7. forduló Inferno vs. Pumpás(Tower) Balance Egyrészt jó terepem volt, mert két várat is nagyon gyorsan el lehetett foglalni, de a Sharpshooterek kicsit bonyolították a dolgot. A blokkom is ők voltak, és a kőbányához vezető kacskaringós utat is ők őrizték. Alapvetően jól sikerült haladnom, újabb zónákba törve szépen felgyúrtam a hősöm (talán Nymus volt? nem is emlékszem pontosan), a ládákból jött csomó XP, és artifactot is találtam párat, ami a balance-on nem is olyan természetes. Harmadik hét vége felé áttörtem Pumpáshoz. Még pont volt a dimenziókapuhoz közel a conservatory, amit ott hagyott, azt kiszedtem, aztán következő nap, hetedikén beugrottam az üresen hagyott várába. Bár Pumpás a saját havas vidékén garázdálkodott csak, húzott az első héten Giant+Castle-t, amit tudott upgradelni is, úgyhogy 5 titán volt már nála. Ugye nekem lett volna sanszom az utánpótlásomat hozni, de úgy egyeztünk meg, hogy a 3. heti seregekkel kimegyünk semleges talajra, aztán megütközünk. Bár a titánok, nagák sokan voltak, volt hp nálam is bőven, a démonok pár pattintástól szaporodtak meg kicsit, a Pit Lordok meg egy dwell segítségével. Besegített még az erős lightning boltom is, úgyhogy meg lett a win, 3-0. 8. forduló Rampart(Mephala) vs. ssth(Dungeon) Native Jebus Még az első nap 3 győzelme után sem, de a verseny előtt végképp nem gondolkodtam helyezésekben, vagy dobogóban, de itt már érdemes volt elkezdeni számolgatni. Igazi 6 pontos meccs, ha nyerek, akkor ellépek 6 pontra, és jobb lesz az egymás ellenim is, jó eséllyel már előtte tudok végezni, de egy vereséggel beér pontszámban, és az egymás ellenivel meg is előz. Nem véletlenül tartalékoltam el ide a Rampartot. A restart után még jobb hőst és jobb terepet kaptam, pedig az első se tűnt rossznak. Rengeteg dwell, sárkány is, fa, pegazus, és a közeli vidéken 3(!) unikornis. Ami nehezítette azért a dolgot, hogy két hőssel nem lehet azért beverni mindent, sőt közben kéne gyűjteni a pénzkupacokat, meg felderíteni a távolabbi terepemet is, így folyamatos pénzhiánnyal küzdöttem. Végül már 5!!! unikornis dwellem is volt, de alig bírtam kivenni őket, plussz a sárkányok is. A területemen szereztem +5 allt szultánok mögül, és kiszedtem két utópiát, utóbbi közben több sárkányomat is kinyiffantottam, jobban kellett rájuk vigyáznom. Második utópiából jött lvl5 spelles sityak + titán páncél is, expert földdel nem tűnt rossznak. Közben TH már a sivatagban járt, és megláttam, hogy a területem szélén jár már. Elég keménynek tűnt Dace, mind seregben, mind értékekben, főleg A-D-ben. A den of thieves elárulta nekem, hogy az angyal legerősebb egysége, tehát még nincs fekete sárkánya, úgyhogy úgy láttam, ez az utolsó esélyem, ha gyorsan most megütközünk, ameddig még van sanszom levarázsolni.(Perce gömb, recanter megszívathat, de ezt megkockáztattam) Mint később kiderült kisebb malőr miatt, Dace csak a sivatagi várban tudott varázskönyvet venni, a csata előtti napon, így kemény varázslatokban nem volt részem szerencsére. Gömb, recanter sehol, úgyhogy az első körben a 31 manticore-ból maradt 1 db az impló után. Innentől kezdve már nagyjából nyeregben voltam, Mephala bírta az ütéseket, az impló meg gyakorlatilag stackenként szedte áldozatait, meglett a nagyon fontos győzelem, 3-0. 