Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 281 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 2:41 

Energy Master írta:
A szabalyok hamarosan.Random mapokbol lesznek atalakitva a versenymapok.L -s palya alvilaggal.Lo fokozat.Tiltott hosok az alapbol diplomaciasak: Adela Cyra Ryland.Nem lesznek camapain hosok.Minden megengedve lesz.A letszamtol fugg a verseny lebonyolitasa.A helyszin mar megvan .Sok gep elfer.Semi kepzetseg korlat nem lesz.Viz nem lesz a palyan.Sazvvazzatok a verseny idopontjarol.Email.Elmeletileg barmikor mehet a verseny.Amelyik idopont a legtobb embernek jo lesz.
A versenyt mindig mas nyerte meg.De van koztunk is 3 aki jobb mint a tobbi.Altalaban koztuk dol el a verseny.Remelem most maskepp lesz.Unom a sok gyozelmet:DDD

Az ötlet jó. Már nekem iseszembe jutott régebben és meg is csináltam egy-két jobb random pálya FIX verzióját. Pl. a Blockbuster nevű template-ből generált pályát visszalakítottam fix pályává. De majdnem annyi munka van vele, mintha újat készítene az ember. Kiszedtem az összes papírt, dwellinget, a dobozokat (illetve amit bent hagytam abba ugyanazt tettem mindkét félnek). Le kellett ellenőrizni az összes seer hutot és a quest artit kicserélni vmi kevésbé fontosra, szintén a seer hut által adott jutalmat meg kellett nézni (nehogy például 6 dread knightot adjon az egyiknek, a másiknak meg 80 csonit). Aztán a bányákat is kb egyenlő távolságra kellett helyezni mindkét félnek, nehogy vki emiatt veszítsen időt.

A börtönöket is ki kellett üríteni (illetve a diplos hősöket, meg lvl4 speckós hősöket zártam oda). De sajnos egy dolgon nem tudtam változtatni: a pályát mindenképp SOD-ba menti el, tehát 1.4-gyel nem lehet játszani. Aki sokat editorozik az tudja, hogy amit RoE-ból akár véletlenül is SOD-ban mentesz el, azt már nem lehet visszahozni. Legalább is én nem jöttem rá, hogy hogy kell. A combo artikat, meg a speciális hősöket ki lehet zárni ugyan a Map specifiaction menüben, de akik 1.4-gyel vennének részt bajban lesznek.

Csak egy tipp, de gondolom már biztos gondoltatok rá: ha ilyen pályát generáltok, akkor azt multiban kellene, úgy hogy az egyik félnek legyen 1.4-es verziója és akkor ez kiküszöbölhető. De a dwellingekkel akkor is gond lesz, mert 1.4-es editorban nincs olyasmi, hogy a kezdő vár típusával megegyező (bármilyen szintű) RANDOM dwelling. Kivéve, hogy ha minden pályán csak egy bizonyos várral lehet lenni, egyébként tényleg nem lesz senkinek se dwellingje (szerintem egyébként ez a legkorektebb megoldás). Hasonló elgondolásból ki lehet szedni az összes conservatoryt és dragon fly hivet, mert ezeket is marhára egyenlőtlenül osztja szét.

Mivel idén ez az első hozzászólásom, BUÉK mindenkinek!

U.i.: Az MSN zóna HeroesIII szekciója január 31-től végérvényesen bezárja kapuit. Utána már csak IP-n keresztül vagy a Gamespy-on keresztül lehet online heroesozni. :( Plusz a WizardsandWarriors nevű online torna is meghalni látszik. Ezt csak azoknak üzenem akiket érint.
Köszi mindenkinek a részt vett a Tribe-ban!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 15:05 

ha az egyik fél 1.4, ugy mintha értelmesebb mappokat generálna, de lehet tévedek:)

nekem a gamespy on még soha nem sikerült játszani:(

azóta halodik a Tribes amiota kiosztásra kerültek a bonusok, no meg Azure sem az a frissitős pali.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 17:08 

Adler írta:
ha az egyik fél 1.4, ugy mintha értelmesebb mappokat generálna, de lehet tévedek:)

nekem a gamespy on még soha nem sikerült játszani:(

azóta halodik a Tribes amiota kiosztásra kerültek a bonusok, no meg Azure sem az a frissitős pali.

