Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 340 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 12:24 
Heroes Team

Ssth: Ennek őszintén örülök, tudtam, hogy ha a Te neveddel vezetem le az elméletet, az sikerrel jár :)

Teki: 4-es lesz az elődöntő, a továbbjutott 3 emberhez csatlakozik majd még 1 valaki, a 6 között kiesettek közül. Lovagi torna dönti el, hogy ki lesz az. Ha itt körbeverik egymást, az dönt, hogy kinek maradt állva nagyobb HP-jú serege.

Jou ötlete nem rossz, most beszéltem vele egy lehetséges újdonság bevezetéséről. Felvázolnám, és várom az ötleteket, a fogadtatást.

A cél, hogy mindenki többet játsszon, és ennek érdekében a következőt találtuk ki:

Mivel 3 fős csoportok vannak, csoportonként 1 ember mindig pihen. 3 csoport esetén ez 3 ember. Arra gondoltunk, hogy az éppen pihenő 3 ember egy csoportot alkotva játszik egymás ellen 1 partit a lovagi torna c. mapon. Előre meghatározzátok, hogy melyik az a 4 vár, amivel játszani szeretnétek, és majd ott kiválasztjátok.
Szóval miután lejátszottátok a meccseket, kialakul egy sorrend. A legtöbb győzelmet gyűjtő játékos kap 3 pontot, a 2. legtöbbet gyűjtő 2 pontot, és az utolsó pedig 1 pontot. Az itt szerzett pontok természetesen hozzáadódnak az 1v1-ben szerzett pontokkal. Így maximálisan 9 pont szerezhető, minimum pedig 1 pont.

Tehát a csoporttársaiddal 1v1 meccset játszol, de mivel páratlan a csoporton belüli létszám, ezért a másik 2 csoport pihenő tagjaival lovagi torna keretén belül nyomsz egy harcot és pontokat gyűjthetsz, növelve az esélyeidet a több pont szerzésére.
Abban az esetben, ha körbeverés történne a lovagi tornán, a megmaradt sereg HP-ja számítana. Tehát a 3 meccs alatt megmaradt sereg HP-ja szerint történne a végső sorrend kialakítása, körbeverés esetén. A 3 meccs kb 1,5 óra, utána még lehet pihenni, nézelődni stb.

Mit szóltok? (A mapot hamarosan közzé tesszük).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 12:42 

Sziasztok

Engedjétek meg, hogy felvessek egy alternatívát.
Az én olvasatomban az egyik nap lenne két 4 fős csoport,
a másik nap két 5 fős :!: A 4 fős csoportoknál nincs semmi mellébeszélés, mindenki játszik 3 meccset mindenkivel a csoportban.
Az 5 fős esetén ugye lenne ember aki nem játszik az adott krben, erre én azt találnám ki, hogy A másik csoport pihenő emberével játszana. Itt is csak 3 meccs lenne 1 napon. Ezzel kialakítható lenne egy 16-os vagy inkább 8-as főtábla. Úgy, hogy a csoportelsők alapból továbbjutók a csoport 2.-3.-ok pedig egy előmeccset játszanának vasárnap. Az elsők így csak később jonnének, és a legjobb 8 kozott lépnek csatasorba. Ezzel elkerülhető a 3 fős donto, ami szerintem marhaság, a mostani OK-ban én biztos elkerültem volna, mivel korbeveres eseten nincs jó módszer a dontésre. Persze ez csak egy javaslat. Vélemény?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 12:55 

Majd véleményt mondok az ötletre ha látom a mappot. De amúgy jó. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 12:56 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Csak emlékeztetőül:

Ne feledjétek, hogy a Heroes3 támadás versenyre a csapatok beküldési határideje: 2008. 04. 20. 20.00 óra!!!

A Heroes5 támadás verseny árlistája hétvégére várható, ha közhírré tétetik a hétvégén, akkor ennek beküldési határideje: 2008. 04. 23. 20.00 óra!!!

Az 1vs1 versenyre a fix mappok kihírdetésre kerültek, nézegessétek szorgosan!!! Ha hibát találtok, írjátok ide a fórumra vagy írjatok a cs.gabor83@gmail.com e-mail címre! Az észrevételek beküldési határideje: 2008. 04. 28. 24.00 óra!!! Ezután megkapjátok a végleges fix térképeket.

