Sziasztok,
Amíg friss az élmény:
Giant War
Ssth(Castle - Crag Hack) vs.
Csizu(Castle - Neela)
Első körben TH panaszkodott, hogy a főhősének bejött a Scholar... Gondoltam, hogy Tazar vagy Crag Hack van a buliban. Mint később kiderült, a barbár volt az elkövető. Így imádkoztam, hogy Valeskánál és Christian-nál kicsit értelmesebb, lehetőleg "néni" jöjjön a kocsmában. Neela meg is jött, de annyira nem voltam boldog, az alchemist borzalmasan kiszámíthatatlan kaszt, de ne panaszkodjunk, ilyen is ritkán esik meg velem, hogy 5% speckós hős bejön. Örömöm tovább fokozta, hogy az egyik refugee gold dragont adott, így az első héten a pálya fővár felé eső részén mindent kiszedtem, a második várat is felhúztam swordsman + citadelig (castle nem fért bele, mert akkor nem lett volna 3 ark a devilek ellen 1-2-1nél). TH sem panaszkodhatott ezen a téren, akciós macit, majd black sarit, később arkot kapott

Neela a 3.,-4. nap 13-5-3-3 tündökölt, és a 6. nap már fütyizni kellett, mert a devilek elé érkeztem, s nem volt tennivalóm, így 1 nap elment a semmit tevéssel. Közben Th bebukta magát kétszer, első heti populációját úgy ahogy van. Minden héten érkező + lényeknek köszönhetően, nem igazán számított, inkább a tempó ami megsínylethette volna, de ezt sem mondanám.
1-2-1-nél megvolt a +4 to all, majd kénytelen voltam a benézni a suliba, mert előtte volt a kesztyű, meg amúgy is... Így elment 2 nap további fütyizéssel, de megérte: offense és tactics volt benn, amit meg is tanultam némi tandíj ellenében, ez a punci sosem kapta volna meg ezeket a skilleket. Ezután jöhetett a +3 to all, de míg odaértem ismét súlyos napok teltek el. Első spellként Air magic jött és a view air társaságában láttam, hogy Th le van maradva hozzám képest, ami a relicek kiszedését illeti (de ez nem is csoda, kevesebb lénye volt). A picit lassú tempomnak az volt az indoka, hogy nem kaptam earthöt, és a 70+ mino kinget nem mertem megütni 4 ark-kal, meg pár töszmiccsel. Biztosra mentem és nem kockáztatva 1-3-1-nél mentem nekik, majd utopia...jött volna, ha nem lett volna fullos. Lehet, hogy be bírtam volna verni, de nem akartam egységeket veszíteni, és úgy mértem fel a helyzetet (view air rulez) hogy Th sincs előttem még, a +4 to allért ment el, így tudtam hogy láncba állva elmehetek a resuért (lvl 4 guild meteort és clone-t adott) majd hazamenekülök. Így is lett, de mire hazaértem, Th betört középre és az utopiámnál koslatott. Lementem az utopiámért, ami TG-t, SS-t (ez kúrvára fontos volt, hamár a +4 to all fixen bent van), Thunder helmet (elmaradhatatlan) és végül Orb of Inhibition (gyengébbek kedvéért Red Orb). Gyorsan bevertem a Titánokat is (bár minek azt nem tudom, mert időm tudtam h nem lesz a másik utopiát is kiszedni) mire TH kiszedte a középső utopiját --> sajnos a tekercsért elmenni és visszajönni annyi időbe telt, hogy Th utolért tempóban és le is hagyott. De megérte, mert amikor áttört, én még beütöttem az 50 ancient macit XP-ért (lett exp. tactics) majd vissza a fővárba, ahonnan elindultam Crag Hack irányába. Itt már nem fütyiztünk 1-4-3-nál főcsata:
Crag Hack (27-20-35-22)
8 Archangel; 15 Champion; 33 Zealots; 74 Crusader; 142 Royal Griff; 156 Marksmen és 226 halberdier.
Ezzel szemben Neela (35-25-20-23)
10 Archangel; 16 Champion; 36 Zealot; 75 Crusader; 129 Royal Griff; 190 Marksmen és 300 Halberdier.
Vannak csaták, amikor a lénytöbblet döntő, de ez nem az volt. Th kevesebb might skill növelő artikat kapott, így AD-ben fölényem volt. De, CH 2925-ös imploval, 2250-es Chain-nel, Earth elemmel volt felfegyverezve. Jobb spelleket adott a tower MG-je, mint nekem. Nálam Clone és Meteor, meccs végén megnéztem és még Prayer jött volna az air és water elem mellé. De amikor meglett a red orb és láttam CH spell power értékeit, egyértelmű volt, hogy felteszem a gömböt.
A főcsata nem volt túl izgalmas. Tactics-kal bevédtem az íjászokat, volt +1 speedem is stb. Az Orb of Inhibitionnak köszöbhetően simán nyertem, ha az nincs akkor természetesen simán kikapok. Recanter's CH-nál fityegett, ami ha nálam van az orb helyett, akkor izgalmas lett volna, de a 1,5-szeres manafölény (volt intelligenciája CH-nak lol ) és az 1400-as lightning miatt sztem nyert volna Th.
Tehát a piros gömbnek hála sikerült nyernem. Kösz a meccset Th, nem brillíroztál ugyan

de így simán nyerhettél volna, ha a volna nem volna...