Hát azért én remélném, hogy nem szúrják ki a szemünket megint mindössze 6 darab várral.

Vagy ha mégis, akkor vagy a kiegekben csapnak hozzá még ennyit, vagy az a 6 valójában nem is 6, hanem több. Pl.: az emberes vár az elején még két teljesen más irányba fejleszthető lenne, castle vagy tower igény szerint. Lenne némi hasonlóság a két irányzat között, pl ugyanazok az alapegységek (pikeman, archer), de utánna dönteni kell, hogy lovagvárat vagy varázsló erődöt akarok belőlle. Életmágiát űző papokat vagy a magasmágiát tanulmányozó mágusokat szeretnék. S ha az elfoglalt vár nem tetszik, le lehetne bontani, majd a másik irányba fejleszteni.
Ugyanezt más HoMM3-as várakkal is meg lehetne oldani. Pl Inferno vagy Necropolis, Rampart vagy Conflux, Strongholdnál pedig ember barbárok vagy ork horda.
Persze ez csak fikció, de szvsz nem olyan rosz ötlet.
Idézet:
Én nem ismerem így az M&M világot, a gép/terminátor az pl. gólemsárkány meg ilyen egyszerű gépek lennének a világ szerint, avagy komolyabb, hi-tech masinák?
Én sem, de olvastam már korábban Kitt más hozzászólásait (legalábis szerintem az is ő volt), és abból úgy tűnik, hogy high-tech. Szerintem ez nem igazán illene már bele a HoMM világába, mert ez is egy klasszikus fantasy. Másrészt ezek a gépek csak a M&M-ben voltak jelen, amit ha minden igaz nem is ugyanaz a banda csinált, mint a HoMM-ot. Így aztán nem kevés különbség volt a 2 világ között, ami aztán odáig vezetett, hogy jól felrobbantották a bolygót (lásd H4 intró).
Szóval szerintem terminátor nem kell a játékba, de egy olyan várat már szivesen látnék, amiben törpök és gnómok csinálnak mindenféle őrült kütyüt. Pl.: ostrom torony, ami egy teleszkópos építmény, és ha mozogni akar, akkor az emeletet leereszti, ki pakolja oldalra a kis lábait és odébb vánszorog. A tetején meg egy gnóm mesterlövész figyel és sharpshooter módjára lövöldöz.
Idézet:
Volt szó egy sivatagos vár megszületéséről (nomádok, tolvajok, egyiptomi istenremake-ek) bár ez elég gyengén hangzott, kicsi az esély, hogy ez egy tök új vár lenne.
Én nagyon örünék egy egyiptomos várnak, régóta hiányolom a HoMM3-ból. A M.A.G.U.S. nevű magyar szerepjáték világában van egy amund nevű faj, ami egyiptomi remake, de nagyon hangulatos, egy ilyesminek örülnék nagyon.
De legalább lesz újra külön inferno, juhúú!
Hogy a hősök kiszálnak a cstából nem tudom hogy ürüljek-e neki vagy sajnáljam. Nem mintha a a H4-et annyira szeretném, de enélkül a H3 egy kissé kártyajáték szerű. De ha így is lehet a csapatban tetszőleges számú hős, hát én nem bánom.
Sokan siránkoznak, hogy ha a csata RT lesz akkor harakiri meg jihad, de szvsz meg lehet azt szépen és jól(!) csinálni. Ott van pl a Shogun, az is körökre osztott, ha a nagy térképről van szó, viszont a csaták RT-ok. És meg lehet állítani az időt, nem kell kapkodni. (Ezt a H5-ben esetleg meg lehetne úgy spékelni, hogy a hős egyik skilljétől függene, hogy milyen gyakran pause-olhatja a csatát, magasabb skill, gyakrabb pause. )