Jó estét mindenkinek!
Egy újabb élő verseny, egy újabb támadássorozat és mivel Vologya Mester megkért, egy újabb elemzés is tőlem, de csak H5-re!

Örülök Frechaut elemzésének, egyrészt jófajta, másrészt én amúgy sem értek hozzá!

Nah akkor nézzük idén mivel is lesz dolgunk. 17 játékos csapata fog kiállni a harctérre, hogy megmérkőzzön egymással, lássuk ki mit is tákolt össze 2010 Heroes Táborjára! (Jah igen, ha ékezethibákat vétek, ne lepődjetek meg, angol billem van)
Ati: Jól megszokott szakácsunk idén Marbass fatert hozza fel a terítékre Pit Lordokkal és eszméletlen Magic Resisttel. Mivel kevés a lövős sereg, hasznos lehet, közelharcban mégiscsak 70 lvl 6-ot fogunk látni, ami könnyen sokkal több lesz hála a gatingnek. Az ötlet jó, egy problémát leszámitva, miszerint a Pit Lord az egyik legkevesebb inites lény a játékba és mire sorra kerülnek már lehet nem lesz miknek sorra kerülnie. Meglátjuk mit főz ki a séf jelen esetben!
Bic: Újjoncunk egy már sokat látott sereget hív ismét életre-halálra, a sokat látott felező lovasok ismét visszatérnek. Jól betápoltak viszont inittel az utóbbi időben, száguldani fognak Maeve keze alatt. Viccesnek itt a morált tartom, mivel undeadnek nincs morálja.

Meglátjuk mennyit feleznek a lovasok!
Dani: H3-as nemrég avatott újjoncunk, aki már egész otthonosan mozog a játékban ezúttal H5-ben is alkot! A 300 Hunter elég extrém fal és miegymás nélkül, de a tárgyakkal bivalynagyot üt és morálozik, HA túléli az ellenfél seregeinek érkezését, és nem spellezik szét időközben. A falmentesség ellenére ez erős lesz, ha nem teszik ki szívatásoknak, könnyen sok csapatot meglephet az ifjonc!
Dragon: Ejtek magamról is pár szót. A "volt pofád mégegyszer ugyanazzal a seregeddel lenni" ahogy Magix mondaná seregről!

Seregem alapötlete a SEBESSÉGBEN volt, valamint abban, hogy majdnem sikerült ugynazt a sereget összevenni mint anno egy BB-n, ahol sikerült nyerni vele. A nagy speed ezúttal is nagyon nagy segítségemre lesz, sajnos mágiaellenásra nem fért be mint legutóbb, illetve 15% speed hátrányban vagyok. Nagyon kíváncsi vagyok Dragon mit alkot az új "Fehér Vadász" garmadával!
Dreegar: A nemrég avatott H3 támadásbajnok H5-ben is próbálkozik megvetni a lábát, első szerzeményét tekinthetitek meg itt, mely szinten griffes (fura majdnem mindig egyforma csapatunk van az utóbbi időben, utoljára BB-n H3-ban most meg Táborban H5-ben), de ezek a griffek nem tudnak a levegőből támadni, de tény, hogy nekik is van egy kellemetlen specük, mely nagy probléma lesz annak, ki nem tudja őket egybe levenni, csak darabosan. Van egy kis mágikus támogatottság is, jól fognak szólni a fiúk azért!

Mivel ő is griff, én támogatom sorstársamat!
Jou: A támadás ezen formájának Mestere ezúttal megáltalkodott mannaszívókban látja a megoldást, melyek igen könnyen duplájukra növekednek majd a gatingtől, amit biztosított magának. Található még pár apróbb skillfa trükk itt, nem akarom lelőni a poént, de túl nagy Attackra ne számítsatok a Mester ellen. A mágusoknak pedig slusszpassz no chance. Átgondolt csapat, mindenképpen top 3!
Kiki: És egy újabb lövészcsapat, a legkissebb HP-jú de igen nagyot sebző Xbowmanok lépnek a színpadra Kiki vezetésével. Fal nem sok van, init annál inkább, nagy sebzés, leadership, nagyot fog szólni. HA első körben nem ütik be, igen nagy fájdalmakat fognak okozni a vaskalaposok!
Lord Shaba: Ős nemezisem ezúttal is olyan sereget talált, ami nagyon megfog engem szívatni, de mást is, aki nem szedi le időben a gargókat!

Lesz power, lesz manna, lesznek nagy sipítozások, mikor 20-30 gargó fennmarad majd a csata végén!

