Üdv Bátor Harcosok!
Először is köszönöm Mindenkinek, aki bármilyen módon is segített a tábor lebonyolításában. (Kiemelve Adler és ssth, akik mellettem segítettek a döntőbizottságban, szerencsére nem volt sok dolgunk, Jou, Dragon, Süni, Csizu, akik az árlisták és térképek készítésében segédkeztek, Mugger, aki a cuccosokat pakolgatta ki szorgalmasan.) Külön öröm a részemre, hogy sok a pozitív visszajelzés és jól éreztétek magatokat. Ha időm, energiám és a családom engedi, valamint igény is lesz rá, akkor jövőre is megrendezem a tábort, de én már kizárólag a támadás tornákon indulok még akkor is, ha páratlanra jön ki a létszám. És ez igaz lesz bármilyen általam szervezett egyéb versenyre is.
Lassan, de biztosan elkészült a jómagam által megírt élménybeszámoló is, olvasgassátok.
H5 támadás:
Itt nagy reményekkel indultam, tudtam, hogy esélyes vagyok az első 3 hely valamelyikére egy kisebb árlista baki kihasználásával, melyet rajtam kívül még 2 sasszemű versenyző is kiszúrt. Jöttek is a győzelmek szép sorjában, egészen a Mugger elleni találkozóig, ahol az első meccsen Mugger jó taktikáját és nagyobb speedjét (nála 1900 Defender, nálam 1500 Defender maradt az adok-kapokra) a luckom utáni luckja követte 2x egymás után, meg is volt az első vereség, mely később kiderült az utolsó is volt szerencsémre. A második meccset 2 lucknak, valamint Muggernél a Battle Frenzy képesség hiányának köszönhetően sikerült hoznom, így a vége 1-1 lett. Azt kell mondjam, hogy egyik meccs sem volt játszi könnyűségű annak ellenére sem, hogy a –2 luck gyűrű ott figyelt nálam, mert ennek ellenére kaptak luckot az ellenfelek szép számmal. A végén már csak 2 db 17 pontos sereg maradt Mugger és Én, jöhetett a mindent eldöntő menet, ahol az ütéselvonók elhullása után az adok-kapokban 2 luck az én oldalamra billentette ama bizonyos mérleg nyelvét, mellyel sikerült bajnoki címet nyernem. Gratulálok a teljesen egyenrangú 2. helyezettnek Muggernek és persze a 3. Dragonnak is!
H3 támadás:
A csapatom úgy éreztem itt is az első 10-ben lesz, bár itt azért lényegesen nehezebb dolgom volt, csoportbeosztás ide vagy oda. Az első kört a csoportomban a 4. helyen sikerült túlvészelnem, majd jöttek az orbos csapatok, akik fogalmam nincs hogyan kerültek a legjobb 16 közé, de oda jutottak és rögtön a rájátszásban hullott is 4 pont a legelején. Innen már csak az volt a cél, hogy nyerjek mindent, ami nyerhető és a végén sikerült becsusszannom az érmet jelentő 10. helyre, aminek nagyon örültem. Ezúton gratulálok a győzteseknek, Sorceressnek, Titinek és Dreegarnak!
1vs1 torna:
Mivel 15-en voltunk és én már csak nyugdíjasként tolom a Heroes-t, 1vs1 partneremül Zsombort választottam, aki a reggeli és délutáni meccseket tolta, én pedig az estieket igyekeztem legjobb tudásom szerint végigjátszani. Utolsó napra Zsombi nagyon elfáradt, belázasodott, ezért a délutáni meccse is az enyém maradt, így 6 meccset játszottam a 13-ból, a maradék 7-et Zsombor tolta végig, arról nem tudok beszámolót írni, talán Ő majd 1x pótolja. Sajnos a teljes részletekre már nem teljeskörűen emlékszem, sőt mentést sem csináltam, hogy az élménybeszámoló kedvéért visszanézhessem, ezért csak azt olvashatjátok, ami a meccsekből megmaradt. Íme a meccseim krónikája:
3. forduló (Észak vs. Dél)
Vologya vs. Kady (Rampart–Christian vs Stronghold-Arlach)
Kezdésnek talán 7. vagy 8.-ként megérkezett Christian, természetesen Ballista nélkül…

