Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 54 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Beoltattad magad?
Igen, természetesen védekezek 15%  15%  [ 6 ]
Igen, de nem magamtól mentem az orvoshoz 10%  10%  [ 4 ]
Még nem, de a közeljövőben tervezem 0%  0%  [ 0 ]
Még nem, majd ha komolyabb lesz a járvány 5%  5%  [ 2 ]
Nem, mert félek a mellékhatásaitól 0%  0%  [ 0 ]
Nem, mert nincs rá szükség 69%  69%  [ 27 ]
Szavazatok száma : 39
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: H1N1
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 17 kedd, 16:22 
Heroes Team

Sziasztok!
A H1N1 vírussal kapcsolatos véleményeket, híreket várom ebbe a topikba.
Féltek a fertőzéstől?
Milyen óvintézkedéseket tettek ellene?
Beoltottátok magatokat?
...meg hasonló kérdések...
Mit gondoltok róla?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Trunks 2009 nov. 23 hétf., 15:02-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 17 kedd, 16:27 
Heroes Team

Személy szerint nem oltattam be magam, és nem is tervezem. Nagyon sok a bizonytalanság az oltóanyag hatékonysága, és mellékhatásai körül.
Védekezek a fertőzés ellen, úgy hogy a közlekedési eszközökön kesztyűt húzok ha kapaszkodok, és ha hazaérkezek, vagy evés előtt kezetmosok.
Sajnos úgy néz ki, hogy nálunk is eléggé elkezdett terjedni a vírus...

Általános info a H1N1-ről

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 17 kedd, 18:32 

Hi!
Nemrég olvastam a témáról Czeizel Endre véleményét az oltóanyagról, mélységesen egyetértek vele.
A média és a politika meghülyítette sajnos az embereket, sokan ezért nem oltatják be magukat, mert mondjuk a legnagyobb jobb oldali párt ezt nem javasolja. Mi köze ehhez a politikának?
Egyáltalán melyik országban szól bele a politika abba, hogy te kérjél e oltást vagy sem?
Trunks:
Áruld már el, neked mibe fáj ha kéred az oltást? Semmibe.
Mellékhatás 1000 emberből 2-3nál jelentkezett, náluk sem komoly.
Arról meg hogy mennyire hatékony, az egészségügyi világszervezet (WHO) véleményét tanulmányozzad a magyar vakcina hatékonyságáról, utána megváltozik a véleményed.
Ha xy környezetében meghal valaki ebben a betegségben, akkor majd elgondolkozik hogy beoltatja magát...

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 17 kedd, 21:13 
Heroes Team

Sziasztok!

Én sem oltatom be sem magam sem a családtagjaim - pedig még pénzbe sem kerülne - egyszerűen azért
mert messze nem tartom akkora veszélynek a disznónáthát, mint amennyire ez a médiából folyik.
Szerintem ez "vihar a biliben" néhány igen jól kereső gyógyszergyár, néhány szintén igen jól
kereső konkurrens gyógyszergyár "vihara", megspékelkve a szakpolitikusok és a média csámcsogásával.
Nekik is el kell adni a műsort, azt meg, hogy tízből 7 csirke szalmonellafertőzött (hosszú évek óta) akkora lelki nyugalommal hirdetik, mintha legalábbis evidencia lenne...Pedig a döglött csirke nem tud kezet mosni...:lol:

A szezonális flu is vitte úgy a nyögdíjasokat (meg az erre érzékenyeket) a temetőbe, mint a huzat,
mégse próbáltak ekkora felhajtást csinálni körülötte. Volt már itt madárinfluenza
(tényleg az mikor támad???), száj és körömfájdalom, szivacsos agyvelő meg minden kapcsolódó marhaság.

Szóval én randa szkeptikus (és nem szeptikus! :) ) vagyok s nem megyek szurkáltatni... :)

Én óvintézkedésként az Unicumos palack gyakori emelgetését tudom ajánlani, van annak is akkora hatóereje, mint bármelyik vakcinának...

Üdv. Mugger

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mugger_ 2009 nov. 18 szer., 7:52-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 17 kedd, 22:01 

A szép szőke hercegünk tökéletesen leírta a helyzetet.

