Energy Master írta:
Nehez ügy.Mindenkinek eleget tenni szinte lehetetlen.A bugokat atolvastam(felet ismertem kb) termeszetesen ezeket be fogjuk tiltani.
A palyakat legjobb tudasunk szerint probaljuk jatszhatova tenni(kemeny lesz)De rengeteg dolog lesz ami egy-egy jatekosnak lehet nem fog tetszeni.Igazsagos probalok lenni es megertem az ellenvelemenyeket a verseny dolgaival kapcsolatosan.Szeretnem ha mindenki jot jatszana.
A jo kezdoterepre nagyon odafigyelunk.Tobbfele palya van.Van sok banyas,van artifactban nagyon tapos,van kevesbe.A jatekos majd megoldja,ugyis azt fogja tenni amit az a palya kivan.Az ugyes expelő elonyben.
Jó én nem akarom magam ismételgetni, nem is sorolom tovább a tanácsokat (ezek nem ellenvetések, mert csak pozitív irányba vinnék a dolgokat). Mindenesetre egy fix pályán tudod előre, hogy milyen gazdag a pálya, hol vannak a bányák, hány hőst érdemes venni stb. Itt azért nagy koppanások lehetnek, amiket nem lehet visszacsinálni, ha valaki elszámítja magát. Ezen a gyors felderítés se segít. Van olyan hagyományos template, ahol a Tower nagánál feljebb elég nehezen jut (mert nem talál anyagot se a geniehez, se a gianthez), az ellenfél meg már lehet hogy a lvl7 upgrade-hez gyűjt. Én csak ennyit szerettem volna "tisztázni" előre, hogy melyik hagyományos sablon az alap.
Ha nem tudod miről beszélek (gyanítom, hogy ez a helyzet), akkor a kész pályát töltsd be és nézd meg a SCENARIO INFORMATION-ban mit ír. Oda szokta beírni a KONKRÉT típusát a randomnak. Szerintem ez az info elengedhetetlen a vár választásánál. Aki nem randomos annak nem sokat mond ugyan, de akinek meg igen, annak sokat segít abban, hogy első nap hányt hőst vegyél, mit építs stb., de nem akarom ezt tovább ragozni.
Ha valaki úgy gondolja, hogy ez rontja az esélyegyenlőséget, akkor meg van egy Midnight-mix nevű sablon, ahol az összes hagyományos és új sablon egybe van gyúrva, a gép találomra (persze a méretet, a vizet, alvilágot figyelembe véve) kiválaszt egyet, de nem írja bele a scenario info-ba a nevet, hogy pont azokat az infokat ne tudd meg amiket én hiányolok.

Mivel a versenyen keveredik a fix meg a random fogalma, így nem sok jó sülhet ki belőle. Valami átmenet vagy támpont azért kellene mindenképp.
Ha RANDOM versenyt akartok, akkor azt nem kell "kiegyenlíteni", hanem NORMÁLIS, MEGBÍZHATÓ sablonok alapján kell generálni, ami legalább garantáltan játszható pályákat eredményez.
Ha meg FIX versenypályákat akartok, ott meg illik megadni néhány alapvető paramétert MINDEN résztvevőnek. Ez a magánvéleményem.