Jól fejlődött, de nem ment el rögtön a szigetekre a Celestial nyakékért valamint a Kannáért, ami a végén végzetesnek bizonyult, ugyanis Kady nagyon jól tolta és már a 4. héten áttört a licheken és átjött hozzám. Varázslataim harmat gyengék voltak (Frenzy, Clone, Magic Mirror), a másik két vár pedig Stronghold és Fortress, ahol nem igazán lehetett tornyokat húzni. Az utópia 2-es volt, benne Sandal és fekete fömb…

Ezek után nagy kárt nem tudtam tenni a full sereggel, valamint resuval érkező Kady seregei ellen.
6. forduló (Homokóra)
Vologya vs. Dragon (Necro-Vidomina vs Tower-Gurnisson)
Második hősnek ott figyelt a kocsmában Vidomina és mivel nem kaptam jobb Necro hőst, Ő maradt a főgóré. Ezen a meccsen minden összejött, +4 HP, +2 speed, piros gömb, a szigeten +4 all pajzs a fix +5 all kard mellé és a föld alatt Kanna a szigeten, a tornyokban chain, implo, town portal, resu(!), igaz animate nem jött. Ezért is döntöttem úgy, hogy a piros gömböt fennhagyom…

Vidomina értékei +10-zel voltak nagyobbak, mint Dragon Gurnijáé, a kb. 1350 csont a végén 7,5K-t sebzett, ez a végcsata sem tartott sokáig, igaz, most én nyertem könnyedén. Bocs Dragon, sajnálom, hogy a tavalyi vereségért nem sikerült visszavágnod!
9. forduló (Föld Alatti Háború)
Vologya vs. Karesz (Stronghold-Yog vs Inferno-Rashka)
Vettem 8 hőst, de nem jött semmi értelmes, így Yog lett a kiválasztott. Utólag nem panaszkodhatom rá, mert jól fejlődött és a végső győzelmet is sikerült kiharcolnom vele. Első héten megvolt a castle+küki+maci (a küki szerintem Yog-nál alap). A második váram Rampart volt, a tornyokban meteor, chain, water elemental. Ennek ellenére feltettem a recanter-t, amit a Rampart vár mellett találtam, mert Yog nem egy varázsló tanonc és ugye Tower volt az ellenfél vára. A vízről csupa luckot és morált adó tárgyak, a szárazföldről pedig jó varázstárgyak is jöttek (pl. +4 defense). Kicsit ugyan lassú voltam és nem mentem fel a felső várhoz a Titánokon keresztül, helyette inkább megütöttem a Blackeket, mert Karesz nem akaródzott átjönni. A végcsatában szoros küzdelemben sikerült győzedelmeskednem.
11. forduló (Sárkány Átkelő) -> Zsombor betegsége miatt általam játszott meccs
Vologya vs. Bogpista (Rampart-Aeris vs Inferno-Nymus)
Semmilyen normális hős nem érkezett, hát maradt Aeris, a Pegasus Mester. Nem ment jól a játék, kicsit fáradt is voltam, nem jöttek jó artik, a varázstornyokban (Clone, Berserk, Town Portal, Frenzy, Water Elemental 2x) Pista jött át valami brutális sereggel (600+ csonti, 180 horned demon, +egyebek ), gondoltam, itt már csak a Berserk segíthet. Ellőttem, de „csak” a démonokra került rá, sem a kutyákra, sem a gogokra nem…

Én sem értem, azt hittem valami resist van a dologban, de nem volt…

Azt tudtam, hogy a csontok és a sultanok immunisak, de a többi? Ez alapjában el is döntötte a csatát, minimális veszteséggel Pista levert, mint a tücsköt…
12. forduló (Labirintus Háború)
Vologya vs. Pumpás (Castle-Edric vs. Fortress-Merist)
Jött Edric és Sorsha értelmes hősnek, Edric mellett döntöttem, mert az 1. nap láttam, hogy a harcos szobrából a Griff növelő ott figyelt a területemen. Később kiderült, hogy az íjászt és a kardforgatót növelő darabkák is ott figyeltek. Pár nappal később láttam, hogy a 2. váram is Castle, ezért azt is kezdtem húzni. Az elején még nem volt gond, volt pénz rendesen. Aztán a 2. hét után egyre inkább nem volt pénzem, később napról napra éltem és vettem ki, amit tudtam. A skill lépéseknél olyan jó skillek jöttek, hogy a végén választanom kellett water vagy earth magic mellett és mivel a vízkönyv fixen benn volt a pályán, a water mellett döntöttem, mely a haladásomat egy időre korlátozta. A végén viszont jó választásnak bizonyult. Egészen jó artikat kaptam (+2 speed, air gömb, föld gömb, +5attack bunkó, +3+3attack, defense pajzs), jött a várakból clone, chain, meteor, sorrow. Az utópia nem adott csak celestial nyakláncot, míg Pumpás kannát és +5all kardot kapott…

