bogpista írta:
Idézet:
Minden faj a saját terepén kezd,amely bővelkedni fog
ásvánnyal es pénzel.(
Ha ez így van, akkor vagy nagyon sok pálya van, vagy a delikvensek nem választanak várat, azt kapják ami jön. Ami érdekes dolgokat szülhet.
De azért erre kíváncsi lennék. (ugyanis ha fix mapként funkcionál a pálya, a terepi adottságok nem változnak a várválasztás után). Vagy jó sok pálya van, amiben minden variáció fellelehető.
Igen, ezt (is) próbáltam korábban fejtegetni, csak valószínű túl hosszú voltaz üzenet és el se olvasta senki

. Majd legközelebb én is kihagyok minden 2. betűt, hátha úgy olvashatóbb lesz.

Meg az se derült ki, hogy akkor a hagyományos, eredeti sablonokkal generál-e a gép (mert az szinte mind nagyon gáz és sok különböző van azon belül is) vagy nem. De lehet, hogy ez is túl akadémikus kérdés...
Nimbus írta:
Hali!
Nem lesz tíltott varázstárgy,sem varázslat (kivétel lásd feljebb)…
Angel Wings, Combó artifaktok???
Hát igen, ennyit az 1.4-ben generált pályákhoz... meg akinek 1.4 verziója van. Bár gondolom egy jó heroes-fanatikusnak minden verzió megvan és ez nem lehet gond...
Nimbus írta:
Minden jó indulat mellett is az a tiszta ha két dolog közül választunk:
- mindenki által megismert fix mapok (ez lehet randomból átalakított is)
- ballanced random map templatek
Igen először én is azt hittem, amit te, hogy azért kell átalakítani fix pályává a randomot, hogy akár előtte, akár közben megismerhető legyen. Különben randomot generálni a helyszínen is lehet.
Energy Master írta:
De a jo startega mindent ki tud hasznalni,ami a palyan van.Lehet egyik terfel kicsit taposabb mint a masik,de ez olyan mint a profi poker,neked abbol kell jatszanod es nyerned amien lapot kapsz.Igaz igy tobb szerepe van a szerencsenek mint nalatok,de ez teszi izgalmassa a jatekot.izgulok mindig hogy nehogy lemakoljon valaki.Megis tudok nyerni 10-bol 8szor ha jobb vagyok.Ha meg nem uzi komolyan az ellenfel a gamet akkor 10bol 10szer.Biztos vagyok benne hogy nalatok lesz egy ket player aki jon es elpusztit minket,nem fog gondot okozni neki semmien versenykornyezet.Elgondolkoztam hogy mien verseny lenne akkor ha mindenki minimum ugy jatszan mint en.Durva lenne.Jo partykat akarok.Gyertek sokan. GL HF Hajra!
Erre nem is tudok mit írni. Ilyen melldöngetést már olvastam itt nem is olyan régen, most viszont nem követem el azt a hibát, hogy erre reagálok. Csak megjegyzem, hogy Mastino-val (azért nem egy külföldit írok, mert azt itt nehéz lenne leellenőrizni, őt viszont meg lehet kérdezni, ha vki akarja) mostanában lenyomtunk vagy 50 random LARGE gamet és gyakorlatilag a legkiegyensúlyozottabb szabályok mellett is képesek apró dolgok eldönteni a játékot, hol ide, hol oda. Régebben pegig, amikor nem limitáltuk a dwellingeket, akár 1-2 LVL1 dwelling eldöntötte a játékot. Ez részben cáfolja azt, hogy itt mindent meg lehet fordítani, másrészt meg megerősíti, hogy a szerencsés terepen sok minden múlik. Ennyit a 10-ből 8-hoz, meg a jó stratéga mindent ki tud használni című fejezethez...
Azért nagyon kíváncsi lennék egy dragon dwelling + PoS-t mivel lehet megfordítani pl, ha csak 1-1 vár engedélyezett. Vagy ha mondjuk castle vagyok és látok a vár körül 3 conservatoryt. Mennyi sansz van rá, hogy 2. héten nem leszek az ellenfél várában? Fix pályán játszók ilyen "veszélyekkel" nem nagyon találkoznak, de mivel a pálya randomból lesz átalakítva és a NO RULES mindent visz, azért erre fel kell lélekben készülni.
Mindenesetre én csatlakozva bogpistához, ebből kimaradok. GL HF mindenkinek, aki részt vesz. Majd a verseny után tegyetek fel légyszi egy beszámolót az eredményekről, tapasztalatokról.
U.i.: Még valami: Random large (UG nélkül!!), 130%-on, 6 perccel (ez főleg a view air, meg view earth miatt kell (szerintem). 4 percnél nincs idő ezekkel nézegetni. Igaz ha lehet nézni az editorban a pályát, akkor erre nincs is szükség (az elején legalábbis) az
6-8 óra.