9. forduló Castle(Gundula) vs. Vologya/Dani(Necro-Isra) Itt már gondolni kellett volna arra is, hogy milyen váraim maradnak majd a helyosztóra, de nagyon tartottam a meccstől, úgyhogy ellőttem a Castle-t. Elmúlt két nap este Vologya már hozott két wint, persze randomon is erős, de fix mapon végképp, ráadásul homokórán...asszem nem bántam volna helyette inkább egy könnyed délelőtti meccset Dani ellen. Sokat nem tudtam a tábor előtt készülni, de amit felkészülést végeztem, az gyakorlatilag erre a pályára irányult. Amennyire én tudtam, elég nagy klasszikusnak számít, már sokszor játszva, ezért erre gyúrtam, hogy ne legyek nagy lemaradásban hozzátok képest. Sikerült is jól haladnom, jött jó hős, megtanultam a csuhástól a logisztikát, a vár melletti lények kesztyűt védtek. Közben érkeztek azért aggasztó hírmorzsák, a necro speckós hősnek nem örültem, a refugee campek látogatásánál hangos nevetéseket hallottam, mint később kiderült, az első héten ez egy red dragont jelentett, a második héten meg egy blacket, de aztán valamikor lett neki Chaos Hydrája is. Sikerült a tervek szerint haladom, de a tavernát kémlelve nem lehettem túl nyugodt, túl hamar túl megnőttek az értékei Isrának...ez nem jelentett mást, mint hogy az egyik relic a szigeten a kanna volt. Nálam is két sisak: Thunder Helmet és Dragon Crown. A taktikám az volt, hogy a hajóért legyőzött lvl 6 után megosztom a sereget, és amíg egy droiddal összeszedem az artikat + beütöm a színes sátrat, addig a főhős visszaviszi a quest artit, majd a kulccsal a birtokában mehet is be középre Titánok megütése nélkül. Vologya nem célozta meg a közepét, úgyhogy a cartographeren kívül kivettem onnan mindent, de azt arkok őrizték. Isra értékei és a csontvázhadsereg tovább nőttek, egy esélyemet láttam, hogy ha térkép segítségével el tudom csípni meglepetésszerűen. Egy körön belül ütöttem az arkokat és a titánokat(pl. az arkok ellen ikább a 3. héten talált barna behemótot vittem, de a titánok ellen a párszem dragon fly többet ért), sokszor pakoltam a sereget, meg a láncból is hoztam mindent, amit kivettem a várból, így nem sok időm maradt. A titánok után becéloztam Isrát, aki egy black dragonnal mászkált, és két lépés híján nem értem el, ekkor kicsit leszállt a köd, főleg közben kiderült látva a területét, hogy dupla vára is van, így a maradék kb. 15-20 másodpercemben már nem is léptem tovább, így sohasem tudom már meg, hogy mi lett volna, ha az ellenkező irányba elindulva előbb az oázist látogatom meg, akkor esetleg lett el tudtam volna-e csípni, lehet, hogy ezzel én csesztem el magamnak az egészet. Föladni azért még nem adtam fel, ha már ennyi munkaórát beleöltem a meccsbe, de sajnos varázslataim se voltak jók, pedig a tower váramban libraryt is húztam. Gondoltam még az utópiát kiszedem, hátha, de ez nem jött be, sőt, közben Vologya is ugyan ezt tette, csak ő Titán Gladiussal meg Sentinellel tért vissza. A végcsatában nulla esélyem volt, Vologya nagyon jól kihasználta a duplavárat, szépen felhúzta, így a 2x-es túlerővel(plussz a rengeteg csonti) simán földbe döngölte a csapatom. 0-3 Így az utolsó nap, ha megakartam tartani a második pozíciót, vagy Adler mellett Dave ellen is egy extra bravúr győzelem kellett volna, vagy bízom abban, hogy Csizu se tud mit kezdeni Dave-vel.
Még valamikor befejezem...
|