Hát én Fortressel voltam és simán kihoztam...persze kellett hozzá a mass slow, dehát erre számítani kell az elején
Na én is írok egy kis beszámolót...
1. meccs
Erők csatája 3
NG (Stronghold) vs Bozso (Castle)
Mivel a mapon elég sok mindent kell csinálni, ezért sok hőst vettem és a main-el a föld alá indultam hogy bevegyem az alsó várat. Sajnos azonban az ott lévő 18 diamond golemmel nem birtam és nagy csatában elbuktam az egész seregemet (3 gólem maradt). Így az 5. napon dél felé indultam a main-el, hogy legalább az Angyalhoz szükséges összes anyag meglegyen. A sivatagban nem volt ellenállás, NG később ért oda mint én, így még a térkapukon is tudtam garázdálkodni, kiszedve ezzel a ládákat és megtekintve az összes relicet (középen TG, NG-nél szandál, nálam pedig TC)
7. napra meglett az Angyal...
Ezután végig szántottam mindenen, (stables+kesztyű+log), majd indultam a sivatagba. Lánccal hoztam az utánpótlást így 3. héten (exp slow nélkül)
kivettem a 15 ősi maci mögül a TG-t ami középen volt. Utána jött a TC, közben láttam hogy NG kiveszi a +3 All-t a sarik mögül.
Ekkor érkezett meg a resurrection, chain és TP a 2 várban felhúzott lvl4 guildekbe.
Menekültem haza, megtanultam, majd full sereggel vissza és már indultam is át NG relicje felé, aki ekkor kapta el a Thunderbirdjeivel az arra bóklászó csövesemet. Ekkor én épp a térkapu mögött álltam, és NG pechére éppen elértem...Taktikkal félpálya, majd mass haste és vége...
2. meccs
A sivatagon túl
Karesz (Castle) vs Bozso (Fortress)
Mivel a map rendkívül csöves, és középre Titánokon vezet az út egyértelmű volt a Fortress számomra.
Szerencsémre Wystan érkezett, hozott 14 gyíkot, így kb 30 lövőssel tudtam elindulni, ami rengeteget segített. Minden csatát bevállalva, vért pisilve, de fel tudtam húzni a Castle+lvl7-t (az összes többi lénnyal együtt), azt hiszem ezt senkinek sem sikerült...
Második héten húztam a pénzes épületeket, felszedtem a maradék cuccot a vizen, majd 1.3.1-nél ütöttem a garrisont. Lett aranybánya, kiszedtem a libraryt, naga bankot meg ami csak volt és 1.4.4-nél ütöttem a Titánokat.
2.1.1-nél hoztam a faluból a sok ratyit, azok elhullottak a Goldoknál, majd bevettem az utopiát is, és könyvtáraztam. Ekkor már 18/34 Att/Def-el álltam 28-as power mellett és vártam Kareszt hogy megérkezzen. Sokat bukott szegény meg nem is tudott Arkot húzni, de végül megelőzött és beverte a saját blackjeit, és kiszedte a ládát.
Mindez végül semmit sem számított mert csak pár angyala maradt így végül simán győztem.
3. meccs
You vs Me
Bozso (Inferno) vs Dreegar (Inferno)
Mivel itt már mindketten tuti továbbjutók voltunk, nem nagyon izgattam magam a meccs miatt, sejtettem hogy úgyis Dreegar fog nyerni, úgyhogy lightosan kezeltem a dolgokat.
Mindent megtettem és küzdöttem is, de ellenfelem sokkal gyorsabb volt, a pályán lévő 5 relicből 4et ő szedett ki, így hatalmas hátrányom lett a végére, ami el is döntötte a meccset, a főcsata már csak formaság volt.
A vereségemnek csak ezután örültem igazán amikor is a sorsolás után kiderült, hogy se Titivel se Tekivel de még Dreegar-ral sem kell találkoznom, hacsak nem a döntőben, így nyugodtan feküdtem le aludni.
4 közé jutás
Nemesis
Dragon (Dungeon) vs Bozso (Dungeon)
Dragon ellen egyszer már volt egy hasonló kezdésem, akkor mindketten Necrok voltunk...Most is, első nap megkapta Alamart és Jeddit-ét, mellé pedig Ishrát jelölte górénak, ami kicsit elszomorított. Nálam megjött Arlach, aki elég jól és gyorsan haladt.
