Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 63  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 12 szer., 15:04 

Hellblood írta:
Nem tudom már hol olvastam, hallottam:
A földi lét a halál utáni élet felé egy lépés. A halálkor kezdődik az igazi élet.
Valami ilyesmi, persze nem szó szerint idéztem.

Végre visszatért az igazi Hell! :lol: Kép
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 12 szer., 15:10 

fifi írta:
Hellblood írta:
A földi lét a halál utáni élet felé egy lépés. A halálkor kezdődik az igazi élet.

Kép

Ez most komoly! Nem Heroes! Nem nekromanta vagy inferno dolgokról van szó! Olyan nincs, csak mese!

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 12 szer., 15:13 

fifi írta:
Hellblood írta:

Kép

Hát ez király! :D Fifinek ez az eddigi legjobb hozzászólása, ami felém irányult.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 15 szomb., 15:28 

Van itt egy téma, amiről beszélhetnénk!

Ez pedig nem más, mint az optikai csalódások. Jöhet bármi, ami ezzel kapcsolatos! Képek, élménybeszámolók, minden.

Nyitásul itt egy kép:
http://212.40.96.18/!stuff/kismalac/kepek//pic_gg_kismalac_00000391.jpg

Tudtok még hasonlókat? Nekem van még pár ilyenem, de ez a két kép nagyon jó! Biztos nem raknám ki a szobám falára! :lol: :lol: :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 15 szomb., 16:32 

Pár másodpercnél nem bírtam tovább. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 16 vas., 14:56 

Egy újabb érdekes kép.
Optikai csalódás:
http://212.40.96.18/!stuff/kismalac/kepek//pic_gg_kismalac_00000383.jpg

Mutassatok még pár ilyen képet, ha tudtok!

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 17 hétf., 12:58 
Heroes Team

Eléggé érdelkes, a szem működésének egyik érdekességére mutat rá! Egyébként mi is benne az optikai csalódás(ez csak biztonsági kérdés, hogy tényleg az-é amire én gondolok!)??

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 17 hétf., 14:42 

Az, hogy a valójában sima kép a szem mozdulataira megelevenedik. Ha egy pontra koncentrálsz huzamosan, akkor abbamarad a mozgás.
Persze nem csak ilyen optikai csalódások léteznek. Vannak lehetetlen képek is, olyanok, amik a valóságban nem létezhetnek.
Nézzétek meg ezt az oldalt: http://www.lakberendezes.hu/magazin/mutat.php?id=246

Vagy ezeket:
http://www.kfki.hu/~nyikos/3d/18.html
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-4-4.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-1-1.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-1-2.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-1-3.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-1-4.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-2-1.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-2-2.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-2-3.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-3-2.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-3-1.jpg
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/images/farkas-tamas/paradox-3-3.jpg

És így tovább alul a jobbra nyílra kattintva! :wink:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 17 hétf., 15:03 

Hasonló dolgok vannak itt is! Az örökké folyó víz, a házak meg az örökké lefelé haladó lépcső tetszik a legjobban!

ESCHER ÉS A TÉRSZEMLÉLETÜNK
http://www.jgytf.u-szeged.hu/tanszek/matematika/speckoll/1999/Escher/

Ez a kép sem semmi:
http://vmek.oszk.hu/00100/00116/html/111.gif
Ha lehet, mozgasd fel-le! Csak úgy látszik igazán!
Ha lekicsinyíted a böngészőablakot, és gyorsan mozgatod fel-le, akkor az igazi! :wink:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 21 pén., 20:11 

Ismét valami érdekesség. Programajánló!

Nézzétek meg ezt az oldalt: http://galeria.organic.hu/2002_08/minimundus/

Szerintem érdemes ellátogatni erre az ausztriai helyre. Ha legközelebb arrajárok, én be fogok nézni!

Ugyanitt, a főoldalon még több hasonló programlehetőséget lelhettek: http://galeria.organic.hu/

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 23:30 

Aki elhitte, hogy bűncselekmény az internetes film- és zeneletöltés az kukkantson ide!

"Függetlenül a forrás legalításától a magáncélú másolás keretében végzett letöltés az legális"

Commando.hu
2006.05.16. Kedd 22:30

Ezeket a mondatokat Dr. Ormós Zoltán ügyvéd, szerzõi jogi szakértõ azután hangoztatta, miután a Kultúrház január 31.-ei adásában letöltött egy Madonna számot az internetrõl.

