Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 38 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A Babó (RPG)
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 10 szer., 19:25 

Úgy gondoltam, hogyha annyi RPG van, akkor miért ne lenne egy babós RPG? Aki olvasta, az be bir kapcsolódni, csak mondja meg, hogy melyik szereplő. Nem kell annyi szereplő mint a könyvben, aki nem lesz, azt majd mi alakítjuk. Nem fontos a könyv történetéhez ragaszkodni, csak az a fő, hogy Smaug aranyát a végén megszerezzük! 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 10 szer., 19:34 

Bocs de ezt minek?Ez is ugyanúgy be fog halni mint a Maffia rpg.A téma meg túl hálás azért, hogy ilyen történjen vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 10 szer., 20:16 

Zargul írta:
Bocs de ezt minek?Ez is ugyanúgy be fog halni mint a Maffia rpg.A téma meg túl hálás azért, hogy ilyen történjen vele.

Nem baj, legalább egy próbákozást megér. Ha meg nem lesz vele semmi, akkor majd megy a tématemetőbe. :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 10 szer., 20:26 

Én benne vagyok. Csak még ki kell találnom magamnak egy karaktert...
A Maffia azért halt be, mert összesen 2 ember játszott vele, ha jól láttam, a Babó iránt azért csak nagyobb lesz az érdeklődés. Reméljük.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 10 szer., 21:37 

Esetleg én is szívesen beszállnék, de nem ismerem ezt a Babót. Mi az? Mi a történet? Mikor játszódik? Mit kell feltétlen tudni?

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 11 csüt., 6:22 

Freemy írta:
Esetleg én is szívesen beszállnék, de nem ismerem ezt a Babót. Mi az? Mi a történet? Mikor játszódik? Mit kell feltétlen tudni?

J.R.R Tolkien - egyik - mesterműve.Szerintem túl szűk réteg olvasta/olvassa itt a forumon ráadásul aki még beszállna egy ilyen vizonylag időigényes dologba az még tovább szűkiti a kört.Ha mindenképp Tolkien féle rpg-t akartok akkor jobb lenne(talán) a Gyűrük Ura, hisz azt mindenki ismeri és jó táptalajt biztósítana a történetnek.Ja, gondolom nem úgy működne egyik esetben sem, hogy az alap sztorit csavarjátok meg egy kicsit vagy ilyesmi hanem teljesen külön futó dolgot szeretnétek.
Megj.:kellene egy állat mesélő(á la Beorn az Isten :lol: )aki törődik a sztorival és a karakterekkel(á la Beorn az Isten 2 :lol: ).
Na ez csak egy szolid vélemény.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 11 csüt., 9:57 

Freemy írta:

Akkor Freemy, neked elmondom. Ezt a könyv hátújáról idézem:
Kicsiny összkomfortos odújában távol a világtól lakik Mr. Baggins, a babók tiszteletre méltó tagja. Különös népek a babók, vagyis hobbitok: apró teremtmények, nem törpék, de nem is egészen emberek. Rikító öltözetben járnak, viszont nem hordanak cipőt; hízásra hajlamosak, ami nem csoda, mert szeretik a békés, eseménytelen hétköznapokat, és mindennél jobban megvetik a kalandot. Mr. Bagginsot mégis utoléri a nagy kaland.
Ennyit írok le a könyv hátuljáról, mert, ha az egészet leírnám, akkor már a sztorit el is mondanám, azt pedig nem akarom.
U.I. Beorn, ha akarsz csatlakozni akkor téged nagyon várunk itt a babó RPG-ben!!! :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 11 csüt., 16:49 

Babót imádom! Szerintem az különböztetné meg a Gyűrűk Urától, hogy ez kevésbé lenne komoly, egész világot érintő sztori, inkább amolyan kincskeresős, sárkányfenékberugdalós...

Zargul: köszi a bíztató szavakat! :lol: +10.000 XP.

Szívesen beszállnék, de csak mint játékos! A karakterem pedig vagy egy törp lenne (babósan: törpe), vagy egy ork (babósan: manó), amolyan vánnyadtka, aki elcsatangolt a saját jó kis orktesóitól (egész pontosan elűzték), és egészen Hobbitfalváig jutott. Itt kivételesen a hobbitok nem verték agyon, sőt, idővel még munkát is talált (ganéjhordás, disznógondozás, földtúrás, csupa-csupa nemszeretem munka). Vagy egész más... :lol:

De az ötlet jó!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 11 csüt., 18:04 

Zargul írta:
Ha mindenképp Tolkien féle rpg-t akartok akkor jobb lenne(talán) a Gyűrük Ura, hisz azt mindenki ismeri és jó táptalajt biztósítana a történetnek..

