bogpista írta:
Lelnet írta:
Na jó, de 7 napos az időlimit, tehát ha a pálya kezdete utáni hét napban nem foglalod el a várat. akkor véged van, tehát H3-ban csak small mapon lehetne megcsinálni
Nem feltétlenül, hiszen több hero lenne a pályán megfelelő távolságokra, ami alapján akár L-es is lehetne a pálya. Lenne amelyik közelebb van és olyan is, amelyik távolabb, de erősebb. Viszont tartani kell a várat addíg, míg az erősebb hero odaér. Nem akarom túlragozni. De szerintem ideális az M-es méret lehetne egy ilyen pályához.
Élő példával kell szemléltetnem a működési elvet (az 1-es játkosét, amely várat birtokol 1-es számmal, a 2, 3, 4 játékosokat 2-es számmal jelöltem):
Játékos 1 bírtokolja a várat
1.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 7 napig, hogy győzz.
2.) A játék kiírja, hogy hét napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
1.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 6 napig, hogy győzz.
2.) A játék kiírja, hogy hat napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
1.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 5 napig, hogy győzz.
2.) A játék kiírja, hogy öt napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
Játékos 3 elfoglalja a várat
2.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 7 napig, hogy győzz.
(2 és 3 játékos). A játék kiírja, hogy négy napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
1.) A játék kiírja hogy hét* napod van egy vár elfoglalására (ismétlődik...)
2.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 6 napig, hogy győzz.
(2 játékos). A játék kiírja, hogy három napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
2.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 5 napig, hogy győzz.
(2 játékos). A játék kiírja, hogy két napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
2.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 4 napig, hogy győzz.
(2 játékos). A játék kiírja, hogy már csak egy napod van egy vár elfoglalására, különben elveszted a játékot.
2.) A játék kiírja hogy tartsd meg a várat 3 napig, hogy győzz.
(2 játékos). A játék kiírja, hogy játékos 2 vesztett.
És mivel eddig Játékos 1 a többeikkel való csatározástól legyengülve esélye sem lenne. A győztes tehát Játékos 3-- Ez nem jelenti azt hogy jó taktikával ne lehetne nyerni, de 7 nap alatt jó taktikát kidolgozni szinte lehetetlen. Aki pedig azt állítja hogy simán megcsinálja, az nem tudja mit jelent a taktika.
És arról nem is beszélve hogy egy idő után a fokozatos várfejlesztés miatt a többiek esélytelenek lennének elfoglalni azt!
Ezekre a problémákra megoldást jelentene a vár tartási idő és a vesztési idő egy szintre hozása... Remélem teljesen érthetetlen voltam, és tökéletesen pocsékul írtam...