Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1400 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 70  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 11 szomb., 0:46 

Kössy!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Help PLS:)))
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 11 szomb., 13:31 

AZ új gépemen nem megy a heroes 4 egyáltalán p2.4 ghz 256mb gffx5200 egyfojtában lefagy mindenféle hibaüzenet nkül az alp a gathering storm és a winds of war is van vkinek vmi ötlete mit tegyek????

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 11 szomb., 15:57 

Sziasztok!
Ez mondjuk baromian nem ide tartozik, de hol tudok MOST szerezni Heroes 3 alapot?
uzletet, boltot, kioszkot, standot, shopot barmit mondjatok :)
H4 van, imadom, de szuleimnek kellene a 3.

Aki tud segiteni, irjon nekem mailt leccilecci

koszi
trilla

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 12 vas., 17:54 

trilla írta:
Sziasztok!
Ez mondjuk baromian nem ide tartozik, de hol tudok MOST szerezni Heroes 3 alapot?
uzletet, boltot, kioszkot, standot, shopot barmit mondjatok :)
H4 van, imadom, de szuleimnek kellene a 3.

Aki tud segiteni, irjon nekem mailt leccilecci

koszi
trilla

Pl. Tesco, nagyobb bevásárlóközpontok, Media Markt, vagy számítástechnikai boltok. A H3 Complete most jött ki! :D

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 11:54 

sziasztok!
Tudja valaki, hogy harcnál mitől függ, hogy milyen sorrendben támadnak az egységeim. Elég zavaró, hogy általában azokra kerül utoljára a sor, akik tudnak lőni. Valamint, ha több egységnek mondom, hogy várjon, akkor szintén nem tudom megadni, melyik kezdje ezután a támadást (így sok veszteséget meg lehetne úszni). Ezeket a sorrendeket tudom szabályozni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 12:53 

Szia felho!

Mivel nem mondtad melyikben, így akkor: H3-ban a lények speedje alapján. H4-ben szerintem full random, bár van aki azt állítja van benne rendszer... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 13:03 

bogpista:
köszi. tényleg lehagytam, hogy miben, így utólag a H3-ról volt szó.Kár hogy így van, néha nagyon jó lenne ez is a taktikázáshoz :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 13:10 
Heroes Team

Hali!

Igen ezt már nekem is próbálták többen bizonygatni, hogy a H4-ben igen is van rendszer, de bebizonyítani még senkinek sem sikerült. Akárki akármit mond a H4 rendszere úgy ****, ahogy van, lehet, hogy van logikája, dehogy ezt én egy mérnöki diplomával a zsebemben ne tudjam felfogni, az nekem sok... Ettől függetlenül lehet, hogy bennem van a hiba :lol: :lol:
Pl.: Egyik haverommal jáccottam egy multit, és próbálta magyarázni, hogy mivel az ő championjának +x-es a morálja és a legmagasabb a speedje ezért ő fog kezdeni, ehhez képest úgy megdobtam a küklopszaimmal, hogy csak úgy zörgött, és még a thunderjeim is hamarabb jöttek... Ezt a csatát direkt lassított animációkkal jáccottuk, hogy lássuk kinek van moralja, stb... Jelen esetben nálam senki nála pedig csak a crusaider kapott... No erre varjon valaki gombot... :roll:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 14:07 

felho írta:
bogpista:
köszi. tényleg lehagytam, hogy miben, így utólag a H3-ról volt szó.Kár hogy így van, néha nagyon jó lenne ez is a taktikázáshoz :(

Hali!

A H3-ban van :!: Lehet nem voltam teljesen érthető: A Heroes3-ban csata közben az kezd, amelyik lénynek a legmagasabb a speedje, és így tovább a leglassabbig. Ha waitot nyomsz az egységekre, akkor miután minden lény volt egyszer, akkor indul a mandula visszafelé. A waitelt leggyorsabb jön utoljára. Azonos speed esetén az elején azt figyeltem meg, hogy aki magasabban van a harctéren, de utánna szerintem random módon, vagy aki támad talán az is befolyásolja. Mindenesetre ebben jól átlátható rendszert nem figyeltem meg(azonos speed esetén).
A H4-meg úgy van, ahogy Nimbus említette. Full összevisszaság. :x :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 14:41 

Bogpista: Azt már én is megfigyeltem, hogy aki támad annak hamarabb jön (jöhet) az azonos sebességű lénye, a védő azonos sebességű lényétől!
A H2-ben tuti volt olyan, hogy azonos sebességűek közül hamarabb jött az aki fentebb állt, ha jól émléxem, sztem van ilyen a H3-ban is!