Betelt a pénteki nap, úgyhogy aki nem jelezte melyik nap jönne, azok autómatikusan szombatra kerültek.

2-a (péntek):
1. Vologya Mester
2. Cat
3. Teki1986
4. GJodie
5. Dreegar
6. Coradiel
7. HZsolt
8. Hitehagyott
9. Karesz

3-a (szombat):
1. Jou
2. ssth
3. NG
4. Bozso84
5. Csizu
6. Rt
7. Buri
8. Titi
9. Dragon

Látom nagy az ötletbörze a versenyekkel kapcsolatban és azt is látom, hogy egyre jobb ötletek jönnek... Csak így tovább! :wink:

Arról még nem esett szó, hogy a selejtezőkön hosszabb fix térképek és random térképek is lesznek, a legjobb 12, 6, 4 között pedig rövidebb fix térképeken fogunk majd játszani. Ezek összeválogatása jelenleg folyamatban van Csizu által, hamarosan közhírré tétetik a pontos lista. (Egyedül a random mappok nem kerülnek majd közkézre!) A selejtezős térképekhez (8db) és a közép-, elő-, döntős térképekhez (8db) is mindenkinek meg kell majd adnia, hogy melyik térképen milyen vártípussal szeretne játszani. Ennek beküldési határideje 2008. 04. 28. 24.00 óra!!! Csizu kérésének megfelelően ez a témakör később kerül megvitatásra!!!

A csoportok sorsolását a hagyományok szerint 2008. 04. 21-én 17.00 órakor tervezzük megrendezni a Lurdy házban a jól megszokott helyen!!! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!

A H3 támadás csapatomat 2008. 04. 16-án 12.00 óráig eljuttatom Cat Anyusnak és Gepynek, azután a megjelölt határidőig küldhetitek a csapataitokat a vogyi73@gmail.com e-mail címemre!!!

A H5 támadás csapatomat 2008. 04. 21-én 12.00 óráig eljuttatom Cat Anyusnak és Gepynek, azután a megjelölt határidőig küldhetitek a csapataitokat a vogyi73@gmail.com e-mail címemre!!!

Egyelőre részemről ennyi... További jó ötletbörzét!

Baráti üdv!

A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára Vologya 2008 ápr. 20 vas., 18:40-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 14:18 

Támogatok minden olyan csoport kialakítást, ami lehetővé teszi, hogy ne csak 2 meccset játsszon az ember. Nem azért a 4.000,-Ft-ért, hanem a játék öröméért...
Az előző BB-ről bizony rossz szájízzel jöttem el, mert csak két meccset játszhattam, hiába kerültem volna tovább a hármas csoportomból, ahol egy meccset nyertem, egyet pedig veszítettem. Ott a helyszínen találtatok ki valami nagyon jó sorrendet, ami azzal járt, hogy már mehettem is haza. :cry:
Igaz, most mondhatnátok, hogy ha mindkét meccset nyerem, akkor tuti hogy tovább játszhatom, de mivel mások is jutottak 1-1-gyel tovább, nem tartottam fairnek a döntést.
Remélem, a mostani BB-n mivel több nap áll rendelkezésre, több lehetősége lesz mindenkinek a játékra.
:wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 14:51 
Heroes Team

bogpista írta:
Sziasztok

a másik nap két 5 fős :!: A 4 fős csoportoknál nincs semmi mellébeszélés, mindenki játszik 3 meccset mindenkivel a csoportban.
Az 5 fős esetén ugye lenne ember aki nem játszik az adott krben, erre én azt találnám ki, hogy A másik csoport pihenő emberével játszana. Itt is csak 3 meccs lenne 1 napon. Ezzel kialakítható lenne egy 16-os vagy inkább 8-as főtábla. Úgy, hogy a csoportelsők alapból továbbjutók a csoport 2.-3.-ok pedig egy előmeccset játszanának vasárnap. Az elsők így csak később jonnének, és a legjobb 8 kozott lépnek csatasorba. Ezzel elkerülhető a 3 fős donto, ami szerintem marhaság, a mostani OK-ban én biztos elkerültem volna, mivel korbeveres eseten nincs jó módszer a dontésre. Persze ez csak egy javaslat. Vélemény?