Zargul, Középfölde nem változott olyan sokat az alatt a kb. 50 év alatt, ami eltelt a két történet között, csak a Babó ideje alatt még többé-kevésbé béke van, úgyhogy ha nem ragaszkodunk túl szorosan a történethez, akkor fel lehet ezt fogni Gyűrűk Ura RPG-ként is.

Ha már egyszer belekezdünk, akkor pár dolgot el kéne dönteni:

Legyenek-e eredeti szereplők, és ha igen, kik legyenek azok?
Mennyire térjünk el a törénettől, és az eredeti útvonaltól?
Szerintem a fajokat fölösleges megszabni, úgyis a játékos fantáziájától függ, hogy mit alakít.

No, most ennyi jutott eszembe, de néhány dolgot mindenképpen meg kell beszélnünk, mielőtt belefogunk a kincskeresésbe. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 12 pén., 9:31 

Szerintem:
- semmiképpen se legyenek PC-k az eredeti szereplők
- a történet szerintem játszódjon időben a Babó előtt, tehát a Sötét Úr még a Bakacsinerdőben gubbaszt, a gyűrű azonban már Szméagolnál van, Bilbo Baggins kb. négy év mulva indul el a törpékkel vándorolni
- nyugodtan térjünk el az eredeti történettől, az túl keretbe szorított lenne, ha azt kéne követni, de néha egy-egy utalás a valódi sztorira szerintem sokat dobhatna a mesén
- fajok: szerintem azért próbáljunk a good oldalon maradni, de nyugodtan lehet elereszteni a fantáziát
- a sztori meg indulhatna Babóföldről, úgy "sztájlos" :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 12 pén., 13:21 

Balee írta:
Zargul írta:
Ha mindenképp Tolkien féle rpg-t akartok akkor jobb lenne(talán) a Gyűrük Ura, hisz azt mindenki ismeri és jó táptalajt biztósítana a történetnek..

Zargul, Középfölde nem változott olyan sokat az alatt a kb. 50 év alatt, ami eltelt a két történet között, csak a Babó ideje alatt még többé-kevésbé béke van, úgyhogy ha nem ragaszkodunk túl szorosan a történethez, akkor fel lehet ezt fogni Gyűrűk Ura RPG-ként is.

Én arra gondoltam a Gyűrük Ura sztorijával kapcsolatban, hogy azzal szerintem mindenki tisztában van, így nem lenne logikai vagy hasonló bukfenc benne(mármint az rpg-ben).Bár a Babó is ismert de nem annyira mint a GY.U.(Csinálhatnánk akár egy Szilmarillok RPG-t is :D )ja és nagyobb konfliktus van jelen benne amivel szerintem több mindent lehetne kezdeni(nem mintha a Babóban nem lenne, meg ki is lehet találni de mégis).
Mindegy, amúgy ez se rossz csak a játékosok számának növelése végett mondtam.Sok sikert! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 12 pén., 17:08 

Szerintem is annál jobb lenne, minél jobban el tudnánk rugaszkodni az eredeti történettől, több teret engedne a fantáziának.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 14 vas., 17:28 

Egyezek Beornnal is, és Baleevel is. Nem kell a sztorihoz ragazkodni. Beorn, Balee mondjátok meg kik lesztek, hogy el tudjuk kezdeni ezt a babó RPG-t. Én egy kis törpe lennék, akinek két nagy fejsze van a kezében, és a hátán egy pajzs. :lol: Vagy egy sámán lennék. Az is egy törp, akinek egy bot és egy könyv van a kezében. Tehát rajtatok áll kik lesztek. Sok sikert! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 15 hétf., 9:27 

Szilmarillok RPG: Morgoth-ot bevállalom... :lol:

