Gabis írta:
Üdv.
Mint leírtam, én sem értek vele egyet. Szándékosan emeltem ki az előzőeket, egy ezzel a témával foglalkozó lexikonból, és tudatosan nem említettem a forrást. Senkit nem akarok megbántani.(szerző-/k/ re értem.) Ezzel arra szeretem volna rámutatni, hogy a „tudomány” így ír erről a témáról, sajnos ezt nagy példányszámban teszi, és esetleg aki nem járatos a fantasy irodalomban az ilyeneket és még ilyenebbeket olvashat a tudományos magyarázatból. Azért vannak itt ért. dolgok is.
Folyt. Köv.
Nem is gondoltam, hogy arra ment. Engem is elszomrít, hogy a lexikonok írói gyakran nem hajlandók rendesen utánanézni a témának.
Más: Igen, a baziliszkusz. Könnyen lehet, hogy a régiek meglátván a vízen rohanó (így menekül ha nincs más mód, akár 100-200 métert is futhat a víz felszínén

) gyíkot, egyszerűen elképzelték, milyen lenne, ha valami ilyesmi 30szor ekkorával találkoznának... Nem csodálom, hogy felállt a szőr a hátukon
Ami a láthatatlan ipséket illeti :
Az ember tudata nagyon erős dolog. Sokkal erősebb, int azt bárki hinné, aki vele foglalkozik. És most itt nem csak a telekinézisre gondolok, hanem arra, hogy képes saját magát befolyásolni, akaratlanul vagy akarattal, és ez nagyon ritka dolog. Amit nem akarsz látni, azt nem látod. És amit látni akarsz, azt látod.
Hiszem, ha látom, látom ha hiszem....
És ami a képzeletet illeti, nos, akinek nem marad elég élénk, az üres életet él. A gyermekek szellemidézését is ideértve: minden, amit el tudsz képzelni valóság... (most csak filózok, de assz'em jól teszem...) Mert ami létezhet, az létezik. A világ nem a miérteken és hogyanokon alapul, hanem a Miért ne? kérdésen. Vannak tündék, törpök, orkok, mert miért ne lehetnének? Mindenki tudatában van belőlük egy kicsi. És ha ezt a kicsit összerakjük, könnyen lehet, hogy elég erős képet kapuk ahhoz, hogy megteremtsük őket. Végülis... "Isten a maga képére formálta az Embert", és itt most a formáláson van hangsúly. Hogy Isten-e, vagy más, azt mindenkire rábízom, de azt nem, minden ember rendelkezik a képzelet szabadságával, és ez nagy ajándék. Az ember születésekor megadatott neki a hatalom, hogy feltegye a "Miért ne?" -kérdést, és feleljen rá a "Legyen!" -igével. És ez nagy felelősség is.
Most fejezem be, mert a végén még egy nagy off lesz az egészből...
Béke veletek!