XD Jó játékot azért Csabinak, szokásához híven jót alkotott!
Magix: Veteránunk egy tesztseregemhez veszélyesen közelálló sereggel indult el, ezen az ötleten magam is gondolkodtam. A 16-os inittel a pacik száguldozni fognak és mivel dwarven subterra a talaj, a terepakadályokkal sem lesz semmi gondja mágusunknak. Könnyen sok lehet belőlük a gating ára miatt és bevan készítve egy slow is, mely szintén hasznosnak fog bizonyulni. Nem tudom, szerintem ez egy nagyon erős sereg, top 6 tutira megvan, a 3-ért küzdenie kell azért majd a pokoli csődöröknek! XD
Rt: Szintén új arc ezen versenyformában, ki a vasgólemekben látott valamit járkáló bádogembereken kívűl!

Van itt luck, unluck, magic ellenállás, minden mi szem szájnak ingere, csak a létszámot keveslem a fizikus seregéből!

Meglátjuk mit alkot ezen újjoncunk!
Sorceress: Fúj. Erre csak ezt tudom mondani. Igazán strapabíró mágiaimmunis black dragonok, akik kevesen vannak, de nemkell sokan lenniük ahhoz, hogy bebizonyítsák a lvl 8 kateg ők maguk. Lethos pedig majd adja hátulról az áldást, bár poén hogy ANNYIRA nincs sok mannája. Na erre a seregre igen kíváncsi leszek, top 6 megelőlegezve!
Ssth: A stratégiák nagymestere egyszer már próbálta a H5 támadás műfaját, most újra próbálkozik és ismét démoni hadosztállyal!

Pit Lordok, tűzlabdák, jókis durrantások lesznek, azt leszámítva, hogy a pit lordoknak nem túl nagy a HP-juk és lassúak, de ugye itt elsősorban nem is nekik kell érvényesülni, hanem Nathirnak. Meglátjuk ezekkel mit fognak tudni a többiek kezdeni!
Szilupa: És ezen a támadáson is lesznek vérszívók, mely már-már lassan tendencia, de nem probléma!

Nagy sebzés, luck, feltámasztás és vakítás, röviden és tömören ennyi mondható el erről a seregről, mely valószínűleg fog okozni pár kellemetlen percet azoknak, akik nem rendelkeznek mágiával és közelharcosok. Azonkívűl viszont meglátjuk!
Teki1986: Lelkes veteránunk ismét megpróbálkozik egy elég hasonló sereggel az utóbbihoz a csúcsra törni, meglehetősen erős lesz szerintem az 500 skirmisher klónozva, de minden attól függ, tudja-e Teki használni a dárdahajítókat a megfelelő helyzetben, mert pár sereg igencsak megtréfálhatja bátor harcosunkat! Mindezek ellenére tuti top 6!
Titi: ATTACK mester tanítványa ezúttal inkább defendel, de azt iszonyú erővel, ezek a sárkányok bivalykemények lesznek és biztos, hogy nem lehetlesz egyszerűen megölni őket! Dwarven talaj miatt szaladgálás se nagyon lesz előlük. Ez nagyon érdekes csapat, nem féltem Titit, jól tudja irányítani mindig a seregeit, biztos nagyon sok kényelmetlen percet fognak okozni a magma sárkányok, érdemes rájuk odafigyelni!
Vologya: Mr. 5 perces sereg ezúttal sem kukából szedte a seregét, a Thane-ok erős lények és a rúnával kellőképpen meg is vannak támogatva, a kérdés csak az, elegen vannak-e 60-an a csodához, vagy túl hamar elfogynak a kondásmester vezérei? Kiderül odalenn!

Egy dolgot senki ne becsüljön le! Akármekkora morál és luck van a Mesternél, azt mindenki kezelje úgy, mintha 5-ös morál és luck lenne, legalább annyiszor befog jönni, ha Vologya a játékos!
Zsombor: Zsombor a jól bevált régi esszenciát alkalmazza, az angyalok luckkal és morállal ismét támadásba lendülnek és szavamra (mivel személyesen tanúja voltam, ahogy 35k HP-t felszecskáztak régebben) ezeket az angyalokat nem szabad lebecsülni, pár jókor jövő luck és morál, és bárki komoly problémában lehet az ifjú harcos csapatai ellen!
Ennyi lenne tehát a 2010-es jubileumi Heroes Tábori H5 támadás elemzése, mindenkinek jó játékot és sok sikert kívánok odalenntre!
Üdv! Dragon