Pista, 5 fős csoportnál 1 embernek 4 meccset kellene játszania ha mindenki ellen megkell mérkőznie... az pedig 4 meccs lenne 1 napra, nem 3. amikor az 5 fős csoportok vannak...

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 15:02 

Nem kell 4 meccset jáccani. Nem szentírás, hogy mindenkivel kell játszani a csoportban. Az erősorrend úgy is kialakul. Szvsz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 15:41 
Heroes Team

bogpista írta:
Sziasztok

A 5 fős csoporttal az a problémám, hogy mi alapján döntsem el, hogy a "C" csoport 5. embere ki legyen, és a "D" csoport 5. embere ki legyen? Mert ők játszanának egymás ellen. És ha mondjuk ez Mr. X vs Ssth meccs volna, akkor Mr. X kb levágná a fejem, miért Th-val sorsolom össze, és miért pont őt.

Nézzünk egy példát:

C csoport
1. A játékos
2. B játékos
3. C játékos
4. D játékos
5. E játékos

D csoport
1. F játékos
2. G játékos
3. H játékos
4. I játékos
5. J játékos
Első kör párosítása (már a párosítás meghatározása is problémás, mert nem fog tudni játszani mindenki mindenkivel):

C csoport:

A játékos vs B játékos
C játékos vs D játékos

D csoport:

F játékos vs G játékos
H játékos vs I játékos

E játékos vs J játékos

Második kör:

A játékos vs C játékos
B játékos vs E játékos

F játékos vs H játékos
G játékos vs J játékos
D játékos vs I játékos

Harmadik kör:

A játékos vs D játékos
C játékos vs E játékos

F játékos vs I játékos
H játékos vs J játékos
B játékos vs G játékos

"A" játékos nem játszott: E játékosal és D csoport egyik játékosával sem
"B" játékos nem játszott: C és D játékossal
"C" játékos nem játszott: B játékossal és a D csoport egyik játékosával sem
...

Azaz egy ember nem játszik 2 másik emberrel. Ebből a kettőből egy biztos, hogy azonos csoportban van vele (de lehet h mind2). Ez azért probléma, mert a csoport végeredménye nem tükrözi a valós sorrendet, mivel nem játszik mindenki mindenkivel. És hát mi alapján döntsük el, hogy kivel ne játszon? Ehhez nagyon hasonló rendszer volt az előző BB-n, és hát nem vált be. Ott 6 fős csoportok voltak, és 3 meccsed volt. Itt is hasonló a szitu.

Pista, ha figyelmesen elolvasod a hsz-eimet, akkor kiderül, hogy NEM 3-an játszanák a döntőt, hanem 2-en. Azaz 4-en játszanák az elődöntőt.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Csizu 2008 ápr. 12 szomb., 16:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 15:56 
Heroes Team

Vologya: a fix térképekkel és a várválasztással ne rohanjunk előre, bízd rám a dolgot :wink: Ha elérkezettnek látom az időt, akkor sor kerül rá. Nem akartam egyszerre több dolgot megvitatni, mindent a maga idejében.

A 25.-ei időpont nekem nem jó a sorsolásra, helyette 21.-ét javaslom (hétfő). A várválasztásokat pedig ráérnek beküldeni mondjuk április 27.-re (vasárnap este) a többség úgyis 7végén ér rá vele foglalkozni.

Ha elkészülnek az utolsó simítások a mapokon (hibák csökkentése, megszüntetése) akkor visszatérünk a témára. Most még korai.

Üdv

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 19:26 

ssth írta:
Én is szomorúan hallom, hogy valaki befizeti a 4000Hufos nevezési díjat és lehet csak 2 meccset fog játszani.

kitaláltad a gondolatom :) mert ha már nem jutok tovább (nem az a lényeg számomra), legalább 3 meccset játszak - de az elmúlt 3 bajnokságon mindig 3 fős csoportba kerültem :S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 19:36 

Csizu írta:
NG írta:
NG írta:
/remélem most már 4 fős csoportba fogok kerülni/

na erről ennyit...

