2. csoport 4. forduló
The Ultimate Struggle
HZsolt (Thorgrim lvl22 15/40/23/18 - 475 manna)
vs
Bozso (Alagar lvl26 37/31/26/23 - 894 manna)
Elég konkrét tervvel álltam neki a pályának, kétszer teszteltem is, egyszer Titi ellen élesben, így tudtam mikor mit tegyek...
Kezdő hősök tekintetében azonban bajban voltam, igazán jó nem jött, így végül Alagar mellett tettem le a voksomat ezen a terebélyes mapon!
Az első héten bevertem az első kincskupacokat, majd a pandora boxot, aztán dél felé haladtam (aranybánya, scholar) és igyekeztem minél több pénzt gyűjteni, hogy 7. napra minden meglegyen. Közben 3 hőst inditottam előre, hogy felfedezzenek és gyűjtögessenek, 1-et pedig hajóba ültettem.
Bár a lerakott artifaktok ritka gyengére sikeredtek (csak a +4 Att/Def páncél, a +3 Moral/Luck medál és a resist csizma említésre méltó) jól haladtam, mindent be tudtam verni veszteség nélkül.
2. héten már 3 zöldsarival mentem, bevertem az unicornis dwelleket és elfoglaltam a Dungoen várat, ahol mannát dupláztam és megépítettem a Portal of Summoningot. Persze figyeltem is, hogy a pacikat mindig kivegyem!
3. héten full sereggel hajóba szálltam, hogy leverjem a sarikat és a macikat a kis szigeten. Az eddigi teszteléseken a 11 sari mindig vörös volt, most azonban kicsit meglepett amikor az 5 black kezdte a csatát és rögtön hazavágta az elfeket...-32 elf lett a vége. A macikat gond nélkül vertem, majd a saját várban megtanult town portallal irány a Dungeon vár, majd beváltottam a küldi artit, aztán pedig irány a Tower vár.
4. hét azzal telt hogy a még kimaradt artikat kiszedtem (Sárkány pánclé+resist csizma), könyvtárat látogattam, majd utopiáztam ami minimumos volt (a fekete gömb és a golden bow említésre méltó)...
Ezután 2-1-1-nél az Arkokon át bementem a sivatagos terepre és egyből a Cartograph-ot céloztam meg, kiszedve közben a két küldi artit.
2-1-2-nél ellenfelem még messze járt attól, hogy középre jöjjön, épp Recanter-t szedett fel és megindult a +4 all relicje felé (mellesleg a +3 all is le volt rakva nála...)
Ezért egyértelmű volt, beverni ellenfelem utopiáját, nehogy ő szedje ki. Lezúztam a black-eket és akciós macikat, majd kiszedtem az utopiáját, ami szintén minimumos volt, de innen lett Titan's gladius. Ezután vissza a saját utopiámhoz, ami szintén minimumos volt

, (innen lett +1 speed)
Egyáltalán nem éreztem magam biztonságban, hiába szedtem ki 3 utopiát...
Következő hét elején mannát dupláztam a Dungeon várban, majd haza, és full sereggel elindultam a Gold Sarik felé, beváltottam a két küldi artit (+5 Att, +5 Spell), majd áttörtem.
Itt már Thorgrim elérte a saját utopiáját (ami üres volt már), majd megegyeztünk hogy csatázunk, nem húzzuk tovább, ez 2-2-6-nál történt meg...
A felállás:
157 master gremlin, 101 gargoyle, 64 iron golem, 40 arch mage, 30 master genie, 51 naga queen és 10 titán
vs
140 centaur captain, 156 battle dwarf, 50 grand elf, 70 silver pegasi, 41 dendro soldier, 56 war unicorn és 11 gold dragon
Egyértelműen az egyik elgizgalmasabb csata volt, amit eddig játszottam, nehéz lenne leírni, mert számtalan fordulat volt benne, luck, moral, resist ott sokszor itt 1szer de a legjobbkor, szóval nagyon nagy menet volt, Thorgrim a resistje miatt nagyon megizzasztott és Zsolti jól csatázott, de végül állva maradt nálam 11 elf, 9 dendro soldier és 3 gold, így győztem!
Köszönöm a meccset, nagyon jó volt, ha jól emlékszem 7 órán át tartott...
Üdv
Bozso