Beorn the Shapeshifter írta:
1.) Temp könyvtárak ürítgetése
...
2.) Regisztrációs adatbázis rendbetétele
A regisztrációs adatbázisban...
Én két szuper programot használok e célra (mindkettőt futtatam már Win98, WinNT4.0 és XP környezetben is, és beválltak!):
- ToniArts EasyCleaner v2.0
- RegCleaner v4.3
Az elsőnek az 1.7-es verzióját futtattam a régebbi rendszerek alatt, nem tudom, az új fut-e Win98-on. Mindkettő finn gyártmány, magyarul is tud kommunikálni, és nagyon kultúrált a felépítése!
A segítségükkel ki lehet törölni a felesleges regisztrációs bejegyzéseket, az előbbi megkeresi a szükségtelen (pl. tmp), illetve a dupla fájlokat a gépen, és számtalan takarítási manővert lehet még végezni velük. (Vírusmentesítésre is jó, erről majd később).
Tudok ajánlani mindenkinek egy nagyszerű programot, ami mindkét eddigi problémára orvosság: >> TuneUp Utilities <<
Én a 2003-as változatát használom, mert állítólag régebbi, de az a legjobb.
Link:
http://www.tune-up.com/download/tu2003/(Akinek kell, talán még kódot is tudok hozzá fejben számolni priviben.

)
Beorn the Shapeshifter írta:
4.) Kémprogramok ellenMár volt róla szó, úgyhogy röviden: az alábbi 4 progi közül ajánlott legalább 3-at telepíteni, és rendszeresen futtatni őket a gusztustalan kém- és reklámprogramok ellen:
- Miscrosoft AntySpyWare
- AdAdware
- CWShredder
- Spybot
5.) Rootkitek ellenErről is volt már szó. A
http://www.f-secure.com/blacklight/ honlapról letölthető az F-secure ingyenes rootkit gyilkolászó progija, mindenkinek csak ajánlani tudom őkelmét!
6.) Vírusmentesítés alapfokonAz új vírusok egy része szépen beírja magát az aktív memóriába...
Aki rendszeresen olvasgatja a Vírushiradó híreit, az "örömmel" tapasztalhatja, hogy a bekapott vírust (értem most ez alatt az összes roh@dt szemétséget, amiket csak írni tudnak, trójai, féreg, makró, ilyen-olyan gedva) néha igen-igen körülményes lepucolni, így a legjobb a megelőzés! Ehhez két dolog kell:
- jogtiszta XP a megjelent foltokkal felpatch-elve
- állandóan futó, naprakészen frissített víruskereső szoftver
- megfelelően karban tartott gép (ja, ez már három)...

Megszívlelendő az, hogy - állítólag - egy védtelen, hálózatra kötött gép átlagosan 4 perc alatt fertőzödik meg!!!
Nekem még a Bulletproof Spyware & Adware Remover jött be nagyon. Gyorsellenőrzésre pedig a Bazooka Spyware and Adware Scannert használom.
Hol találhatok ezekhez és az előbb említett programokhoz frissített definíciós fájlokat?
Az XP-re frissítést honnan tudok letölteni, ha nem itthonról végzem a frissítést?