Offé, akkor, ha nem gond, egy száműzött manóval lennék, aki kb. akkora, vagy talán egy kicsit kisebb, mint egy hobbit. Amúgy is alacsony növésű, vánnyadtka volt fajtársainál, és megpróbálta kisebbrendűségi komplexusát valahogy kompenzálni (hogy pontosan hogyan, most nem írom le, majd ki lészen játszva, legyen meglepetés :lol:), de valami nagyon balul sült el, ezért, hogy elkerülje az agyonveretést, kénytelen volt elszökni. Elég jól megtanult rejtőzni a fajtársainak hála (ha nem akart nagy pofonokat kapni a nála nagyobbaktól), ezért sikerült elsurrannia az elf őrök mellett. Ebben persze szerencséje is volt, az elfek (bocsi: tündérek) csavargó hobbitnak nézték őkelmét. Valahogy eltéblábolt Hobbitfalvára, de addigra már annyira szánalmasan nézett ki, hogy a derék hobbitok nem verték azonnal agyon. Sőt, az öreg Tonk még munkát is adott neki: az apró termetű disznókat kellett gondoznia. Dobby (így hívják a manómat - a'la Potter :lol:) hihetetlenül fényűzőnek találta a munkáját: a sertéstrágya lapátolás messze-messze jobb meló volt, mint amit fajtársai rá bíztak. Úgyhogy jelenleg ott éldegél Hobbitfalván (Babófalván - a megnevezéseket egyeztetni kéne), immár másfél éve. Nagyon jó dolga van (szerinte), de valami furcsa érzés kezd feltámadni benne az utóbbi időben. Mintha ő többre lenne hivatva ennél, mintha még lenne valami feladata, mielőtt a Nagy Slurrp-féreg felfalja a lelkét (manóbabona)...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 19:52 

Szerintem, ha nincs több jelentkező, akkor bele is foghatnánk ebbe a RPG-be. Várom a következő hozzászólásokat,és holnap elkezdjük, ha minden igaz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 22:40 

Én csak a gyűrűk urát ismerem, azt is csak film formájában, nem is vagyok akkora rajongó, de talán ide is beszállnék...
Azért kezdésnek nem ártana szerintem egy indulótörténet és egy konfliktus, ami miatt az egész kedződik. Közben ennek a megoldásán kell gondolkoznunk, valamint karaktereket is aszerint válasszunk, hogy mi a feladat. Kicsit fura lenne, ha mindenki ugyanazzal lenne, mikor kellenek más karakterek is.
Sajnos azt sem tudom, hogy itt mi közül lehet választani, így nehéz karaktert kitalálnom.
Mi a választék?

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 16:01 

Freemy írta:
Én csak a gyűrűk urát ismerem, azt is csak film formájában, nem is vagyok akkora rajongó, de talán ide is beszállnék...
Azért kezdésnek nem ártana szerintem egy indulótörténet és egy konfliktus, ami miatt az egész kedződik. Közben ennek a megoldásán kell gondolkoznunk, valamint karaktereket is aszerint válasszunk, hogy mi a feladat. Kicsit fura lenne, ha mindenki ugyanazzal lenne, mikor kellenek más karakterek is.
Sajnos azt sem tudom, hogy itt mi közül lehet választani, így nehéz karaktert kitalálnom.
Mi a választék?

Nos, a választék a következő: törp, warg ( farkas ), hobbit, varázsló, goblin. Én ezekről tudok, de lehet minden amit éppen kitalálsz. Mondom, nem kell a sztorihoz ragaszkodni, de az a fő, hogy Smaug aranyát megszerezzük.
U.I. Akkor mámma sem kezdjük el a RPG-t. :( :cry: :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 18:04 

Warg? :shock: Érdekesen lehetne megoldani, a warg egy állat... :roll: Bár ha valakinek van hozzá elég fantáziája... annak gratulálok. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 18:09 

Balee írta:
Warg? :shock: Érdekesen lehetne megoldani, a warg egy állat... :roll: Bár ha valakinek van hozzá elég fantáziája... annak gratulálok. :D

Nekem lenne. Egy warg lennél, és egy emberrél alakulnál át. Szaladnál, támadnál valakit, és amikor ugranál, a levegőben átalakulnál wargál. Ilyen egyszerű. Ádtál egy jó ötletet. Bár a törpe nekem jobban bejön.
U.I. Nem szeretnék senki sem sürgetni, de holnapig mondjátok meg, hogy kik lesztek, mert el akarnám kezdeni ezt a RPG-t.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 18 csüt., 9:53 

Hali! Ha a parti alapvetően jó karakterekből áll, akkor belefér a manóm? Ő amolyan cserkész / tolvaj / besurranó karakterként funkcionálhatna.

Ha nem fér bele, akkor egy beorninggal (medvévé változni tudó emberrel :lol:) lehetnék. Döntsön a mesélő. (Bár tény, hogy a tényleges történetben ezidőben még csak egy szál magában éldegélt Beorn, a Nagy, és csak a GYU-ban kerültek megemlítésre a beorningok, de ezen nagyvonaluan lépjünk túl.)

A faj választékba még beleférhetne az ember, és a tündér (tünde, elf) is.

Hajrá többiek!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 38 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]