Az értékei brutálisak voltak (főleg a power 40-es). Pár nappal hamarabb voltam középen és láttam, ahogyan közeledik felém. Én nem siettem, minden nappal nagyobb sereget tudtam a 2 várból kivenni és esélyeimet a győzelemre növelni. A végén a 2. hónap közepén 400 körüli Halberdier, 280 körüli Marksman, 210 körüli Royal Griff, 130 körüli Crusaider, 50 körüli Zealot, 24 körüli Champion és 13 db Arkangyal figyelt az én oldalamon. Mivel én kezdtem, nem láttam más megoldást a lerohanásnál, melyet sikerült is végrehajtanom. Szerencsémre nem volt elementalja Pumpásnak. A lénytöbblet legyőzte a magicet, viszonylag simán sikerült nyernem.
13. forduló (Ellenséges szomszédok)
Vologya vs. HZsolt (Necro-Galthran vs. Dungeon-Darkstorn)
Kb. 5. hősnek jött Galthran, mivel más nem volt, az sem volt kérdés, hogy Ő lesz a főgóré. Jól ment a játék, gyorsabb voltam Zsoltinál mindenféle téren. A végére én mentem át a Blackeken és csak 986 csontit sikerült megőrizni, de ez elég volt ahhoz, hogy a főcsatában ne legyen gond az ellenfél legyőzésével. (Bocs, de ebből a meccsből nem maradt több meg…)
2vs2 torna:
Az idén rekord jelentkezővel indult ez a torna és páromul Sorceress-t kaptam a sorsolás után.
1. forduló (A Háború)
Adler-Pumpás vs. Sorceress-Vologya (Necro-Stronghold vs. Stronghold-Castle)
Christian ott figyelt a kocsmában, persze megint Ballista nélkül…

Még jó, hogy a várban lehetett pótolni a hiányt, igaz emiatt 1 hőssel kevesebbel indultam. A meccsből a támadások elhúzódása miatt nem sok maradt meg bennem, csak annyi, hogy Sorci Adlert, jómagam pedig Pumpást győztem le, így sikerrel vettük az első fordulót.
2. forduló (Allied Explosion 2.)
Sorceress-Vologya vs. Titi-Kady (Dungeon-Rampart vs. Dungeon-Rampart)
Mindannyian random hősökkel indultunk, mert mindegyikünk az azonos várból ugyanazt a hőst akarta. A fáradtság megmutatkozott rajtam ezen a meccsen (vagy a sok Jéger?), mert itt sem sok mindenre emlékszem, csak a végkifejletre, ahol Kady lazán levert, mint a botot, de elmenekültem, hogy az artijaim ne kerülhessenek a kezeik közé. Majd jött Sorceress és Kady-t leverte szinte veszteség nélkül, majd Titivel egy szoros meccset vívtak, ahol Sorceress győzedelmeskedett. Nem volt könnyű meccs, itt ígértem meg, hogy kialszom magam és jobban koncentrálok a többi meccsre.
3. forduló (Egyesült Nemzetek)
Nimbus-Cat vs. Sorceress-Vologya (Dungeon-Rampart vs. Rampart-Dungeon)
Ki gondolta volna az elején, hogy a végén Cat és köztem fog eldőlni a mérkőzés sorsa??? Nimbi nagy tervet eszelt ki, legyőzette magát Sorci csapatával, úgy, hogy mindketten odavesztek… Ezt hogyan is lehet? Hát elemental vs elemental csatával, ahol mindketten mehettek a levesbe. Nem tudom milyen megfontolásból, de a meccs elején kb. a 3. szintlépésnél a gép felajánlotta a RESIST skillt, én pedig érzésből beválasztottam, utólag kiderült, hogy nagyon jól tettem…

A döntő párharcban a seregeim 2x is rezisztáltak, ami nagyon jól jött a végső győzelemhez vezető rögös úton…

Az egyik legszorosabb csatában sikerült nyernem, így megszereztük a győzelmet.
4. forduló (Criss Cross 4.)
HZsolt-DaMaGepy vs. Sorceress-Vologya (Stronghold-Inferno vs. Castle-Stronghold)
Ebből a meccsből is csak arra emlékszem, hogy hamarabb voltunk középen, mint az ellenfél és Sorci elkapta HZsolt főhősét, majd Gepyt is elkalapálta, miközben full sereggel asszisztáltam a háttérben…