A zenészek azonban nincsenek teljesen kiszolgáltatva.
Íme egy rövid, de a magyar szabályzás lényegét bemutató részlet az Ormós Zoltánnal készült interjúból:
-Ha én egy zenész vagyok és kidobunk piacra egy lemezt és egy valaki feltölti...ami illegális...
-Igen...
-...de a túloldalon négy és félmillió ember a világban letölti...ami legális, akkor én azon kívül, hogy elveszhetek ennek a jogi helyzetében joggal érzem azt, hogy...agyvérzést kapok.
-Így van, viszont van egy ellenérv, ugyanis a magáncélú másolás törvényi engedélyét nem ingyen adta az állam, nem ingyen biztosítja.
Régen a magnószalagok árában, most az írható cd-k, írható dvd-k árába be van építve az a kis jogdíj, amit például az Artisjus utána a szerzõknek, elõadómûvészeknek kioszt.

Részletek és stúdióbeszélgetés (vendég: Dr. Kálmán András, ASVA) a mellékelt videón:

Video [100 K] Forrás: Hirado.hu

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 27 szomb., 11:19 

Fogalmam sincs, hogy a történet igaz, vagy sem, döntsétek el ti!

A neten valaki ezt írta:
Hello!

Van egy lehetőség, ami úgy tűnik működik. Az Interneten kóboroltam és találtam valamit. Ez működik, és nem kerül semmibe. A mellékelt használati utasítás pontos betartásával tudsz regisztrálni. A használati utasítás: (megpróbálom részletesen leírni) Ez a reklámcég fizet azért, ha beengeded a reklámjait a monitorod felső vagy alsó 2-3 cm-ére, amit bármelyik pillanatban levehetsz onnan, és csak akkor van ott, ha azt Te akarod! Ez egy jó kis program, ami keresi neked a pénzt, ha fönt vagy az Interneten, nincs semmi dolgod vele, egyedül dolgozik. Hogyan? Egy kis manó fog sétálni vagy pihenni a monitorod felső 2-3 cm-én. Ha sétál, akkor gyűjti neked a pontokat, amit egy számláló is jelez. A pontok pedig pénzt érnek. 1000 pont=1$.
Ha elérted az 50$-t, csekken megkapod a pénzt. 30 naponként fizet. Ha eddig nem érted el az 50 USD-t nem veszik el, hanem átviszed a következő hónapra. Mit kell tenned? Regisztráld magad itt:

http://www.cashfiesta.com/php/join.php?ref=pimpalampi ---> Itt automatikusan a regisztrációs oldal nyílik meg. ----> Fontos hogy a regisztrációs lapon a referral-nál caladbolg legyen írva . ne töröld ki .

Valós adatokat adj meg,mert oda jön a pénz!

Ékezet nélküli betűkkel sikeresebb leszel.

Login: a felhasználói neved
Password:jelszó
Verify passzword: mégegyszer a jelszó
First name: vezetéknév
Last name: keresztnév ( néha nem fogadja el az ékezeteket)
Street address: utca, hsz.
City: városod
Zip/Postal coda: irányítószám
State:hagyd üresen
Province: hagyd üresen
Counrty: Hungary
E-mail: add meg Személyes adataid: Születési idő Iskola Nem Pipáld ki 50$ - ha elérted, akkor küldi a pénzt Referred by: flyz (ez lennék én)
Pipáld ki, de előtte olvasd el a tájékoztatót - általánosságok Submit... -ra klikkelj Néhány perc múlva kapsz egy e-mailt, hogy regisztráltak. Ott küldenek egy linket, aminek segítségével lementheted /Download/ a programot a gépedre. Rak ki egy ikont az asztalra, ami egy zöld dollár lesz. Ha bármi dolgod van az interneten, (tanulsz, e - mailezel, állást keresel. vagyis szörfölsz) közben a kis manó keresi neked a zsebpénzt. (De előtte kattints a zöld dollára, hogy elinduljon a program ).

Fontos: 1 gépről csak egy regisztráció menjen, mert különben ugrik a pénz (ne kísérletezz más néven vagy címen.) Ha ismerőseidet is regisztráltatod magad alá, az + pénz, ha a főoldalon a sok emberkére kattintasz, láthatod mennyit kapsz utánuk.

Az első e-mailben már benne lesz egy hasonló formátumú link, mint, ami az én levelemben van, amelyiknek a vége nálam ketrina78, nálad pedig az általad megadott felhasználói név (login) Ezt illesszed be a leveledbe, amit a barátaidnak küldesz, és, ha erre kattintva regisztrálnak a rendszer automatikusan hozzád sorolja be a regisztrálót. Persze a regisztrációkor mindenképpen meg kell adni az ajánló loginját, így sehogy sem tudod elveszteni azokat, akiket Te hívsz. Lesz egy lapod, amin nyomon követheted kereseted. (megküldik e- mailben regisztrációkor) A főoldalon a members linkel nyílik.

