Tegnap lejátszottuk Ubullal meccsünket - csak hogy Süni is ujjongjon
Lény lelőhelyek, NG (Fortress - Tazar) - Ubul (Inferno - Pyre)
Tazar ott figyelt az első 2 hős között, nem volt kérdés. Nagyon korán megkapta a föld és víz mágiát is, nem haladtam annyira rosszul, bár a dwellekhez nem nagyon kívánkoztam, lévén efreet sultan volt a random level 6. Láttam, hogy Ubul bennt ficereg már, én meg próbáltam magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, de kifosztotta a 2. utopiát is (ezzel egyidejűleg pedig be is húztam az általam vezetett excel táblába a vereséget) én meg csak egy nappal később értem középre. Bementem a főhőssel a templomba, lévén a sereg egy napra volt tőle. Igenám, de a ravasz Ubul beállt a garrisonba, így patthelyzet kezdett fejlődni, elindultam a másik irányba, szétszedtem a Dragon Fly-okat, hogy legalább pénzért haza tudjak menekülni, ha megtámad. Meg is támadott a főhősével, meglepetésre elért, Archdevilekkel, szultánokkal. Néhány legyet veszítettem, Ő viszont 3 szultánt, el is menekültem. Ezután Ubul elfoglalta a főváramat, de mondtam, hogy én ott meg nem támadom (a második váram is Fortress volt, onnan kaptam egy hétnyi populációt), és átláttam a tervet, miszerint odahozza az utánpótlást. Ennek megfelelően én is beálltam a garrisonba a teljes sereggel, majd megérkezett a kéthétnyi utánpótlás, de a főhősének nem tudta odaadni! Így minimális veszteségekkel, de levágtam, és következhetetett a FŐCSATA:
Tazar 15 21 16 18
7 káosz hidra, 26 wywern monarch, 21 bika, 58 baziliszkusz, 89 légy, 152 íjász gyík, 236 gnoll
Ubul 27 26 20 22
10 Archdevil, 12 sultan, 6 pit lord, 19 démon, 32 kutya, 18 magog, 31 familiar
A 2 expert tactics kioltotta egymást, úgyhogy helyből kezdtünk. Kaptam is egy 900-as meteort, a hydra és a baziliszkusz beszopta, a gnoll reszisztálta (francért hagytam parlagon a resist köpenyt, 2 mezőnyire volt tőlem, ehelyett bennt hagytam a +2 spell power/knowledge-et :S), én meg expert slow-val válaszoltam. Első körben helyezkedések nagyban, a 2. kört pedig egy expert bless-szel kezdtem, majd kaptam expert slowt én is, senki nem állt ellen. Következő körben meteor, majd expert cure-t lőttem el, így én kezdtem az utána lévő kört, amikor is a 360-as villámom leszedte az Archdevileket (bocika a csábos nézésével egyszerre kettőt is leszedett, csók érte nékije :*) és onnantól már viszonylag sima volt.
Sok lényt veszített Ubul, a nagy skill fölény és az ütős meteor kevés volt. Jó meccs volt, köszi!