A WOg szerintem szuperjó. Mióta feltettem, a régi pályákat is WOG alatt játszom le, mert a commander, meg a változatos kincsesládák, stb. sokkal árnyaltabbá teszik a játékot. nem olyan megyekésvégrehajtomaseerkérésétkinyíromazöldetmegalilátkéketsárgát-ízű.
Az igaz, hogy az L-nél kisebb pályákon az dönti el a játékot, kinek van hamarabb 8.szintű lénye. A WOG a pályák alapos scriptelése nélkül más játékegyensúlyt biztosít, mint a Sod/AB. Az én kedvencem mellesleg a három fejű sárkány, meg az astral spirit.
Meg úgyegyáltalán, én nagyon szeretem, hogy lehet buherálni mindent a játékon, hogy a dzsinn időnként hazavágja az arch devilt, hogy nem olyan automatikus az, hogy egy lényt a térképen mikor tudsz legyőzni. Az is marha fontos, hogy végre 99 után nem nullázódnak az értékek. Igen durva élmény volt számomra, amikor 97-es spell poweren végre összeraktam az Angelic Alliance-t, és a következő pillanatban az addig 13k-t sebző Implosion lement 600-ra... ez többé nem fordulhat elő.
Az viszon a másik dolog, hogy a pályák scriptelése necces dolog. Sok olyan pályát töltöttem le, amin napokat kell ülni, hogy megtaláljam a hibás scripteket. Ez főleg akkor dühítő, ha egy olyan scriptet "szerkeszt át" valaki, amit a program alapból tud, pl. sumoning stone. Az emberke valamit elgépel/kihagy és akkor a pálya betöltéskor meghal...
Az is biztos visszaveti a Wog-ozást, hogy az egyes objektumokhoz bármilyen scriptelt képességet hozzá lehet kapcsolni, ezért amit már ismersz egy pályáról, azt gondolom naívan, hogy itt is uazt fogja tudni, s közben meg nem. Ez egy stratégiai játéknál ign hátrányos, hogy nem tudod, melyik manővered voltaképpen mit is csinál. Ha egy Sod-pályát Map editoros "felmérés" után játszol le, a szórakozás, meglepetés élménye szinte teljesen eltűnik. Scriptelt pályát nemigen lehet anélkül lejátszani, hogy az ember Map-editorban megnézze, mi hogyan működik.
Aztán meg, szerintem az olyan pályákat, ahol egyszerre 3-nál több gépi ellenfeled van, XXXXL nehéz WOG-ban lejátszani, mert ugye a lények erősödnek attól, hogy mennyi harcban vesznek részt, s mivel a gép a lénytermelésre áll rá, előfordult velem, hogy volt nálam 5 Naga Queen (Hp: 5x110) meg apróságok, gargolyle, pár mage stb. Jön az egyik ellenfél, visions-ra kiírja, hogy 4 cavalier (4x100 Hp). Az ok, hogy a lovag gyorsabb a naga queennél. de az, hogy nem volt rá visszaütés!! és 143 Hp-je volt darabjának, az csúnya volt. A hőssel szintet lépő vártorony is elég durva, láttam már olyat, hogy az ostromban az archer tower 2183-at sebzett! (felírrtam a számot) Ugye általában 60-80-at szokott. Körönként háromszor kétezer pont sebzéssel a csata kimenetele kicsit megváltozik... Az is gáz, ha a sucubbus/astral spirit félreállít néhányat a lényeidből harc előtt, elveszted a csatát hajszál híján és félreállított lények eltűnnek a semmiben. Hosszabb játékban akár KÉTHETI lénytermést is félreállíthat a két említett commander. Azért az nem mindegy impossible-ben, hogy az amúgy is hátrányos helyzeted még két hetet csúszik vissza, közben a te hősöd meg mindössze egy precisiont/hastet tud elnyomni, az övé még félreállít 4 Lord of Thundert. Nemcsak a lényeid vesznek el, hanem az kiermelésükbe befektetett pénz, nyersanyag...
ennyi jutott eszembe.
Ja, igen. vicces dolog, ha bescripteljük, hogy az ogre mage tudjon feltámasztani... a Ghost Behemoth "kirepül" az elején, valakit megkajál, és a legutoljára sorrakerülő lényed feltámasztja. Nagy haderőknél, ahol a visszaütés is elég nagy(pl ha 300 darkness dragon az ellenfél,), ez a kombo eléggé visszaveti a gép igyekezetét, hogy veszteséget okozzon nekünk...
Úgyhogy, ahogy azt a felirat is mondja, in WoG we (trust)... SCRIPT!!!!
DarthSidious
|