Nem zárkózom el semmilyen lehetőség elöl, ha van valami ötleted NG, akkor oszd meg velünk és megnézzük kivitelezhető-e.

nem akartam kötekedni Csizu, csak az első idézett hsz-em idején még úgy nézett ki 22-en leszünk :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 20:49 

Csizu írta:
És ha mondjuk ez Mr. X vs Ssth meccs volna, akkor Mr. X kb levágná a fejem, miért Th-val sorsolom össze, és miért pont őt.

Mivel nem neveztem, csak csendesen szeretném megemlíteni, vannak azért akik szeretnek Th-val játszani :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 12 szomb., 22:15 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Csizu: Bocs, nem akartam beleszólni a verseny szervezésének részleteibe (csak beszéltünk róla, gondoltam kiírom), így kérésednek megfelelően minden az általad kértek szerint javítva az előző hsz-emben. Jah és Nekem Jou ötlete tetszik, így időben is leszünk és mindenki játszik 2 teljes meccset plusz 2 Lovagi torna meccset, növelve esélyét a továbbjutásra... :) Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 7:54 
Heroes Team

Sziasztok!

Jou elküldte a H5támadás árlistáját, íme:
http://mugger.atw.hu/fo/egyeb/h5tamadas8hbb.zip

Remélem mindenki le tudja tölteni, ha mégsem, sikítozzatok.

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 12:33 

Idézet:
Ha itt körbeverik egymást, az dönt, hogy kinek maradt állva nagyobb HP-jú serege.

Nemtudom milyen az a lovagi torna, de ha az a map amit Csizu mutatott nekem anno, akkor azzal az volna a problémám, hogy van 200 mana (avgy 100, nemtudom már) és miután az egyik fél győzedelmeskedik, aljasul levakítja a másik fél uccsó egységét, majd pedig szemtelenül resuzásba kezd. MIvel a leggyakrabban sütögetett spellek 5 varázspontba keményen belekerülnek, így bőven marad vagy 72 resuzni, vagy pláne animatezni, így hp alapján számolni nem biztos hogy a legjobb megoldás.
A másik kérdésem hogy elképzelhető hogy valaki minden meccsét megnyeri, viszont a lovagi tornákon nem jön össze neki a dolog, és így nem az első helyen jut tovább a csoportból, vagy pl akár nem is jut be az elődöntőbe, mint pl tavaly Titi, aki csak 1x kapott ki, mégsem elődöntőzhetett, én pedig aki szintén 1x vesztett igen. Szal ezek a kérdéseim lennének.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 14:02 
Heroes Team

Örülök, hogy felvetetted a témát Dreegar. Nos, amit Neked mutattam anno, az teljesen megváltozott mára. Az alapkoncepció az, hogy mindenki ugyanazokat a spelleket birtokolja, de a mágiát azonban mindenki saját maga választja ki, hogy melyiket (v melyeket) kívánja használni. A 200 mana még mindig áll, de ezt lehet csökkenteni... lvl 5 spellek közül csak a Magic Mirror és a Sacrifice játszik és a lvl 4-esek közül sem mind.
A Blind majd resuzás annyira nem állja meg a helyét, mivel 10-es power-ral nem fogsz tudni annyira sokmindent visszahozni, de kétségkívül ez egy lehetséges megoldás a HP növelésre, amit jó hogy felhoztál!
A HP helyett akkor valami más megoldást kell kitalálni a körbeverés esetére, akár a mana pontokat is be lehet vonni. Kocka dobásra nem szívesen bólintanék rá, bár az a leggyorsabb :)

Ha a csoportban minden meccsét megnyeri és a lovagi tornán az utolsó lesz, akkor összesen lesz neki 7 (2*3+1) pontja. Ha a csoportban az egyik játékos nyer 1 meccset (másikat veszíti) és a lovagi tornán az első helyen végez, akkor kap 3+3=6 pontot. Azaz csoport második lesz. Látható, hogy nem a lovagi tornán szerzett pont dominál, de ha az 1v1 meccseken körbeverés volna, akkor a lovagi tornán elért eredmény a döntő és nem kell kockát dobni. Így nincs olyan matematikai variáció, amellyel azonos pontszámú helyezések lennének. És 1 időben 2 verseny zajlik.