Meg kell adnod a felhasználói nevedet és a jelszódat. Máris pontos képet kapsz, hogy éppen hol tartasz. Ha kéretlen e-mailekben keresel tagokat magad alá, kitilthatnak.

Egy régebbi fiesztázó-tól kaptam egy e-mailt, amiben megírta, hogy a csekkek mindig rendesen megjönnek, mindössze 2-3$-t vonnak le. Neki már több jutalékot termel a hálózata, mint saját maga, pedig csupán 52 direktje van és alattuk csak 32 személy és egyre csökken. Egy személyes számítgatás: Én szeretném, ha egy idő múlva ezzel a programmal a közreműködésem nélkül, havonta 1.000 $ keresetem legyen. Lehetséges ez? Hát persze! Figyelj! Az 1.000 $ - hoz nekem 1.000.000 pontot kell egy hónap alatt gyűjtenem. Tudom, hogy a közvetlenül hozzám csatlakozó személyek egy órai Internetezése után a rendszer nekem jóváír 90 pontot. Nem is akarok már azzal foglalkozni, hogy ezek az emberek is tovább ajánlják a programot, hiszen arra nekem semmilyen befolyásom nincsen. Tudom tehát, hogy havonta 1.000.000 pont kell, ez naponta éppen 33.334 pont. Ezt az alattam levő szint (90 pont/óra) éppen 371 óra alatt képes produkálni. Azt mondom, hogy átlagban, naponta a direktjeim fél órát töltenek az Interneten, tehát 741 személyre van szükségem. Azt is mondom, hogy a direktjeim csupán 2/3-a használja rendszeresen az Internetet, tehát 1.112 direkt személyre van szükségem ahhoz, hogy a
közreműködésem nélkül 1.000 $ jöjjön havonta.

Érdemes sok embernek elküldeni egy e-mailt, mert előbb utóbb ez a kicsinek tűnő összeg bizony megnőhet, és anélkül juthatsz jövedelemhez, hogy éjjel nappal a kis mexikóit kellene figyelned!
Sok sikert!

Vajon igaz lehet???

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 27 szomb., 19:49 

Ha igaz is ne menjetek bele ijenbe mivel hogy lehet hogy őrült hackerek ezzel dobálják a vírusokat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 29 hétf., 2:41 
Heroes Team

fifi írta:
Ha igaz is ne menjetek bele ijenbe mivel hogy lehet hogy őrült hackerek ezzel dobálják a vírusokat.

Egy kissé talán túlzásba viszed ezt a mindehol gaz crackerek (és nem hackerek) lesnek rád a randa csápos vírusaikkal szöveget. :D :D :D Nem gondolod???
Amúgy a cashfiestáról csak annyit, hogy valószínűleg annak fog bejönni ez a dolog, aki a nap 24 órájából 25-t netezik (bár erre is volt valami okos progi, csak a gépnek kellett folyamatosan mennie, meg a netnek). És mivel az egész egy piramisszerűen felépülő dolog, az profitál belőle a leginkább aki a piramis csúcsán van. Tehát minél több ember van "alattad" (téged jelölt be, mint akitől a címet kapta, vagy valami hasonló) annál több pontot kapsz, de az még így elég kevés. De nem akarom senki kedvét sem elvenni a dologtól, akit érdekel próbálja ki. (A kolimból több embert is ismerek, aki ezt használta valamikor, de valahogy egyik sem lett milliomos :D :D :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 20:03 

Újabb érdekesség, amin lesz mit csevegni: Legalábbis szerintem... :lol: :lol: :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 20:17 

Freemy írta:
Újabb érdekesség, amin lesz mit csevegni: Legalábbis szerintem... :lol: :lol: :lol:

Há-hááááá!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem nagyon bejött!!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 máj. 31 szer., 21:12-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 31 szer., 20:46 

Huhh, ez nem az én stílusom :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 20 kedd, 13:56 

Érdekes dolgot láttam pár hete, tulajdonképpen nem valami nagy dolog, csak az eredetére nem tudtam még rájönni. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megkérdezném Freemy-t is arról a bizonyos dologról, kíváncsi voltam a véleményére. Szerinte érdekelhet másokat is, úgyhogy bemásolom ide az üzenetemet és az ő válaszüzenetét is.

