Egy újabb teszt.
Leírom alá az értékelést is. Aki szeretne komoly eredményt kapni, az ne nézze meg az értékelést előre! Jó szórakozást!
Európai Unió
1. Melyik ország életszínvonalához tudná hasonlítani azt a szintet, amelyen jelenleg él?
a) Nem tudom, még sosem jártam külföldön, és amióta kikapcsolták a villanyt 1992-ben, azóta TV-t sem nézünk. 0 pont
b) Atlantiszhoz. 5 pont
c) Ausztriához, de nekem több terepjáróm van. 10 pont
2. Milyen háztartási gépekkel rendelkezik háztartása?
a) Az anyósom belezett csirkét szalagon, de öt éve ő is munkanélküli. 0 pont
b) Egy darab NDK, levehetős ajtajú turmixgép, de ezzel alkatrészhiány miatt utoljára 1989-ben készítettem disznósajtot. 5 pont
c) Egy darab internetes frizsider, korlátlan hozzáféréssel, egy darab főző-mosogató-evőgép, egy darab 214 funkciós, 6 zenés robotgép, amit egyelőre csak a rendszergazda tud használni, a többi az esküvő óta dobozokban van, meg egy félautomata maroklőfegyver. 10 pont.
3. Mit vár az EU-csatlakozástól?
a) EURÓ-ban kapom majd a segélyt. 0 pont
b) Nem lesz határ Hajdúszovát és Párizs között. 5 pont
c) Az EU-csatlakozást követő 5 éven belül az EU eléri a mi színvonalunkat. 10 pont
4. Hol és milyen munkát vállalna az EU-ban?
a) Szívesen bejárnék Békéscsabára, ha az is csatlakozik az EU-hoz, egyébként minden csirkebelezéssel összefüggő munka érdekel. 0 pont
b) Finnországban, mert azok nyelvrokonok, aztán talán megértenek. Bármit megcsinálok, az ülő és álló munka kivételével, mert arra le vagyok százalékolva. 5 pont
c) ÁFA visszaigénylés Spanyolországban. 10 pont
5. Önnek miben vannak a legnagyobb lemaradásai az EU-tól?
a) Ha a kocsit, a lakást, a ruházkodást, az egészséget és a képzettséget nem vesszük, akkor csak a kemencénk megengedett káros anyag kibocsátása nagyobb az EU-normáknál. 0 pont
b) Években, cirka 50. 5 pont
c) Adóbefizetésben, de ezt nem is áll szándékomban behozni. 10 pont
-------------------------------------------------------------------------------------
Értékelés (Direkt írtam oliva színnel, hogy először ne ezt nézd meg! Kijelölve láthatóvá válik...)
0-40 pont Ön abszolút alkalmatlan az EU-csatlakozásra, de úgyis jön velünk. 41-49 pont Ön szintén alkalmatlan az EU-csatlakozásra, de statisztikailag Ön Kelet-Európa legdinamikusabban fejlődő és legkevésbé eladósodott embere. 50 pont Ön alkalmas lenne az EU-csatlakozásra, de akkor meg minek.