Az utolsó kérdésedre az a válaszom, hogy ezt én is szeretném elkerülni. Az, hogy 1szer kapott ki és 5. lett csak annak köszönhető, hogy 6 fős csoportok voltak és nem tudott mindenki mindenkivel játszani. Így becsúszott egy vereség, és csak a 3. lett a csoportban. Ha van még 1-2 kör és minden párosítás sorra kerül, akkor biztos nem 3. lett volna a csoportban. Ez a problémám Bogpista-féle javaslattal is, ahol 5 fős csoportok vannak és idő hiánya miatt lehetetlen megoldani, hogy mindenki mindenkivel játsszon. Így pedig könnyen előfordulhat hasonló szituáció.

Ezt elkerülvén olyan csoportok kialakítása a cél, ahol mindenki tud midnenkivel játszani. 18-as létszám esetén ez csak 3 fős csoportokkal oldható meg. De hogy GJodie-nak is valóra váljon a kérése, még agyalok a lebonyolításon, már van egy ötletem, de várok vele, hátha előrukkoltok még valamivel.

Üdv

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 15:00 

Akkor jöjjön az én koncepcióm! Ugye az a probléma hogy csak 18an vagyunk. Ha lenne még 2 palyer, akkor 5 db 4 fős csoportot tudnánk létrehozni. Erre a célre kifejlesztettem a Subernyák családot. Tehát subernyák tóni és anasztázia csatlakozik a versenyünkhöz. Így van 3db 4 fős és 2 db 3+1 fős csoportunk. Meccsek lejátszásrakerülnek, a 2 3fős csoportból azonban csak az első jut tovább. A 2. helyezett játszik a másik csoport 3. helyezettjével, a 3. a 2.al. Így jön létre a másik 2 továbbjutó. Ábra:
A,B,C,D -> 4FŐS CSOPORTOK
E,F -> 3 FŐS CSOPORTOK

A,B,C,D ->2-2 továbbjutó, 3 meccs

E csoport részletesen:
P1 VS P2
P3 VS SUBERNYÁK A.
-----------
P3 VS P1
P2 VS SUBERNYÁK A.
-----------
P2 VS P2
P1 VS SUBERNYÁK A.
----------------------
eredmény: P1, ELSŐ, P3 MÁSODIK P2 HARMADIK.
ez volt a pénteki nap. ugyanígy az F csoport
szombaton pedig megint be kellene jönnie a négy "nem első" játékosnak, és játszanak egymással. A 2 győztes továbbjut. Így összesen 14 gép kell 1 napra, láttam már többetis, és ha be tudnak jönni a másik nap is egy meccs erejéig akkor probléma letudva, 4 meccs garantált, még talán frissebbek is leszenk ha egy nap csak 2x játszanak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 15:28 
Heroes Team

Javíts ki Dreegar, ha tévedek: Van tehát 3db 4 fős csoport (12 ember) és 2db 3 fős csoport (6 ember), ez összesen 18. A 4 fős csoportokból továbbjut az első 2, ami 6 továbbjutót eredményez. A 3 fős csoportokból is 2 jut tovább, de a csoport 2. a másik csoport 3.-jával játszik és fordítva. Tehát a 4 fős csoportokból továbbjutó 6 emberhez csatlakozik még 4 ember (a 3 fős csoportokból), ami összesen 10! Ha ez így van, akkor a 10-es szám hibádzik, 12 v 16 lenne a célszerűbb. Jól értelmeztem amit leírtál?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 15:51 

Lovagi Tornára megoldás hogy resu, animate kivenni és akkor számít a hp. 10-es powerrel nem sok resu mehet :) Csizu hagy lessem már meg a mappot. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 13 vas., 18:10 

Ahaaa teljesen. Igazából csak a probléma azon részét vizsgáltam meg hogy mindenképp mindenki legalább 3 meccset játszon. Ami ugye teljesült is. Ha még 2 továbbjutót akarunk, akkor az már eldőlhet előpont/buholtz-számítás vagy lovagi torna alapján. És akkor mindenki kijátszhatja magát, 2en meg még kifejezetten boldogok lehetnek hogy mégis továbbjutnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 340 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]