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 14:43 
Heroes Team

Hali!

Az azonos speed esetet (természetesen H3 :) ), leginkább példán tudom bemutatni:

A két sereg:
1. S.pegasy (13), KentaurC. (9), Unicorn (7)
2. S.pegasy (13), Unicorn (7), Dwarf (3), S.Golem (3)

- Nyilván az alapeset, hogy amelyik sereg támad annak a pegazusa kezd. Minden kör elején ez ugyanígy van.
- Azonos seregben azonos sebességű egységnél valóban az dönt melyik egység van "magasabban" a csatamezőn (ahogy azt Cooper is jól mondta), tehát az a sereg amelyik a hős ablakban nézve "balrább" van az kezd.
- Az unicornok közül minden esetben a 2. sereg Unicornja lép előbb, mivel az 1. seregnél van még kentaur is, és eebben az esetben az dönt ki lépett régebben.
- Wait után minden esetben ugyanaz a sorrend, mint ahogy a wait parancsok megszülettek, csak fordítva.
- :!: Cooper a H3-ban a moral adta plussz lépést kivéve nincs random lépéssorrend, minden esetben kiszámolható!!! :!:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 20:03 

Sziasztok!

Azt tapasztaltam, hogy a csata helyének talajától is függ a speed értéke.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 21:35 

evidens....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 15 szer., 20:19 

1.
Meg tudná valaki azt mondani, hogy (H3-nál) két egység csatájakor a kulönféle talajok hogyan módosítják a harcosok speed-jét?
2.
Mitől függ, hogy egy csapat a térképen milyen hosszút tud lépni?
3.
A lépéshosszat csökkenti-e az, ha túl sok tárgy van nála?
4.
Van-e felső korlátja annak, hogy egy csapatnál hány db tárgy lehet?
Pl. egy csapatnál lehet 100db tárgy?
5.
A heroes 3 nehézségi szintjének változtatása csak a saját kezdési feltételeinket szabályozza?
A pályán lévő lények db száma és agresszivitása is változik ilyenkor?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 16 csüt., 0:25 

Imre írta:
1.Meg tudná valaki azt mondani, hogy (H3-nál) két egység csatájakor a kulönféle talajok hogyan módosítják a harcosok speed-jét?
2.Mitől függ, hogy egy csapat a térképen milyen hosszút tud lépni?
3.A lépéshosszat csökkenti-e az, ha túl sok tárgy van nála?
4.Van-e felső korlátja annak, hogy egy csapatnál hány db tárgy lehet?
Pl. egy csapatnál lehet 100db tárgy?
5.A heroes 3 nehézségi szintjének változtatása csak a saját kezdési feltételeinket szabályozza?

Szia Merlin!

1. A lények csatabeli speedjét a talaj befolyásolja. Ez vártípusonként változó. Leírom, hogy bizonyos várak lényei melyik talajon kapnak +1 speedet:
Necro: Dirt
Stronghold: Rough
Dungeon: Subterranean
Inferno: Lava
Fortress: Swamp
Tower: Snow
Castle: Grass
Rampart: Grass
Conflux: Grass

2. Pontosan nem tudom, de tapasztalataim alapján függ, hogy milyen talajon mozog (pathfinding). Befolyásolja a logistic, stable, illetve mozgást növelő artifactok. Ezenkívül befolyásolja a hősnél lévő legalacsonyabb speed-ű lény is. Vagyis, ha csak magas speed-ű lény van a hősnél, akkor többet tud menni.
3. Nem
4. Van korlátja az 1 hősnél levő max. artifactoknak. Úgy emlékszem 64, de erre nem esküszöm meg. De limit van az tuti.
5. Kezdésnél a nehézség állítás 2 dolgot változtat. Egyrészt a human player induló resources mennyiségét, valamint az AI ügyességét.
Easy esetén nagyon béna a gép (nagyon kezdőknek ajánlott). Normal: Itt már jobb a gép mint easy-n, de hard-expert-impossible fokozaton játszik max. ügyességgel. Ezen kívül lehetőség van hendikep-re is(csak multiplayer esetén)
Idézet:
Scenerio esetében ez már be van állítva az editorban, ezen nem lehet változtatni. De ha Random Mapot választasz, ott van ilyen funkció, ahol a lények erősségét lehet beállítani (Weak, Normal, Strong).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 16 csüt., 10:55 
Heroes Team

Hali Gyerekek!

