert bár mindkét fordulóban bénáztam el pontokat, szereztem is váratlanul egyet-kettőt.
H3 Támadás: Mivel kedvezett a mezőny a csapatomnak, és eddig ebben a versenyszámban szerepeltem a legjobban, rászántam 3 nap 2-2 órát a tesztelésre a tábor előtt, hogy körvonalazódjon mégis mire lehet jó a banda. A tesztelés után, úgy kalkuláltam, ha minden jól megy, akár 25 pontot is gyűjthetek, és ekkor már gyanítottam, hogy ez bizony a dobogóhoz is elég lehet. Élesben 4 csapat ellen vesztettem pontot, a többieket kisebb-nagyobb szerencsével sikerült legyőzni 2-0-ra így ezt a 4 meccset elemezném behatóbban. Az első pontvesztés nagyjából már a 3. forduló környékén bekövetkezett Adler ellen. Nagyon meglepett, mert simán átcsúszott a tesztelés során a szűrőn a Royal Griffes csapat, ugyanis az történt, hogy amikor teszteltem és Adler hőse megfelelően fejlődött ahhoz, hogy legyőzzön, mindig luck-kal sikerült megütnöm a Griffeket így a tesztfázisban nem tudtam legyőzni a csapatomat Adler bandájával… Élesben viszont az első meccsen gond nélkül bedarálták a Royal Griffek a 710 WRaidert és a sallangot. Nem is igazán értettem, hogy történhetett ez, és újrabizonyítás végett másodszor is felálltam az előre kigondolt módon, ekkor viszont már több mint 400 WRaiderem maradt talpon…
A sorban a második pontvesztés Magix ellen következett be. Ellene alapból egy ponttal számoltam, és fel is ajánlotta, hogy legyen 1-1, de elutasítottam az ajánlatot, mert aki nagy reményeket dédelget, nem lehet megalkuvó, és mert direkt az ellenséges WRaider hordák miatt választottam Shivát főhősnek benne volt a pakliban, hogy kis szerencsével bravúr eredményt is elérhetek, és az előzetesen kalkulált 4 pont helyett 6 pontot hozok a Dani, Vologya, Magix hármason. Na ehhez képest az első meccs Magix ellen úgy kezdődött, hogy nem jött expert Air Magic így gyorsan mattot kaptam (megjegyzem ez volt az egyetlen alkalom amikor a győzelem feltétele volt az expert Air Magic és nem kaptam, a többi csatában vagy nem is volt rá szükségem, vagy amikor kellett jött is). A visszavágón pedig tactics nem jött, aminek az lett a következménye, hogy olyannyira begubózott Magix, hogy nem tudtam az első körben jelentősen megbontani a csapatát és mert a második körben már az Ő farkasai lettek volna gyorsabbak ismét bedarált volna, így már nagyon rossz üzletnek tűnt nem elfogadni az 1-1-et. Azonban a csapatok felépítéséből fakadóan a második körben is Én voltam a gyorsabb, tekintettel arra, hogy Magixnak 1-es spell powerje volt és a következő körben lepattant róla a haste (köszönhetően annak is, hogy Én a morál és luck növelő itemek helyett tudás és hatás növelő cuccokat vettem, ezek viszont sokszor mentettek meg, mert nem egyszer nekem is csak 1-es volt a spell powerem…).