Balee írta:
Este volt, itt ültem a gépnél, és interneteztem (az íróasztalom az ablaknál van, ahonnan el lehet látni a házak fölött a falu végén túlra is - emeleti szobám van), egyszercsak narancssárga villanásokra lettem figyelmes, amik bevilágították a horizont egy nagy részét (felhős volt az ég). Gondoltam, hogy villámlik, viszont később rájöttem, hogy amikor már ilyen közel van a vihar, és ennyire látszik a villámok fénye, elég nagyokat kéne dörögnie. De dörgés nem volt, és különben is nem az a fehér-ezüst szín volt a villanások színe, ami a villámoké. A következő gondolatom az volt, hogy valahol lövöldöznek (már elég késő volt, és fáradt voltam :P :oops:), de az megintcsak kizárható volt, mert nem volt hangja a "fegyvereknek". - Így visszatekintve ez a lehetőség teljesen kizárható. :D A harmadik gondolatom, amit a mai napig valószínűnek tartok, hogy valami nagy reflektorok villogtak az égre. Ennek viszont nem sok értelmét látom, és azóta sem láttam a fényeket - tehát nem csinálnak velük rendszeresen semmit - , akárhányszor kinéztem este az égre. Nem tartom valószínűnek, hogy valami furcsa dolog történt volna, de a mai napig nem tudok rájönni a villanások eredetére, és gondoltam, megkérdezem a te véleményedet is.

Freemynek 5 lehetséges magyarázata volt a válaszában:

Freemy írta:
1. Ha az ember sokat ül a monitor előtt, vagy erős fénnyel megvilágított szobából kinéz (vagy kilép) a sötétségbe, a hirtelen fellépő durva fényváltozás hatására (jelen esetben a sötétség, de lehetne fordítva is) fura dolgokat produkálhat a szem.

2. Csak rosszul láttál valamit, bár ez a legvalószínűtlen.

3. Nem építkeznek arra felé? Akkor lehet, hogy aznap a munkások tovább maradtak, hogy valami fontos dologgal elkészüljenek. A fény pedig összepakolás közben jelentkezhetett, mikor valaki véletlenül felrúgta a lámpát... Hogy miért narancssárga? Rádobtak egy ruhát, hogy ne legyen túl feltűnő...

4. Diszkó fények nem lehettek? Erre felénk sokszor látható ilyen fény. 5-6 pont a felhőkön és még mozognak is... Bár, ha egyszeri a dolog, akkor ki is zárhatjuk.

5. Nem lehetetlen viszont az ufófény sem. Az lehet bármilyen, még nincs definiálva. :)

1. Meglehet, de a szobámban is sötét volt, csak a monitor világított. Tudom, hogy milyen fényekre gondolsz, gyakran fordul elő velem, hogy látok ilyesmit, de több villanás is volt, és az sem olyan alaktalan elhomályosodó többszínű valami, amit akkor szoktam látni, ha hirtelen lépek nagyon sötét helyre.

2. Igen, valószínűtlen, ahogy már írtam, többször is láttam őket egymás után, a villanások 100%, hogy léteztek.

3. Építkezés nincs, csak szántóföldek, és valami mezőgazdasági meg tüzép telep. Az meglehet, hogy ott használtak valami nagy reflektort, de eddig össz-vissz egy este láttam a villanásokat, se előtte, se utána többet nem.

4. Ahol én ezeket a fényeket láttam, nincsenek diszkók, meg egyébként sem úgy néztek ki, ahogy azok szoktak, nem pár pont volt a felhőkön, hanem leginkább villámláshoz tudnám hasonlítani.

5. Pasz. Semmi mást nem láttam, csak ezeket a kétes eredetű fényeket.

Ami még aznap este eszembe jutott, hogy mi van, ha kombájnok jöttek/mentek a földekről/re, de azoknak meg nincs olyan erős fényük, hogy a felhőkön is látni lehessen.

Én azon a véleményen vagyok, hogy biztos van valami egyszerű magyarázata ennek, csak én nem tudok rájönni, hogy mi is az.

Nah, üdvölet,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 23 pén., 8:34 

Ha valakinek meg van a might and magic 9 az megtudja mondani mennyi a gépigénye?
mert attol félek a mi gépünk nagyon jó :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 szept. 21 csüt., 7:20 

Mit szóltok kedvenc miniszterelnökünk nyilvánosságra került balatonöszödi beszédéhez és az azt követő zavargásokhoz?
Én sem örülök a hírnek, sejtettem is, hogy így van, mégsem az erőszak a megoldás rá. Pl. az MTV székházának mi köze volt az egészhez? Minek kellett oda betörni, azt elfoglalni és hatalmas károkat okozni? Van köztünk olyan, aki részt vett a tüntetésen?
Gondolom, mindenkinek megvan a maga véleménye erről. Én azt mondom: A békés, erőszakmentes tüntetés elfogadott, ellentéte elítélendő!

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 63  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]