Detti írta:
Engem is foglalkoztat a globális felmelegedés, és sok más is. Pl: feleslegesen folyatjuk a csapot, Afrikában meg szomjaznak.
Ha nem folyatjuk a csapot, ugyanugy szomjazni fognak (ezzel nem azt akarom mondani, hogy folyatni kell), le is irom miert.
(szerintem inkabb eheznek/es az alapveto gyogyszereik nincsenek meg) Ez ellen nincs mit tenni, amig a mai vilagrendszer a "mesterseges hianyra epit", mindig lesznek teljesen elmaradt orszagok, es abszolut hatalommal rendelkezoek. Erre van az egesz vilag berendezkedve.
T-Rex írta:
Tényleg nagy esély van arra, hogy bekövetkezik valami katasztrófa a világban, csak gondoljunk erre a sok esőre, ami szinte lakhatatlanná tett egy egész települést.
Eleg gyakran tortennek katasztrofak, gondoljunk csak a 200 000 aldozatot kovetelo tsunami-ra. Ami ugye nem ember altal okozott.. Es ha mar itt tartunk, a ketelkedo elme, az egeszseges elme.
Wikipedia írta:
A Napról hozzávetőleg 126 ezer TW energia érkezik a Földre, és a Föld is ennyit sugároz vissza a világűrbe. Az emberiség (világgazdaság) teljes primer energiafelhasználása 2000-ben 10,2 milliárd tonna olajegyenérték volt, ami 13,6 TW-nak felel meg, vagyis az emberi energiafelszabadítás a Föld teljes energiaforgalmának alig egytízezred része. Ebből világos, hogy a globális felmelegedés oka nem lehet csupán az erőművekben felszabadított energia.
Wikipedia írta:
Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) adatai szerint a levegő földközeli átlaghőmérséklete 1905 és 2005 között 0,74 ± 0,18 °C-kal nőtt meg.[1]
1 fok, nekem nagyon is normalisnak tunik, minden fajta ehhez szukseges vegzettseg nelkul kerdem, talan teljesen konstansnak kene lennie a homersekletnek? Alig hiszem.
T-Rex írta:
Az, hogy a maják 2012-nél befejezték a naptár írást nem jelent még semmit. Csak gondoljunk bele, hogy a világ végét hányan jósolták meg (pl: Nostradamus 2000-re tette a világ végét, emlékeim szerint és volt aki 3426-ra jósolta meg).
Az ilyen szenzaciohajhasz dolgokrol sosem voltam jo velemennyel, hogy finoman fogalmazzak. Amugy pl. Nostradamusrol annyit, hogy muveinek java reszet koppintotta, es az egesz mar megtortent esemenyekrol szol. Mindig akad valaki, aki egy ilyen "jos" konyvbe belenez es: - Huuuuuuu, ez itt megjosolta az arvizet, itt meg az atombombat. Persze

Ranezel egy sziklara, es egy arcot latsz benne, pedig nem is arc, hanem egy csak egy veletlenszeru sziklakepzodmeny, ilyen az elme rendezo ereje..