A heroes2 a legjobban eltalált az összes közül szerintem. A véleményemet meg is indokolom, hogy jól beleköthessetek

A harmadik rész számomra könnyebbnek tűnt mint a második - ezt a játékot 80%ban single player módban játszom, szóval valszeg csak az AI lett gagyibb.
A grafikáról sokan aztmondják, hogy a heroes 5 milyen szép ésatöbbi. Nos én felraktam, játszottam vele 2-3 órát maximum, aztán töröltem is le. A legjobb grafika a 2-é , aztán a 3-é, 4-é, aztán az 1-é és csak az után az 5-é (egy stratégiai játéknál azért igenis törekedjenek a 2dimenziós hatásra az átláthatóság kedvéért, ezért kerül előrébb a heroes 1 mint az 5).
(Igen , az első rész megjelenése óta heroes-ozom, szóval a gyerekkori szép emlékek miatt lehet, hogy elfogult vagyok.)
Azért a kettőé a legjobb -szerintem- mert a terep könnyen átlátható -jól látszik mik azok a tereptárgyak amiket "használhat" a hős és mik azok amiket nem - viszont a lények aprólékosan megrajzoltak. A 3 ban fordult a kocka: a terep a szebb , a lények meg idétlenebbek szerintem. És én úgy vagyok vele, hogy inkább a sakktábla legyen gagyi vagy ütött kopott, mint a bábuk.
[A 4 edik rész grafikája fogós kérdés, az apró kis rajzocskák szebbek, de például a csata szerintem nagyon gagyi lett, bár jó irányba haladtak... volna.
Alapjában véve az a gond a 4-el, hogy realista a megjelenítés , vagy hogymondjam, míg a kettő meg a három inkább romantikus, úgyértve meseszerű , legendába illő. A 4 meg nem annyira fantasy feelingű számomra. Tudtommal sokan vannak így vele de mivel a 4 ről nembírtam épkézláb mondatokat írni, zárójelbe kerül, fogalmazza meg más!]
Hogy ne ide írogassak egész este, a hangulat szemponttal le is zárom a dolgot. Az ötödik rész azért volt szívbemarkoló nagy csalódás a számomra , mert más játékok hangulatát idézi, és sajnos direkt. Én úgyérzem az már csak egy koppintás.
Az 1,2,3 hangulatilag király, abszolút magávalragad, márcsak a zenék miatt is
Amikor a 4 el játszottam, végig olyan érzés volt mintha egy másik sorozat részével játszanék ami ugyan körökre osztott és fantasy is , de nem heroes of might and magic. De ettől függetlenül a 4 is sokkal jobb mint az 5.
Szóval dióhéjban : a heroes 2 a best ! \m/, Viva la goregrind !!!!