Azure egy idősebb hölgy, akinek meghalt pár hónapja az anyja rákban és kapott pár bunkó levelet, hogy miért ilyen lusta, meg ilyenek miközben az anyja temetését intézte. Gondolom kicsit elege lett a "heroes-társadalomból" :(. Amit viszont nem tudok megérteni, hogy miért nem adja át ezt a munkát másnak. Megadná az oldal kódjait, jelszavait és bárki más tudná frissíteni legalább heti 1 alkalommal.

Visszatérve a ceglédi verseny ötletéhez: bennem azért felmerült még egy két kérdés. Például hogy milyen sablon (template) alapján generáljátok a pályákat? Gondolom nem szoktatok online nyomulni és nem ismeritek, hogy ma online versenyeken milyen templatek alapján gerenálnak, mik a legnépszerűűbek, legkiegyensúlyozattabbak.
A http://www.toheroes.com/h3maps/Random.htm vagy a http://www.wizardsandwarriors.net/maps/randomtemp.htm oldalakon találhattok ilyeneket.

Feltételezem, ha ezekkel nem volt még dolgotok, akkor marad a beépített, original sablon, amit a gép véletlenszerűen választ ki (az a L + UG beállításból is erre következtetek). De ezekkel azonban komoly baj van. Nem véletlen, aki ezeket először meglátta , annak elment a randomtól a kedve. Itt is vannak persze egymástól teljesen eltérő stílusú pályák (Ring, Dwarven Tunnel, Dragons, Ready or not, plusz a számozott pályák: 8MM0 stb), amikhez más-más stratégia, meg nehézségi fokozat kell. És más-más várostípusnak kedvez. Pl. a Dwarven Tunnelen a dungeont elég nehéz legyűrni, mert két egyforma vára van, AZ ALAPVÁRBAN NINCS FORT(!!) ugyan, de mindkettőben húzhat Portal of Summoningot és egy jó dwellinggel simán nyer. Az a pálya annyira szegény ásványokban, hogy az ellnfélnek sansza sincs mit felhúzni 2 PoS ellen. Más pálya meg annyira gazdag, hogy simán megvan az angel + castle első héten.

És még van egy súlyos probléma ezekkel a hagyományos, "gyári" sablonokkal. Nevezetesen, hogy a vár körüli terület az esetek kis százalékában egyeznek a vártípussal, pláne ha L + UG-t akartok játstzani, akkor bárkit benyomhat az alvilágba. De olyan is sokszor van, hogy pl. Caslte láván kezd, vagy ami egy rémálom: necro a havon. Szóval ezeket a jelenségeket, nem tudom hogyan lehet majd kiküszöbölni, hacsak le nem cserélitek az összes területet fűre (mint általában a fix mapeken), vagy homokra(?!), hogy mindenkinél semleges legyen.

Viszont ha letöltötök a fenti oldalakról egy-két random sablont és az alapján generáltok, majd azt alakítjátok át fix pályává, akkor nem lesz zsákbamacska, mert kb. tudja mindenki mire számíthat (van hozzájuk angol nyelvű leirás is). Van ami marha gazdag és gyorsan lezavarható, van ahol nincs relic, meg utópia, szóval ízlés szerint választható bármelyik. Erről is megszavaztathatjátok a társaságot.

Sok sikert a versenyszervezéshez!

U.i.: Igen egyetértek 1.4-ben generált pályák játszhatóbbak, nehéz megmondani miért, de így van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 17:41 