A sorban következő pontvesztésemet sokkal inkább pontszerzésnek minősíteném, mert előzetesen Karesz csapata volt az, amely ellen fixen 0 ponttal számoltam, mert a csapat-összeállításnál kijátszotta a madaraimból fakadó sebességfölényemet így minden adu az Ő kezében volt. Az első összecsapást védekező pozícióból kezdtem, azt találtam ki, hogy minden sallanglényt kidobok, és a farkasokat szétosztom 7 felé. Az első menetben látta, hogyan állok fel és mondhatni megfelelően szétszedte a farkasait, azonban egy morál váratlanul jó helyzetbe hozott, amit a második körben Karesz visszakapott és bedarált kutyakajának. A második menetnél Én voltam a támadó és erőltettem ezt az elképzelésemet, ami be is jött, mert Karesz 2 nagy stack-re bontotta szét a WRaidereit és hagyott két kisebb egységet illetve a sallangot (madár és Ogre Mágus). Ő kezdett ismét volt expert haste tehát még ebben sem bízhattam, hogy esetleg csak egy egysége lesz gyorsabb nálam… Azonban hiába ütött "3k" sebzést a 100-as stack WRaideremre attól csak 100 halt meg (Így viszont az első körben a csapatom 5/7-e megmaradt, amelyik stack-eket megsebezték a kisebb WRaider csapatok azok lettek az előütők és mivel még moráloztam is egyet Karesz két nagy stack WRaidere ami lényegében a csapata 90%-át jelentette a második kör kezdetére el is tűnt, a maradékot pedig visszakézből lecsapták az állva maradt egységeim.
Az utolsó pontvesztésem sokba is kerülhetett volna, mert ha nem szenvedem ki (mindkét menetben) expert haste nélkül Dave ellen a 2-0-át az utolsó körben, akkor matematikailag még be is érhetett volna Pista és játszhattunk volna 2 győzelemig… Történt ugyanis, hogy az első körben simán nyertem. A másodikban viszont véletlenül dismisseltem a goblint és nem raktam a helyére semmit, tehát úgy sikerült felállni, hogy két stack kutyámat is tudta berserkelni Pista, azonban mind a 2 resistált… (itt megjegyzem, hogy ez a két stack akkor sem ütötte volna meg egymást ha megkapják a berserket, mert az egyikről leszedtem volna cure-ral a rontást a másik mellől pedig megfelelő távolságra mentem volna, vagy végső esetben beáldoztam volna egy madarat…) ez viszont azt eredményezte, hogy úgy elbíztam magam, hogy Pista gond nélkül beleverte a fejemet a földbe, ahogy kell, nem egyszer rosszul léptem és agyonverték egymást a kutyák, nem figyeltem oda, hogy hányadik körben esik le a haste és a vámpír lordok kezdték a következő kört… tehát maximálisan megérdemelt vereség lett a jussom, mérges is voltam magamra nagyon, hogy ekkora mázli ellenére ilyen csúnyán elvesztettem ezt a menetet…
Végül 26 pontot szereztem, ami engem is meglepett, mert az előzetesen kalkulált maximumnál is több lett, azonban ez nem azt jelenti, hogy a többi ellenfelemen simán végig gázoltam volna, mert voltak akik megizzasztottak mindkét menetben… Nagyon jó érzés volt megnyerni a Támadás Tornát, különösen azért mert az utóbbi két BB-n már csak 6. helyek jöttek össze, arról meg nem is beszélve, hogy ez volt az első dobogós helyezésem… Az is nagyon jól esett, hogy miután matematikailag biztossá vált a győzelem Vologya azt mondta, hogy „Ez már érett.” És most is, amikor olvastam az élménybeszámolókat Csizu gratulációja után virult a fejem, hogy tapasztalt jó játékosok dicséretét olvashatom… Fantasztikus érzés tényleg.
2vs2: Itt Jou volt a kapitány és engedelmes matrózként próbáltam követni az utasításait. Ez a 3. hely kb.:95 %-ban az Ő érdeme, így maximális köszönet érte, hogy egy újabb kupát sikerült nyernem, ráadásul elég tanulságos is volt látni játszani illetve az instrukciókat követni.
1vs1: Na itt már nem ment minden olyan szépen, féltem is, hogy kopaszra vernek, mert nagyon erősnek éreztem a mezőnyt képességeimhez mérten, 2 győzelem azért itt is összejött és többször sikerült szoros meccset játszanom. Szóval nem bántam meg, hogy elindultam ebben a versenyszámban is, legalább sokat nevettem.
Végezetül pedig köszönöm a szervezést Vologya Mesternek, nagy élmény volt!
_________________ "Egy a lényeg, HoMM az élet, hála égnek!"
Üdvözlettel, Ricsepi!
|