Üdv Mindenkinek!
Nekem is eszembe jutott néhány dolog, ami talán kicsit jobban realizálná az öszefüggéseket a Homm-ban:
- csata közben a sereg nélküli elmenekülés is kerüljön bizonyos összegbe, melynek legalább egy részét az ellenfél kapja meg!
- örömmel konstatáltam, hogy a WOG-ban már kiegészítő tulajdonságokat kaptak a "gyenge", eddig nem sok mindenre használható artifact-ok, így ez a dolog megoldódott magától.
- mindenképp várnék az 5-be, legalább 3-4 teljesen új várat, új lényekkel, új artifact-okat, esetleg ásványokat, stb.
- a 4-ben nagyon zavart (bár nem sokat játszottam vele, mert inkább 3 párti vagyok), hogy 1 nap borzasztóan keveset tudtam menni a hőssel. Ez főként a játék elején volt zavaró.
- jó ötletnek tartom az előttem szólók egyikét, miszerint ha a bányához vezető utat egy egység állja el, akkor ne is termeljen a bánya és szépen ügyesen tegyük szabaddá az utat (mint a karavánnál).
- a 4-ben nagyon teszett, hogy választani lehetett az azonos szintű lények közül, hogy melyiket akarod "megépíteni", azonban (mint homm3 fanatikus) hiányolom az upgrade lehetőségét. Nem nagyon van mit kombinalni, nincs mivel taktikázni az építkezések során.
- Tapasztalatom szerint a 4-ben játékot jelentősen lassítja az, hogy a pálya kezdetekor jelentéktelen az arany bejövetel, de később aránytalanul nagy is lehet. Ezen lehetne mit korrigálni.
- nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de a h4-ben még eléggé zavart a hős terep mozgásának bizonytalansága, vagyis hogy nem tudtam pontosan hogy hol fog megállni, hogy eléri-e a semleges egység, hogy nekimegy-e ha odaállok, ilyesmi...
- ha már megjelennek olyan varázslatok (bár a 4-ben tudomásom szerint már nem volt), mint Fly, akkor talán nehezithetnék a varázsló dolgát azzal, hogy mondjuk megjelenik egy kis repülő szerkezet (pl. Warcraft II.) és abba ugyanazokkal a feltételekkel kelljen beszállnia mint a hajóba... vagy nagyon elrugaszkodtam?
- Az eljövendő 5-ben is lehetne kihalás, de ez is lehetne többféle, mint pl. csak a 3. szintűeket érinti, vagy mindenkit a várban, de csak 10%-ban, stb...
- végezetül a gyári cd-n ne csak 10-15 pálya legyen (h4)! Bár ezt a problémát orvosolni lehet pl. erről az oldalról is
Hirtelen most ennyi jutott eszembe...
Egyébként gratulálok az alkotóknak, nagyon jó az oldal, szép és tartalmas!
Üdv:
Viktor