7 heroes versenyt szerveztem.A mi versenyeink masok mint a tieitek.Tanulomanyoztam a versenymapjaitokat.Volt ami tetszett.Nalunk azert vannak random mapokbol atalakitott palyak,mert igy minden map mas es mas.mindegyik mapon mas strategiat kell alkalmaznod,nem tudod mire szamits.De a jo startega mindent ki tud hasznalni,ami a palyan van.Lehet egyik terfel kicsit taposabb mint a masik,de ez olyan mint a profi poker,neked abbol kell jatszanod es nyerned amien lapot kapsz.Igaz igy tobb szerepe van a szerencsenek mint nalatok,de ez teszi izgalmassa a jatekot.izgulok mindig hogy nehogy lemakoljon valaki.Megis tudok nyerni 10-bol 8szor ha jobb vagyok.Ha meg nem uzi komolyan az ellenfel a gamet akkor 10bol 10szer.Biztos vagyok benne hogy nalatok lesz egy ket player aki jon es elpusztit minket,nem fog gondot okozni neki semmien versenykornyezet.Elgondolkoztam hogy mien verseny lenne akkor ha mindenki minimum ugy jatszan mint en.Durva lenne.Jo partykat akarok.Gyertek sokan. GL HF Hajra!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 17:55 

Apropo...A cegledi sracok nagyon felizgultak.Akarjak az uj kihivasokat.Foleg azon a kommenten,hogy vannak olyan playerek az orszagba akik majd lebutitanak minket.Gondolkoztunk.Akarjuk őket!!!! :DDD
Szoljatok nekik: jojjenek.Csalodott lennek ha nem jonne el par hentes-brutalitas.Na remelem felkeltettuk az erdeklodesuket.Az ismeretlen mindig nagyon veszedelmes.En nem vagyok szereny,sose voltam.Tisztaban vagyok a kepesegeimmel.Probara szertnenk tenni a sok ev alatt megszerzett tudast,profik ellen.kivancsi vagyok hogy tanulok e olyan uj tactikakat amikre meg nem gondoltam.Nagyon izagatott lettem amikor ezt az oldalt megtalaltam.
Amugy meg szivesen latunk olyan jatekost is aki csak funolni szert nem veszi ver komolyan.Nalunk is van par ien.Jo buli lesz.Mi egy vidam tarsasag vagyunk.Kellenek az uj haverok.Marha jo nyeremenyeken gondolkoztunk.Bar meg nem tuti hogy osszejon,de 100% h jot fogunk kitalalni,aminek orulnek majd a bajnokok.( Carlos azt hiszi az ove lesz.1v20ban kiallna egesz Magyarorszag ellen hehe.Remelem sirni fog.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 18:01 

Hu olyan faradt vagyok hogy a fele betut kihagytam.de nezzetek el nekem 2 orat aludtam.50oran belul.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 20:26 

s esetleg Ti is csatlakozhatnátok az itt folyo versenyekhez, aki online kar nyomulni,annak javaslom a Lords ot.:)
majdnem olyan mint a random.

Érdekes, nekem nincsenek jo tapasztalataim a random mappokról, de egy probát megér.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 21:03 

Adler bacsi beszeljunk.Ha jossz a versenyre,megdumaljuk a reszleteket.msn: nobody24@example.com.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 15 vas., 21:05 

tuti fogok csatlakozni a versenyeitekhez.megigertem Muggernek h elmegyunk paran a Budapest Bajnoksagra is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 9:09 

A 4. BB-re mindenképpen el kell menjek, mert így láthatom Carlost, aki 1v20-ban (gondolom 1 vs. 20-ban) lenyomja egész Magyarországot :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 9:41 

Szerintem az 1v2 is bajos lenne neki. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 10:04 

Expert önbizalom
a legfontosabb skill, elmondtam már minden versenyen:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 11:42 
Heroes Team

Szevasztok!

Most olvasom micsoda felbuzdulás vagyon. 8)

Nagyon tetszik a ceglédi Srácok önbizalma… Mindenesetre saját sokéves tapasztalatom, h amíg az ember nem találkozott komoly (nemzetközi) online tapasztalatokkal bíró emberkékkel nem tudja megítélni helyesen valódi játéktudását. :wink:
Gyanítom igen csak nagy meglepetések lesznek, már abban az esetben is, ha csak páran lemennek pl. Ssth, Adler, Teki, Titi, Karesz… . Abba már belegondolni sem merek mit szólnának a srácok, ha az említett társaság olyan nevekkel egészülne ki, mint Petrus, Boti, ArchConnan, Paul, Benyo, Puskin, Bogpista, Szotyi, Zizi (elnézést azoktól akiket kihagytam, csupán hasamra ütöttem…). Lenne nagy sírás-rívás!
:lol: :lol: :lol:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 12:13 

Ja, és aki itt nyerne, azt végül Te fektetnéd két vállra Nimbus testvér!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 12:32 
Heroes Team

Hi!