Volt már madár, disznó. Ha jön a büdösbogár-influenza, akkor majd talán beoltatom magam én is. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 18 szer., 13:03 
Heroes Team

Kérdeném én is, figyelted é kedves Süni, hogy akik meghaltak, annyit közöltek róla, elkapta a H1N1-et, de az se lényeges, hogy emellett az illető rákos, tüdőgyulladásos, meg stb betegségben szenvedett :) Nem az influenzába haltak bele, és ezt meg is mondták :) + a média kavar mint állat felfújják a dolgot, és kész. A vakcina meg magyar találmány, magyar készítmény, meg stb, kérdem én, erre van pénz? :) Meg 4es metróra? :)

Szal erről ennyit, terjed a világon ez a cucc, én még nemláttam, érdekes módon, és else kaptam, ha meg elkapom, van rá gyógyszer a természettől is :) Ja, és ez is "csak" 1 INFLUENZA :)

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 18 szer., 14:52 
Heroes Team

Süni írta:
Hi!
Nemrég olvastam a témáról Czeizel Endre véleményét az oltóanyagról, mélységesen egyetértek vele.
A média és a politika meghülyítette sajnos az embereket, sokan ezért nem oltatják be magukat, mert mondjuk a legnagyobb jobb oldali párt ezt nem javasolja. Mi köze ehhez a politikának?
Egyáltalán melyik országban szól bele a politika abba, hogy te kérjél e oltást vagy sem?
Trunks:
Áruld már el, neked mibe fáj ha kéred az oltást? Semmibe.
Mellékhatás 1000 emberből 2-3nál jelentkezett, náluk sem komoly.
Arról meg hogy mennyire hatékony, az egészségügyi világszervezet (WHO) véleményét tanulmányozzad a magyar vakcina hatékonyságáról, utána megváltozik a véleményed.
Ha xy környezetében meghal valaki ebben a betegségben, akkor majd elgondolkozik hogy beoltatja magát...

Hát 2000 Ft-om biztosan bánja :P , mondjuk egy életért nem drága. Annak örülök, hogy a többiek nem borulátóak.
Ma hallottam, hogy a lakosság 11% oltatta be magát, de legalább 46%-nak kellene az eredményes védekezéshez :?
Mindenesetre a nép egyenlőre úgy ítéli meg hogy nincs rá szükség, és nemhiszem hogy a politika befolyásolná a döntésüket :!:
Csak nehogy valósággá váljon Süni utolsó mondata...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 19 csüt., 6:21 

Én nem oltatom be magam (még annak ellenére sem, hogy egészségügyi szakközépbe járok)
A betegségtől úgy nem félek, de el sem akarom kapni. Inkább egy új betegséget kaptam el, a Heroes lázat :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 19 csüt., 9:57 
Heroes Team

Járványt hirdettek ki Magyarországon

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 20 pén., 19:30 

Egyszerűen az H1N1 és társai ellen.

Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfer-tőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szerveze-tünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasz-nos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

2. "El a kezekkel a szádtól" módszer.
Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod.
A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban.)
A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egy-szerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztí-tó módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok szá-mának lecsökkentésére.

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fo-gyasztásával! Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cin-ket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet!
A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irány-ban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 21 szomb., 13:42 

Sziasztok!

A lőrinckátai gyerek aki meghalt(túlsúlyos, tüdőgyulladásos, H1N1-es srác, biztos hallottatok róla) a mi iskolánkba járt, haverom osztálytársa volt.Nem egyszer lekezeltem és beszélgettem vele.Összefogdosta a padokat, a kilincseket stb.Az iskolát lese fertőtlenítették és -ugyanúgy mint a többi iskola társam- makk egészséges vagyok.Nem oltatom be magam, inkább egészségesen étkezek és olyan dolgokat viszek be a szervezetembe amiket a föld anya ad nekünk :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 22 vas., 0:51 

Én már beoltattam magam. És semmi bajom nem lett tőle. A H1N1 esetében azt mondják a virulógusok, hogy az immunrendzsered nem véd olyan hatékonyan ellene, mert ez nem olyan, mint a szezonális influenza.
És nem mindenki volt beteg eleve aki meghalt ebbe a betegségbe. Vagyis inkább a leggyakoribb szövődményébe a vérzéses tüdőgyulladásba. A halálozási rátája valóban nem nagyobb mint a szezonális influenzának, csak ennél a vírusnál mások a veszélyeztetettek.

