GJodie írta:
Csizu!
Mi alapján fogtok rangsorolni a 12-ben? Miért a legerősebb játszik a leggyengébbel? Fair ez? Nem lehetne egyszerűen sorsolni? Ha már középdöntőről beszélünk, miért kell "beleszólni" ilyen formán a versenybe?
No, ezek a kérdések jutottak eszembe hirtelen... biztosan lesznek még

GJodie, ezt a módszert más versenyeken is szokták alkalmazni. Célja, hogy aki jól szerepel a csoportmeccsek alatt és mondjuk 1. helyen jut tovább, azt miért büntessük azzal, h összekerül (ha sorsolunk) egy másik esélyessel és korán kiesik. Itt nem a kiemelés dönt, hanem a teljesítmény, és minél jobban szerepelsz, annál "könnyebb" ellenfelet kapsz, és fordítva. Aki például a középmezőnyben áll, azaz a 6., ő a 7.-nek rangsorolt embert kapja.
Aki szerencsével jut tovább, mondjuk egy gyengének vélt csoportból a 2., az mi alapon kapjon könnyű ellenfelet a főtáblán. Úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik jól teljesítenek, ne a 12 között kerüljenek össze, hanem mondjuk a 6 között vagy majd a 3 között. Olyan módszer nincs GJodie, ami mindenkinek megfelel, én most ebben látom a jó megoldást.
Ez nem arról szól gyerekek, hogy a legerősebb a leggyengébbel. A legjobban teljesített a legrosszabbul teljesítettel. A kettő nem ugyanaz. Senkinek sincs bérelt helye a főtáblán, Ssth is kerülhet (

) a sor végére, vagy közepére. A csoportmeccseken nyújtott teljesítmény felértékelődik. Mondok egy példát: mondjuk Csizu csoport 2. lesz, és a 12-es táblán a 10. helyen fog állniés Bozsoval fog játszani. Szerintetek nem lesz jó, izgalmas meccs? Egy hasonló erősségű párosítás könnyedén elképzelhető.
Mi alapján történika rangsorolás: élő-pontszámítással. Félig-meddig ez már az előző BB-n is működött, de nem volt kiforrott. Az élőpontokat a Toplistán elért pontszám adja. Ha Nálad erősebb pontszámű játékos megver, akkor kevés pontot szerez ő, illetve nem buksz sokat. De ha Te megversz egy Nálad magasabb pontszámú játékost, akkor nemcsak a győzelemért járó 3 pontot zsebeled be, hanem elég magas élő-pontokat, ami előkelő helyet biztosíthat a főtáblán.
ssth írta:
Üdv!
Én is szomorúan hallom, hogy valaki befizeti a 4000Hufos nevezési díjat és lehet csak 2 meccset fog játszani. Inkább a csoportmeccseket kellene valahogy elnyújtani. Mondjuk a csoport második a másik csoport harmadikjával játszik mégegyet és csak azután jutna tovább. Ez esetben ugye péntekről két embernek szombat estére is be kellene jönni, ez nem tűnik olyan vészesnek. Így is 12-en jutnak tovább és napi 3 meccs is reálisabb, mint 2... (aki első helyen jutott tovább, az meg így járt majd játszik még egyet úgyis icon_wink.gif )
Egyébként arról télleg nem lehet szavazni, amit GJodie felvetett? Én is ellenzem az erősorrend felállítását a legjobb 12 között.
Persze ezek csak ötletek, nem a szervező ellen irányul. Én mindenben Csizut fogom támogatni a végső döntésben
SSth: Nekem sem áll szándékomban kitolni bárkivel is, és erre utaltam is már az előző hsz-emben. Amit javasolsz, azzal az a baj, hogy akik pénteken jönnek nem valószínű h ráérnek szombaton is. Ha már egy ilyen ember akad, akkor nem működik a dolog.
Eredeti szándékom a 16-os főtábla volt. Ezzel azonban az a gond, hogy nincs elég gépünk vasárnapra, valószínűleg nem lenne 16 gép. Így csak a 12-es tábla képzelhető el.
Nos, kicsit számolgattam, és a következő várható: mind a pénteki és a szombati napra alapjáraton 3 mérkőzés van/csoport (3 fős csoportokat feltételezve). Ez azt jelenti, hogy reggel 8 órai kezdés esetén este 20:30 körül ér véget az utolsó meccs, ha a 4 óra/partit megelőlegezzük (eddigi tapasztalatok alapján) és pár perc szünet mindig van 2 kör között (sorsolás, map átnézése). Ez azt jelenti, ha a szombati nap küzdelemre késztetnénk a pénteki csoportok 2. és 3. helyezettjeit a szombati csoportok azonos helyezettjeivel (csoport 2.-ja vs csoport 3.-jával) akkor a 20:30-as időre még számoljatok rá 3-4 órát, ami egy meccs ideje. És máris éjfél körül járunk. Aztán vasárnap reggel 8-ra ismét ott kell lenni, hulla fáradt lesz a mezőny nagyobb része, és közülük 4-en vasárnap sem "szabadulnak" hamar.
Felmerül, hogy csütörtök délután kezdjük el a z1v1-et (támadások után). Ez azért nem jó, mert biztos lesz, aki nem ér rá pénteken (pl. aki nem támad, csak 1v1-ben vesz részt). Legfeljebb 1 meccsre lenne idő, hogy ne rohanjunk ki az időből, szóval sokat nem érnénk vele.
A 3 meccs / nap (azaz 2 meccs egy embernek) abból a szempontból kényelmesebb, hogy korán végez és másnapra kipihentebb lesz. Viszont a 2 meccs nem sok 4k-ért, így a következő 2 ésszerű lehetőség áll fenn:
1. A vasárnapi napra összeszedünk 16 gépet, ami azt jelenti, hogy 16-os lenne a főtábla: pénteken kiesik 1 ember, szombaton is 1. Hogy mi alapján? Nos, a csoportok 3. helyezettjei lovagi tornát nyomnak, és aki 2x kikap, az búcsúzik, a másik 2 ember továbbmegy. Körbeverés esetén kocka.
2. Továbbra is 3 fősek a csoportok, a pénteki csoport 2. helyezettjei játszanak a szombati nap 3. helyezettjével és fordítva, a lovagi torna c. mapon. Ezzel esélyt biztosítunk a csoport 3.-aknak a 12 közé jutásért, de csak 1 harc keretén belül. Hogy miért nem 1v1, azt már fentebb kifejtettem.
(3. lehetőség: egy olyan 1v1 map létrehozása, vagy felkutatása, amit le lehet nyomni kb 2 óra alatt (Battlefest?-->luck függő). De ennek is hátránya, hogy elhúzódhat 23:00 - 24:00 óráig, sokkal nem vagyunk előbbre).
Bárhogy csűrjük-csavarjuk, tökéletes megoldás nem lesz. De idő még van eldönteni hogy legyen, ha van ötlet, javaslat, akkor várom!
Üdv
Csizu