Üdv Bátor Heroes Harcosok:)
ezer és 1 éve nem jártam erre, tán csak az itteni őskövületek emlékeznek rám:)
bevallom nem bogarásztam végig az összes hozzászólást!:)
tudom korai de számomra pár kardinális kérdés van,és megjegyzés!
Elöljáróban...a Heroes 3 és a WOG még mindig fenn van a gépemen,és a mai napig játszom vele, a jobbnál jobb, kiforrott új pályákkal, ha valakit érdekel, akkor linkelhetek majd párat!:) Viszont a 4. 5. rész nincs...
Bevallom azt is, hogy engem a kampány része soha nem érdekelt igazán, mert tudom, hogy az igazán szórakoztató térképek, amik hosszú időre lekötnek, amiket újra és újra végigjátszom,csak hogy 1-1 nappal kevesebb idő alatt vigyem végig, azokat mind, kivétel nélkül játékostársaim készítették!
És lehet sokan meg fognak kövezni,de igazán, maradandó pályát én csak a (nagybetűs) HEROES 3-hoz találtam..olyan pályák ezek,amiket tucatnyi végigjátszás után,sok sok évvel a felfedezésük után is előveszek,és adok neki 1 újabb és újabb esélyt!:)
Ahogy elkezdtem olvasni, páran leszólták a WOG-ot..manapság már csak WOG-os pályákkal játszom, és hogy miért? mert szinte minden pályában ott lapul a meglepetés, a kreativitás, amit az újabb és újabb scriptek adnak...nem 1 csata volt,amit 10-ből 9* elbuktam,méghozzá igen nagy fölénnyel, míg a 10. alkalommal nyerni tudtam, méghozzá szinte veszteség nélkül, 1-1 új taktikát kipróbálva, számomra ez a Heroes...
node ne csak nosztalgiázzunk...véleményem szerint az 5. részben 2 dolgot szúrtak el,de nagyon...
1. a Heroes 3 pályaszerkesztője,egyszerű,de nagyszerű,az 5-é problémás,nehézkes...párszor próbáltam belefogni,de pár perc után elment a kedvem... :S igazából nem is nagyon tudnék felidézni 1-2 pályát leszámítva egyet se, ami maradandó lett volna:S
2. a pörgős játékmenet...a Heroes 3-ban csak úgy pörögtek az események,nem volt holt idő..míg az 5. részben főleg nagyobb térképeknél, regényt lehetett olvasni várakozás közben..úgy törték darabokra ezek a lelkesedésem...minden egyes alkalommal, hogy azt el nem lehet mondani..meg nem tudom mondani, hány esélyt adtam a játéknak,s telepítettem fel újra..aztán töröltem le dühömben:S a Heroes3, meg szinte az első játékok egyike, amit felrakok 1 szűz windows-ra..:S
3. hiába volt nagy a térkép az 5. részben..a térképen való vánszorgás (okosan elhelyezett kapuk hiányában) szintén elvette a kedvem..imádtam a town portal-t a 3-ben..imádtam, hogy volt olyan, hogy heteket, hónapokat kellett végigcsatázni, mire megkaptam valamelyik várban,vagy quest rewardként valamelyik seers hutban...1 teljesen más síkra emelte a játék élményt,kb a divinity 2-höz tudnám hasonlítani, ahogy a sárkány formát csak a játék közepén lehet megszerezni,és így nem fulladt unalomba a játék a vége felé sem...
summa summárum...megfogalmaztam az általam előnynek tartott Heroes 3-as tulajdonságokat,és a számomra nagy csalódásokat a heroes 5ben..hangsúlyozom ez az én véleményem..több mint 1 évtizednyi Heroes 3 játék után....
tudom sok minden kimaradt..tudom sokan nem olvassák végig,de én 1 életre megszerettem a Heroes 3-at és a WOG-ot,és szeretném ha lenne végre 1 olyan rész,ami csak megközelíti a szívemben betöltött helyét!:)
ui. town portal, jobb map editor..ne a hős harocljon,hanem 1 commander,akit külön lehet fejleszteni, lények szintekkel(lásd WOG szintén) összerakható artifactok és még sorolhatnám...ezektől lett a Heroes 3 az ami...no és majdnem elfeledkeztem...a minden várnak egyedi hangulata,amihez a zenei is mesterien "hozzászól"

))
reménykedem...reménykedjünk, hogy mindenki megtalálja ebben a fantasztikus sorozat új részében a számítását...és 10 év múlva is arról beszélünk, hogy 1-1 térképet hogyan lehet mégjobban megcsinálni!

)