Ha már lehet az elképzeléseket lőni, én is adnék párat.
Ami a Heroes VI-ot illeti, megtartanék belőle sokmindent:
- A Sanctuary frakciót MINDENKÉPP!!! Merész húzás volt az ubitól betenni egy vadonatúj fajt a klasszikus kedvencek helyére és maximálisan megtérült.
- A kidolgozott történeti sémát.
- A reputáció rendszert.
- A város átalakításának lehetőségét (de a városfejlesztő rendszer szigorúan váltson vissza az V-ére!)
A Heroes VII-ben többmindent el tudnék képzelni. Bár szerintem a története ne már megint egy Eclipse legyen, mert a démonok unalmasak és karaktertelenek. Több machinálás és mélyebb karakterfejlesztés kéne, egy olyan ellenség, akivel lehet azonosulni. A VI-ban már megpróbálták ezt, és sokkal csavarosabb és élvezhetőbb volt, amikor az ellenfél Sandro volt, Himiko, vagy Michael, mint amikor egyszerűen démonwipe-ot kellett tartani, mert "jujj, azok gonoszak."
Lore: két időszakot szemeltem ki, ami nagyon kampánybaillő lenne. Az egyik az elfháborúk, a másik pedig a Törött bot háborúja lenne. Az ötletem azzal egészülne ki, hogy nem frakcionális kampányok lennének, hanem történeti, és egy történetben neked kéne kiválasztanod, mit akarsz vinni (pl. a Törött bot háborújában a Necropolist kiválaszthatod és velük alakíthatod a háború menetét végig.) Sajnos ez rettenetesen nagy mennyiségű munkát követelne meg.
Mechanikai újítások:
- Régóta ígérgetik a 8. egységcsoportot, ami a Champion fölött lenne. Azt mondom, itt az ideje ezt meglépni.
- A hős szintjéhez igazodjon a verbuválható lények mennyisége. Egy 1-es szintű kis hős ne tudjon már több légiónyi egységet irányítani. Nincs meg a hatalma hozzá, hogy kontrollt tarthasson felettük.
- Több taktikai értéket a morálnak és a szerencsének!
Szereplő frakciók:
Itt lehet, hogy meg leszek kövezve, mert bár nyílván az ember mindent akar, hogy legyen, de ezt rövid idő alatt nem lehet kivitelezni, csak felszínesen. Inkább legyen kevesebb frakció, de iszonyú mélyen kidolgozva, mint több, de gyengébben. Maximum kieg.enként érkezne megint még egy. A lista mindenesetre:
- Dungeon (elég vacak volt a hiányuk, többször ez a falt ne ismétlődjön meg!)
- Sanctuary (ne hagyjuk veszni ezt az új és remek ötletet!)
- Necropolis (mert a legtöbbünk sose bocsátaná meg, ha kimaradnának)
- Academy (természetesen a legbonyolultabb és sokszínűbb taktikai lehetőségekkel)
- Fortress (túl kevés figyelem vetült rá eddig)
- Haven (mert ugyancsak sok embernek sírna a szája, ha egy közönséges protagonista nem lenne jelen)
- Sylvan (esetlegesen, ha a Sanctuary nincs, de mindenképp több bestiával, mint pl. sas, szarvas, dérfarkas... stb.)
Mindezek közül 4 db elegendő lenne egy teljes játékhoz, de a 6 lenne célszerű.
Minden más plusz. A Stronghold poén lenne... esetleg kieg.be, de sose volt igazán döntő szerepük a főbb történetben.
Ami az új ötleteket illeti, csatlakozom az előttem szólókhoz és tetszene nekem is a Heroes III mintájára kialakított mocsári frakció, aminek a Boszorkány lenne a főhőse, de erre nincs sok kilátás.
Mindezen felül a reputáció befolyásolja a történet alakulását! A VI-ban megpróbálták, de csak a szereplők változtak többségében, a történetnek ugyanaz lett a vége.
Nosztalgiafaktornak egyetértek és több legacy hero-t vennék én is szívesen. Bejönne, ha visszatérne pl. a Heroes III-ból a Shadow of Death garmadája.
Végül egy javaslat: a Heroes VII készítőgárdája kövesse figyelemmel a Duel of Champions kiadott kártyáit, mert remek ötleteket lehetne belőlük meríteni a lénystruktúrához és varázslatokhoz.
Bocs, ha terjengős voltam!
Glace