Azért ez nem semmi, hogy majd 6 év eltelte után is még ilyen kérdések vannak :D :D . No persze ez főleg a játék érdeme, hogy még ennyi idő múltával is képes új játékosokat vonzani... 8)

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 16 csüt., 19:59 

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Én kb. 3 éve játszom a heroes 3-al és a kedvenc játékom.
Játék közben rá lehet jönni sokmindenre, de a kérdéseimből is látszik, hogy mennyi mindent nem tudok még.
Jó, hogy van ez a fórum, ahol lehet kérdezni és még válaszolnak is rá. Ezen a portálon vannak jó versenyzési lehetőségek is, amikből sokat lehet tanulni.
Visszatérve a fenti kérdéseimhez.
Az első kérdést tulajdonképpen azért is tettem fel, mert pl. a "Támadás" versenynél ezek szerint bozonyos lények előnyt élvezhetnek a talaj miatt.
A második kérdésemnél, a patfilding nem csak a mocsaras terepen jelent lépéshossznövekedést a logisztika pedig sík terepen?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 16 csüt., 22:50 

Imre írta:
Az első kérdést tulajdonképpen azért is tettem fel, mert pl. a "Támadás" versenynél ezek szerint bozonyos lények előnyt élvezhetnek a talaj miatt.
A második kérdésemnél, a patfilding nem csak a mocsaras terepen jelent lépéshossznövekedést a logisztika pedig sík terepen?

Szia!

A támadásnál éppen ezért volt homokon (sand, desert), a csata, mert így nem volt plusz speed(és + attack, defence, mert az is van, +1,+1)
A logistic a lépeshosszt növeli meg bizonyos %-okkal (10,20,30), a pathfinding, pedig a talaj okozta penalty-t csökkenti. Való igaz a mocsárnak a legnagyobb a "terrain penalty"-ja, ennél valamivel kisebb a snow és a desert, ezeknél még kisebb a rough. A többi esetében ugyanannyit megy 2 azonos hero. A pathfinding, az ilyen terrainokon növeli a lépéshosszt, a többinél nincs hatással. A logistic nem talajfüggő.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 31 pén., 16:51 

Sziasztok!

Lenne még pár kérdésem ill. megerősítést, kérnék némely dologban.

1, A csapatok leírásánál olvastam, hogy a griffin különösen alkalmas az ellenséges lövészek blokkolására.
Blokkoláson azt értjük, hogy az ellenséges lövész mellé állva megakadályozzuk a lövését? Csak ütni tud, ami már közel sem olyan veszélyes. Blokkolásra így többféle lény is képes.

2, A saját lövészünk elé állva, pl. griffinnel csökkenthetjük-e az ellenséges lövész sebzését?

3, Ammo cart (lőszerkocsi) nélkül a lövészek meddig tudnak lőni?

4, Létezik-e lövésfelező varázslat? Ez a gyengítő sugár lenne?

5, Az angyal azért nem szereti az ördögöket, mert 150%-ot sebez ellene?

6, A vakítás expert tűzvarázslattal azért jó, mert így magasabb szintű lényeket is tudunk vakítani (pl. Azúr sárkány)?

Üdv: Merlin

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 31 pén., 18:23 

Hali!

Pár gyors válasz:
1.: A blokkolás azt jelenti, hogy a lövész elé állsz 1 egységgel, ígfy az nem tud távolra lőni. Nemcsak griffinnel, bármivel. A lövészek többsége kevesebbet sebez ha "melee"-re kényszerítik. Kivéve a no melee penalty-s lövészeket.
2.: Az ellenfél lövészének sebzését nem lehet csökkenteni azzal, hog eléállsz. (H3)
3.: Minden lövésznél más és más, de ez fel van tüntetve a képességei között (shot)
4.: A Forgetfulness varázslattal tudjuk "elfelejtetni" a lövészek lövését. Exp. water magiccal kombinálva totálisan elfelejt lőni. A nélkül pedig bizonyos %-al csökken. A Disputing ray (gyengítő sugár) az a megtámadott lény defence értékét csökkenti. Én általában levakított erős ellenséges egység ellen szoktam alkalmazni, mikor már nincs más ellenfél.
5.: Fordítva. Az angyal azért sebez +50%-ot mert "nem szereti" ---> Az ősellensége. Úgy mint a Titánnak a Fekete sárkány
6.: Expert blind esetén ha megtámadod a vakított lényt, akkor feléled ugyan, de nem támad vissza. A lények vakíthatósága nem függ a fire magictól.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1400 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 70  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]