Ha szóhoz jutok, biztos nem maradok el Sorci teljesítménye mögött…
5. forduló (Homokóra)
Dreegar-Jou vs. Sorceress-Vologya (Stronghold-Necro vs. Inferno-Necro)
No ez volt az a meccs, ahol minden teljesen mindegy volt, nyugodtan feladhattuk, mert semmit sem befolyásolt az eredmény. Így rápihenhettünk a döntőre és végre jól kialhattuk magunkat…
DÖNTŐ (Vértestvérek)
Boti-Dragon vs. Sorceress-Vologya (Stronghold-Castle vs. Necro-Fortress)
Tazar bácsival indultam. Elindultam felszedegetni mindent, majd a tombot őrzők legyőzése után a kiszolgáló személyzet benézett és egy relicet talált! Sword of Judgement! Micsoda kezdés, micsoda gusztustalan mázli! Az aranybányámat Naga királynők védték, nem bántottam őket, de azt már láttam, hogy az aranybánya mellett ott figyel a Recanter’s Cloak. Varázstornyot nem is kellett húznom ezután csak 2. szintig. Mivel Sorci Necroval volt, megbeszéltük, hogy Ő foglalja el a váraimat és az 1-2 szintű egységekből csontokat gyárt. Jól ment a fejlődés a karddal, gyorsan haladtam a pályán, nem volt ellenfél. Középen láttuk, hogy jó artik vannak, ezért megbeszéltük, hogy a 2. hét végén, 3. hét elején kitörünk és 1x-re megyünk a sátrakhoz és szedjük ki, ami ott van. 2. hét közepén a full sereggel nekimentem a Naga királynőknek, akik beálltak…

Meg is néztem a map editorban, agressive-re voltak beállítva, nem gondoltam, hogy pár nap elteltével ebből lesz a galiba és Nekem szólnom kellene, hogy szabályos e ez gyerekek?

Mindenkinél aggressive volt a beállítás, tehát véleményem szerint mindenkinek egyenlő esélyei voltak arra, hogy a lények beálljanak. Sorci a kapu áttörése előtt szintén nekiment a bányáját védő Naga-knak és azok is beálltak…