Levko: Persze-persze. Nézzük meg az utolsó két online meccsem: Ssth ellen csak nagy mákkal nyertem... Titi meg le is alázott... Szal ennyit rólam. :roll: :roll:

Azt pedig hozzá teszem, h két (és még sokan mások :wink: ) olyan magyar ember biztosan van az online heroes társadalomban akik messze felülmúlják tudásom. Nevezetesen Boti és Petrus! :!:

A leendő ceglédi verseny szervezőjének azért elmondom, h mindenképpen ballanced mapokban kell gondolkodnia! Ezzel nem azt mondom, h a luckkot kell kiírtani a játékból, csak pl. a random tárgyak monsterek számának szintjének egyeznie kell, valamint a bejárandó útvonalaknak is hasonló mennyiségűnek kell lennie(ez utóbbit nyílván rugalamasan kell kezelni)!! :!:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 13:25 

Nimbus bacsi.Ez a verseny a hagyomanyaink szerint fog lezajlani.Sajnos tenyleg sok mulik a szerencsen,de a jo stratega,hajt ,kuzd es kihasznalja azt ami van.Nagyon orulnek ,ha eljonnel te is es azok is akiket magadnal jobbaknak tartasz.Termeszetesen Carlos lelkesedese aranyos,amugy is csak poenkodtam vele.Remelem eros jatekos fog legyozni,remeljuk emberunkre akadunk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 13:29 

Egyebkent örömmel látom,hogy irt nekem mar jo par jatekos,teccik a lelkesedesuk.Az a durva,hogy van koztuk egy csomo akinek meg a mienknel is nagyobb az egoja:DDD
Szeretnem ha megirnatok a velemenyeteket: Jo e a FEBRUAR VEGE HETVEGE nektek?Az az idopont korrekt lenne.
A szallasrol hamarosan tobbet tudok mondani.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 14:31 
Heroes Team

Nimbus írta:
Azt pedig hozzá teszem, h két (és még sokan mások :wink: ) olyan magyar ember biztosan van az online heroes társadalomban akik messze felülmúlják tudásom. Nevezetesen Boti és Petrus! :!:

Ezen mondatom (miután páran már támadtak emiatt) kis pontosításra szorul. Mindössze az említett két emberkét szerettem volna kiemelni… Természetesen van még jó néhány játékos akit jobbnak tartok magamnál (pl.: Ssth), vagy akit szerénységemmel azonos szinten „jegyzek” (Adler, Teki, Titi, Paul, Szotyi… stb. ezzel persze nem akartam az említetteket degradálni... :? ). :wink:

Nimbus

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nimbus 2006 jan. 16 hétf., 14:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 14:46 
Heroes Team

Húú! Merre is van ez a Cegléd. Mert most hirtelen nem ugrik be! Most érkeztem s jó lenne ha el lehetne menni, látván mennyi embert mozgatott meg ez a kis bejelentés! Remélem lehet majd még menni?
(Hú mi lesz ott ha ily sokan megyünk :D) A részletekről ha végleges lehet majd tájékoztatást kérni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 16 hétf., 14:54 

Hi!

Energy master azt szeretném kérdezni, hogy a köridőt mennyiben limitelitek? (4 vagy 2 min esetleg 6) Aztán azt, hogy milyen hosszúak szoktak lenni a meccsek? (tehát egy L-es mapon, amin földalatt is van kb mennyi ideig játszotok? ) Valamint kb hány meccsre kell számítani? (körmérkőzések szoktak lenni, vagy csoport? aztán egyenes kiesés, vagy összesítitek a pontokat?) Össz vissz hány napos? (kettő + éjszaka is?) Számítógépet le kell cipelni Ceglédre vagy azt biztosítotok?

Elsőre kb ennyi, ami szerintem a többieket is izgatja...

Ssth

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 281 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]