Teljesen egyetértek yc-vel.
Most, néhány óra játék után megváltoztattam alapvető elhatározásomat, hogy eredetiben megveszem a játékot, amint hozzáférhető lesz. Ezért én nem adok egy huncut fillért sem. Ugyanis jórészt ugyanazokkal a gondokkal küszködik, mint a Heroes 4, és ez kizáró ok, hogy pénzt adjak érte.
A legfontosabb: közlekedő varázslatokat teljesen elcseszték, használhatatlanná téve őket - jó sok manáért. A játéknak meg még mindig az kedvenc trükkje, hogy mikor már a vérbe elkalandozok a várból, a másik irányból odazavar egy hőst, amikor már nincs esély visszaérni. A Town Portal ebben a formájában teljesen haszontalan, az instant travelről meg inkább ne is beszéljünk... egy patakot lehet vele átugrani maximum.
A hősök legütősebb képességeit nem tudom, meg lehet-e szerezni egyáltalán? Az egyik legnagyobb pályán, 26-os szintig fejlesztettem egy hőst, de esélyem se volt. Akár a H4: osztogatja sajá tkedve szerint a képességeket szintlépéskor, természetesen 100%-ban olyanokat, miket nem akarok megtanulni, gondosan ügyelve, hogy amit szeretnék, azt ne kapjam meg. Szinte hallom, amint a perverz kurafi röhög rajtam, tudva, hogy képtelen leszek úgy fejlődni, ahogy terveztem. Képtelen farokságnak tartom, hogy generációkon keresztül nem bírnak kezdeni valamit ezzel a csalással. Úgyhogy húzhat a Nival is a sunyiba.
Nálam előfordult az is, hogy a fa és az érc, valamint az arany egy teljes hétig nem termelődött, csak úgy viccből. Hét végén megadta visszamenőleg is, de addig nem tudtam fejleszteni. Köszönöm. Ezt esetleg egy patch orvosolhatja (amit én nem fogok tudni föltenni).
A csatában a legidegesítőbb dolog, ami létezik, hogy hiába fejlett a hősöm, nem tudom átvenni a kezdeményezést, mert a haste meg a slow nem változtatja az effektív sebességet, csak az initiative-ot. Ekkora baromságot... Így az ember, ha olyan fajt választott, akik nem eleve hipergyorsak, arra van kárhoztatva, hogy nyomogassa a W gombot, és várja, hogy az ellenfél spellcasterei meg lövészei szétüssék az arcát. Forró gratula. Ehhez asszisztál az a másik emeletes baromság, hogy a varázslatokat nem lehet a körben bármikor ellőni, csak amikor a hős sorra kerül. Akkor persze már általában késő. Az is elég fura, hogy míg nekróval voltam, nem lehetett raise dead-et találni az egész ****** pályán - ez lett volna az egyetlen dolog, ami kissé kezdeményezőbbé tehetett volna csatában -, de ha pl. Havennel voltam, minden váramba kaptam egyet. Mintha azt ígérték volna, hogy a játék nem fog gusztustalanul csalni, mint a 4. rész... Na persze. Én meg Brad Pitt vagyok.
Olyanokról nem is szólok, hogy a játék ****** lassan lépteti a gépi ellenfeleket, sok helyütt pedig szaggat, 3000+ AMD-vel, egy giga rammal és GF 7800 GS videokártyával. Meg ugyanúgy teleszemeteli a vinyót, mint a H4, és egymilliárd óráig tart, míg kilép. Nem tudom, mi lesz a készített mapeknél, ha már a gyáriak is ilyen tré módon vannak programozva?!
Úgy lesz, ahogy yc írta: amint a csodálatos grafika megszokottá válik, tömegével döbben majd rá a nép arra, hogy ez a játék átgondolatlan és befejezetlen lett. Utóbbit talán lehet peccselni, az előzőt nemigen.
_________________ Father, forgive them.
They don't know what they're doing.
|