Sürgős segítség kellene! Bajban vagyok.
Az történt, hogy lejött egy vírus vagy mi a fene. Fogalmam sincs, hogyan, nem is voltam a gépnél, talán valami e-maillel jöhetett, mert azt leszedi automatikusan a gépem.
A vírus utána letöltött és telepített egy Antivirus progit, amit amint észrevettem, töröltem.
Megpróbáltam törölni a vírust is, de nem sikerült.
Azt csinálta, hogy a tálcán, az óra melletti részben feljött egy teli piros karikában egy fehér X ami kiírta angolul, hogy fertőzött a gépem és töltsem le az Antiwirus programot.
Az interneten utánakerestem.
Egy Combofix nevű fájlt kellett készítenem, amit erre az X jelre kellett húzni. Többé már nem írta ki, amit eddig. Azt hittem, minden rendben van, mert írták, hogy ha ez megvan, töltsem le a Malwarebytes' Anti-Malware programot, indítsam majd töröljem amit talál és egy újraindítás után minden rendben lesz.
Úgy tűnt, hogy minden rendben, de az AVG-m továbbra is írta, hogy az agp440.sys fájlt írta fertőzött, megtisztítani nem tudja.
Töröltem a fájlt, 2 mp. múlva újra ott volt.
Megnéztem a futó programokat, volt ott 3, ami nem volt korábban.
Restorer_a.exe kétszer és egy ismeretlen valami, ami nagyon gyanús volt.
A Restorerek kitörlése sem volt egyszerű, mert két helyen voltak a gépen az exe fájlok. Az ismeretlen pedig okozta az agp440.sys fájl fertőzést. Ezt nem sikerült kitörölni.
Rákerestem arra, hogy van-e valami progi, ami ezt a fájlt tudja fertőtleníteni. A SpyHunter 3-at ajánlották.
Letöltöttem, telepítettem.
Kérte, hogy indítsam újra a gépet, majd végezzek egy keresést.
Megtörtént. Furán indult újra.
Már az indításkor kiírt pár másodpercre 3 sort.
SpyHunter
Windows normális indítása
Windows csökkentett mód
De nem biztos, hogy ezek közül lehetett választani, mert csak 1-2 másodpercig volt itt.
Ekkor automatikusan az első indult.
A boot szektort vizsgálta át, majd indult a gép.
Itt minden le lett tiltva. Nincs net, nem enged másolni, beilleszteni, új eszközt csatlakoztatni.
A programot futtatva kiírta, hogy kb. 230 különböző elem fertőzött a regisztrációs fájlok közt, majd azt is, hogy a kijavításukhoz meg kell vennem a programot.
Nem tudom megvenni, mert nincs net...
Másképp próbáltam.
Másik gépen letöltöttem cracket hozzá, azt sem tudom telepíteni, mert nem enged másolni, felülírni fájlokat...
Lehet valamit tenni?
Már a progit letöröltem, de a windows mindig ebben a hülye állapotban indul újra. A kinézete is olyan, mint a Win2000 kinézete, nem XP-s...
Mit ajánlotok?