1. nap bevertem az összes föld alatti bányámat, 2. napra pedig az ellenfelem 4 bányáját, ám ekkor 70 pénz híján nem tudtam hajózni...Bevettem a falukat, hogy hozzák a pénzt és imádkoztam hogy a vizen minél több pénz jöjjön és 6. napra partra szállhassak a kőbánya miatt. Mindez végül sikerült így csak keveset kellett trade postolni, hogy meglegyen a lvl7.
2. héten 2 sarival végig szántottam a pályát. Sietnem kellett, hiszen Dragon a resuval könnyen előbb verhet be mindent. Ekkor azonban bement egy medusa store-ba és otthagyta mind2 sárkányát és a főhősét is...
Ezután visszavettem és a biztonságra törekedtem.
3. héten lett black, kiszedtem mindent, 4. héten utopia (TG és TC) a középen lévő szandál végül Dragoné lett, de az addigra kialakult skillfölényem döntött és a főcsata sima lett...
Döntőbe jutás
Warring Kingdoms
Jou (Dungeon) vs Bozso (Stronghold)
Úgy gondoltam hogy a kevés resource miatt, inkább a Stronghold mellett döntök, de amikor Jou elmondta mit tervez, vagyis hogy 1. héten beveri a manticore dwellt és POS-ok építésével hetente 9-11 körül fog kapni hetente, akkor úgy éreztem baj lesz...
Így viszont nem volt kérdés mit tegyek, igyekeztem áthúzni Jou számításait. 3. napon bevertem az aranybányát, majd a hajót és a csövesekkel igyekeztem mindent felvenni amit lehet. Ennek hála simán lett maci castle-el és csak kükit nem húztam.
A 2. héten pedig a manticore dwell felé indultam, amit 7. napra el is vettem Jou-tól. Közben hoztam az utánpótlást és biztam benne hogy Jou nem üt rajtam hirtelen. Ez végül nem következett be és az utánpótlás érkeztével a teljes sereg birtokában elértem a falumat. A hiányzó kükit helyét a 40 cerberus vette át, majd 1.3.5-re elértem Jou várát, aki meg is támadott hogy nyílt terepen csatázhassunk.
A 8. szintű Tyraxornak 3 expert képzettsége volt, tactic, offense és air.
A csata hamar véget ért, miután elsütöttem a mass haste-t Jou feladta, így már csak az volt a kérdés kit kapok ellenfélnek.
Hosszú várakozás után végül eldőlt, Dreegarral ismételjük meg a VIII HBB döntőjét.
Számomra elérkezett a visszavágás ideje, ezúttal fordított felállással, ő Castle én Rampart...
Döntő
Harc a túlélésért
Dreegar (Castle) vs Bozso (Rampart)
Bizakodva néztem a meccs elé, de nagyjából az első hét 5. napján eldőlni látszódtak a dolgok. Ekkor vált biztossá hogy Dreegarnak lesz angyala, ráadásul csizmát kapott a vár elé, és hősének lett logistic nekem pedig nem...
Bár a 2. hét eleje nekem kedvezett (kaptam gold dragont a refuból és az unikornis hete volt), ekkor már tudtam hogy ez kevés lesz. Dreegar kétszer annyit ment naponta mint én, igy hihetetlen előnyökre tudott szert tenni, ráadásul Jou elkottyantotta, hogy a +3 All-t még 3*20 bika is védi, így Dreegar nem tette meg azt a szivességet hogy csak az angyalok legyenek nála akkor. Lépéspontjaiból még arra is tellett neki hogy a semmiből előbukkanva megjelenjen az én könyvtáramnál és következő nap ismét otthon legyen...
Semmi esélyem sem volt,a főcsata már csak formaság volt, így ismét elbuktam egy döntőt vele szemben...
De azért büszke vagyok rá hogy az elmúlt 4 BB-ből 3-szor döntős voltam, ebből 1szer nyertem is!
Dreegarnak gratulálok, hiszen veretlenül lett bajnok, ami keveseknek sikerül!
Köszönjük a szervezést és a mapokat, részemről legmélyebb tisztelet mindenkinek, aki bármilyen formában is a szabad idejét áldozta azért hogy ez a verseny létre jöhessen!
Bozso