De azért heves és igen magas láz, szövődményként tüdőgyulladást senki se szeretne gondolom kapni, mégha nem is hal bele. De ti tudjátok. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 23 hétf., 14:51 
Heroes Team

Köszi Merlin a hasznos tippeket :!:

Miért oltatja be magát..?

Update: szavazás megnyitva :!:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Trunks 2009 nov. 24 kedd, 18:34-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 23 hétf., 21:46 

Jou:
Én nem szeretek kockáztatni, holnap megkapom az oltást, éppen ezért én már védett leszek. Senkinek nem kívánom hogy problémája legyen a H1N1 kapcsán, éppen ezért javasolnám hogy oltsátok be magatokat.

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 25 szer., 13:25 
Heroes Team

Eddig az országban csaknem 5100-an keresték fel az oltópontokat. Péntektől az országban már összesen 200 kijelölt helyen lehet majd térítés ellenében oltást kapni. Az oltóanyag és a vakcina beadása 3000 forintba kerül.

Tünetek, melyek H1N1 fertőzést jeleznek

H1N1 védőoltás (Végén van a lényeg)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 27 pén., 20:50 

Én be vagyok oltva, de elmondom, hogy abszolút nem volt kedvem ehhez...Ugyanis én is sokat hallottam a mellékhatásokról és egyebekről, dehát, muszáj volt, és sajnos ami muszáj, az muszáj. (Ezt jól megmondtam xD)

Kép :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 04 pén., 20:08 
Heroes Team

Főleg a beteg, legyengült szervezetűek vannak veszélyben.

Két újabb H1N1-fertőzött halt meg

Már tizenkilencen haltak meg a H1N1 miatt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 07 hétf., 12:11 
Heroes Team

Országosan várhatóan több mint ötmillió védőoltást, ebből egymilliónál többet Budapesten kell majd beadni.

Svéd orvosbarátom küldte: "NE HAGYJUK..!"

Életveszélyes a védőoltás, amit most millióknak akarnak beadni.
Tények: 2009 júliusáig sertésinfluenzában megbetegedett 429, és 1200 között van a halottak száma az egész világon (6,75 milliárd emberből).
Magyarországon csak szívinfarktusban, agyvérzésben többen halnak meg naponta.
Mire ez a nagy sietség, miért akarják hazánk felét napokon belül beoltani?

MIÉRT "KELL" BEADNI????
V É S Z R I A D Ó !

NANORÉSZECSKÉK A NEM TESZTELT SERTÉSINFLUENZA OLTÓANYAGBAN!
VÉDJE MEG GYERMEKEIT A KÖTELEZŐ INFLUENZAOLTÁSTÓL!
OLVASSA EL! MÁSOLJA! TOVÁBBÍTSA! ÉRTESÍTSE A TÖBBI SZÜLŐT!
NEM LEHET KÖTELEZNI SENKIT SEM A H1N1-VAKCINA BEOLTÁSÁRA!
A H1N1-VÍRUS NEM MÁS MINT EGY KATONAI KUTATÓ-LABORATÓRIUMBAN ELŐÁLLÍTOTT GYILKOLÓ VÍRUS-TÖRZS, MELYET SZABADON ENGEDTEK!
Pekingi kísérletek igazolják a halálos hatást az embereknél!
(Pekinger Studie bestätigt tödliche Wirkung beim Menschen)

"Pánikfegyver"

Csalók és becsapottak világa ez!
Ijesztgetnek az influenzával, hogy 3,5 millióan fognak megbetegedni, és több ezren fognak meghalni.
Ugyan, honnan veszik ezt, mikor nincs is járvány? ... De majd lesz - mondják.
"Két halott s lesz még ilyen, és sok ilyen lesz". Az az ÁNTSZ-es briganti olyan biztosra mondta, mint ha arról lenne szó, hogy ma esett és még fog esni, sőt, sokkal több eső fog esni.
Talán egy fantasztikus jóstehetséggel állunk szemben?
Nem... Ők pontosan tudják, hogy mi készül.
Pontosan tudják, hogy a vakcinázás után sok lesz a beteg.
Oltasd be magad, s légy zombi!
Eddig ez az állam mindent elvett, és most..? Most ad ... Segít...
Ingyen és bérmentve beoltja, akit kell.... - hát ez önmagában gyanús. ..mert ennek a nemzet**ilkos, fasi**ta kormánynak nagyon fontos a magyar emberek élete és sorsa..