2. hét végén kiszedtük a kannát, majd 3. hét 2. napján betörtünk középre. Sorcinál 700+ csonti, animate, nálam 2 hydrán, a Dragon Flyokon kívül a full sereg, igaz a baziliszkusz és az íjász nem volt felfejlesztve és persze vittem magammal a Naga királynőket is. Mikor odaértem volna a sátorhoz, mint derült égből villámcsapás rontott rám Dragon, messze nem mondhatóan full sereggel, melyből nem volt upgradelve semmi. Értettem, hogy muszály megtámadnia, mert ha kivesszük a reliceket középről, akkor már tényleg nincs értelme a játéknak tovább… A seregét viszonylag könnyedén legyőztem a nagy skill és lénytöbblettel, valamint a recanterrel. Le tudott venni villámmal és a seregével 8 Naga királynőt, 5 Mighty Gorgont, 6 Baziliszkuszt, 12 Íjászt és 1 Hydrát. Valószínűleg arra számítottak Botival, hogy nincs Recanterem és imploval szét tudja szedni a seregem, de nem így történt. És ekkor jött a rémálom, mikor Boti szerint „csaltam”, hogy beálltak a Naga királynők. Meglepődtem, köpni-nyelni nem tudtam és egy nagy vitába torkollott az egész mérkőzés. Azért annak nagyon örülök, hogy a végén a döntőbizottság két tagja (érintettség okán én nem dönthettem!) úgy látta, hogy mindenkinek egyenlő esélye volt a lények beállására és hogy ez a Heroes játék része, valamint a Naga királynők nélkül is 100%-os biztonsággal nyertem volna a Dragon elleni csatát. Boti is belátta végül, hogy a recanter ellen nem volt semmi esélyük és nem a Naga királynők beállása miatt kapott ki Dragon és adták fel a mérkőzést, hanem azért, mert Botinak egyedül semmi esélye sem lett volna Sorci és az én maradék seregem ellen… Azért a végső döntésig eltelt 2 nap és nem kívánom senkinek az ott kapottakat, hideget-meleget. Természetesen jobban örültem volna egy problémamentes döntőnek, de visszatölteni már nem tudtuk volna, hiszen mentés nem volt, csak az autosave, Sorci pedig a szellemeket nem is húzta, helyette berakta a nála beállt Nagákat, szóval ez van, ezzel már nem tudtunk mit kezdeni. A döntésig hoztam azt az ítéletet, hogy csaltam, ezért kizárom magam, mert Nekem a társaság fontosabb és a jó hangulat, mint egy kupa és hogy esetleg ebből legyen veszekedés. Remélem legközelebb ilyen nem fog előfordulni, bár 8 éve erre várunk és mindig kerül valami abba a fránya fogaskerékbe. Legközelebb a mappokon minden lény Savage besorolást kap és több ilyen még véletlenül sem fordulhat majd elő… Részemről a téma lezárva. Köszönöm, hogy Sorci társa lehettem és gratulálok remek játékához. Ameddig én a csapat teljesítményéhez 40%-ot tettem hozzá, Ő hozta a maradék 60%-ot.
Hát ennyi lenne az én beszámolóm, remélem nem lettem túl hosszú és senkit sem untattam vele. Én már csak annyit mondhatok, ha minden rendben lesz és igény is lesz rá, jövőre Veletek ugyanitt.
Baráti üdv!
ui: A hivatalos végeredményről majdnem megfeledkeztem, íme:
H3 Támadás Torna:
FELSŐHÁZ VÉGEREDMÉNY:
1. BAJNOK: SORCERESS 28 p.
2. Titi 23 p.
3. Dreegar 23 p.
4. Ssth 21 p.
5. Teki1986 17 p.
6. 2much4me 17 p.
7. Mugger 16 p.
8. Magix 16 p.
9. Boti 15 p.
10. Vologya 13 p.
11. HZsolt 11 p.
11. Lord Shaba 11 p.
13. Ati 10 p.
14. Nimbus 7 p.
14. Kiki jr. 7 p.
16. rt 4 p.
ALSÓHÁZ VÉGEREDMÉNY:
17. DaMaGepy 14 p.
17 Karesz 14 p.
17 Dragon 14 p.
20. Cat 13 p.
21. Werul 13 p.
22. Jou 10 p.
22 Süni 10 p.
24. Adler 9 p.
25. Kiki 9 p.
26. Zsombor 8 p.
27. Bogpista 5 p.
28. Őrhegyi Patrik (kizárva)
H5 Támadás Torna:
FELSŐHÁZ VÉGEREDMÉNY:
1. BAJNOK: VOLOGYA 17 p.
2. Mugger 17 p.
3. Dragon 13 p.
4. Magix 8 p.
5. Jou 8 p.
6. Kiki 8 p.
7. Sorceress 8 p.
8. Zsombor 5 p.
9. Lord Shaba 4 p.
10. Teki 1986 2 p.
ALSÓHÁZ VÉGEREDMÉNY:
11. Titi 9 p.
12. HZsolt 8 p.
13. Bogpista 6 p.
14. Ati 4 p.
15. DaMaGepy 3 p.
16. Cat 0 p.
1vs1 Torna:
1. BAJNOK: SÜNI 33 pont
2. Sorceress 30 pont
3. ssth 30 pont
4. Boti 27 pont
5. Titi 27 pont
6. Bogpista 24 pont
7. Jou 24 pont
8. Adler 23 pont
9. Kady 13 pont
10. Vologya Mester/Zsombor 12 pont
11. Karesz 12 pont
12. HZsolt 11 pont
13. Dragon 4 pont
14. Hitehagyott 3 pont
2vs2 Torna:
1. BAJNOK: SORCERESS/VOLOGYA
2. helyezett: Boti/Dragon
3. helyezett: Teki1986/Süni
4. helyezett: Nimbus/Cat
5. helyezett: Dreegar/Jou
6. helyezett: Bogpista/rt
7. helyezett: Karesz/ssth
8. helyezett: Titi/Kady
9. helyezett: Adler/Pumpás
10. helyezett: HZsolt/DaMaGepy
Mr. Lucky: ssth 11 szavazat
(Szavazatot kaptak még: Süni, Vologya 4-4 szavazat, Sorceress 3 szavazat, Teki1986, Magix, Dragon, Kiki jr. 1-1-1-1 szavazat)
Mr. Unlucky: Karesz 7 szavazat
(Szavazatot kaptak még: Bogpista 4 szavazat, Adler, Pumpás 3-3 szavazat, Nimbus, Zsombor, Kady 2-2-2 szavazat, Kiki jr., Jou, Dragon 1-1-1 szavazat)