Varga Gábor: "MONDJ NEMET A H1N1-RE!!"

A védőoltásokba csempészett vírusokkal meg lehet változtatni a DNS-t!
Szakmámból adódóan követem a kémia, biológia, genetika legújabb (publikus) eredményeit.
Sokáig keresték a genetikusok a megoldást, hogy hogyan lehet idegen gént, maradandóan kapcsolni az emberi genomhoz; a megoldást a vírusokban találták meg, ezeket ún. vektorként lehet használni, mivel a vírus eredendően úgy működik, hogy a saját genetikai anyagát a gazdaszervezet DNS-éhez kapcsolja.
Innentől kezdve a szervezet a sajátjaként kezeli azt, és pontosan ugyanúgy replikálja, mint ha mindig is ott lett volna.
Ha idegen gént akarunk bevinni egy szervezetbe, semmi mást nem kell tennünk, mint laboratóriumban, - minden genetikus által ismert módszerrel-, az adott gént egy vírus genetikai anyagához kapcsolni, és azzal megfertőzni a célszervezetet.
A vírus ugyanazt teszi, mint rendesen, de viszi magával a "csomagot" is... és ezzel kész...
A hatás visszafordíthatatlan, maradandó, sőt, örökölhető...
Vannak ugyan más módszerek is, de egy kifejlett élő szervezet esetében ez az egyik leghatékonyabb.
A fentiekre való tekintettel én biztosan, nem oltatom be magam, és mindenkinek ugyanezt javaslom, aki biztosan meg szeretné őrizni eredeti génjeit és identitását.

MINDENKIT ÉRINT! FIGYELMEZTESSÉTEK AZ EMBEREKET!

Ne üljenek fel a vakításra! Érdekes, nem, hogy a H1N1 valahogy válogatós, és csak az iskolákban ütötte fel a fejét,n a fiatalok közt, hogy beijesszék a szülőket, hányan is haltak meg eddig benne, egész hazánkban? 19, azaz tizenkilencen ember, és az sem biztos, hogy kizárólag ettől! Évente több százan halnak meg a minden évben mutálódó vírusoktól, tüdőgyulladásban és szövődményekben. Miről is beszélünk? S érdekes, a világon csak nálunk van az, hogy a KORMÁNY önfeláldozó módon, a lakosság döntő, értsd szaporodóképes részét, ingyen beoltaná! Mondjuk úgy: leoltaná! S ez az oltóanyag sokkal veszélyesebb, mint bármilyen nátha! Azzal kívánják legyengíteni a szaporodóképes lakosságot!

NE OLTASSA BE MAGÁT SENKI!

Sebő Zsuzsanna gyermekorvos a H1N1-oltásról - "Miért ellenzem?"

- Nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!
- Az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcina alkalmazása csecsemőkorú, ill. 3 éves kor alatti gyermekeknél való alkalmazása eddig tilos volt, mi több, műhibának számított; most pedig hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott! Továbbmegyek: teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagot az Európai Unió országaiban sem használnak.
Talán Afrika egyes banánköztársaságaiban még használható... és nekünk is jó lesz ez, persze!
- Az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
- Az egyre szaporodó gyermekkori autóimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek, és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
- A napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma - hamis.
- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan kimutatni?
- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek húzódnak. (S hozzátehetjük: egy esetleges populációgyengítés... jól illik azon folyamatokba, mely hazánkban az indirekt népirtás koncepcióját erősítik)!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 07 hétf., 19:32 

Egy újabb áldozata van a H1N1-nek és mostmár 21-en vannak...

A hozzátartozóknak pedig őszinte részvétem :cry:

T-Rex

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 09 szer., 16:55 
Heroes Team

Kétséges az influenzagyógyszer hatásossága

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 54 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]