Üdv!
Felmerült a pontozás megreformálásának igénye.
Ide másolom az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat.
Kérek mindenkit,akinek ötlete van,tegye közkinccsé itt!
Lzo írta:
levko írta:
Nekem mindegy, de itt az elején döntsük el. Azért a 30 főre kitaláltat kicsit túlzásnak érzem a h2-ben. A h3-ban tényleg szükséges volt de itt, 8 versenyző mellett?! A sorrend adott, a Toppontokat úgy adom, ahogy a Team eldönti. Ha viszont a "45 pontos rendszer" lesz alkalmazva, akkor azt a szabályoknál is javítani kéne. Az email címem javítása se tartott sokáig, az már jól szerepel.
Már gondoltam rá,hogy súlyozni kellene a pontokat a létszámmal valahogy.pl. 50 pont 20 versenyző esetén a győzelem,ha többen voltak több,ha kevesebben kevesebb.A szorzószám kérdéses itt,meg hogy ki fogja kiszámolgatni...
Viszont az összes versenyben egységes kell hogy legyen a pontozás.
Az oldalon Gepy tud javítani.
.
doom3d írta:
1. Háttérinfo: Az oldalt én is tudom javítani. A versenyek mappához van hozzáférésem, és a php/html-t is pötyögöm alapszinten.
Ha a Team megszavazza, hogy mi legyen, akkor csinálhatom én is.
(hétfőtől otthon vagyok)
2. Javaslat: következő versenykörtől legyen új szabályzat. Menet közbeni módosításokat csak a versenyzők egyetértésével, pls.
3. A H2 jelenleg fentlevő szabályzatában nincs benne, hogy heroes pont és napok egyenlősége esetén hogyan számoljuk a pontokat.
Lehet 50,50,50; 29.., 50,50,50,40.. és 41,41,41; 29.. is.
/(50+40+34):3=124:3=41/
Az előző hozzászólásban írt pontszámításom nem felelt meg a szabályzatnak. Köszönöm a helyreigazítást. Most elolvastam.
4. @Lzo: Ha a több résztvevős versenyeken töb pontot lehetne szerezni, akkor a kisebb versenyeknek nincs esélyük a túlélésre. Az enyémnek sem.
Ha ez így bevezetésre kerül, akkor ki veszi át a WoG verseny szervezését tőlem?
Lzo írta:
1.Jó tudni!
2.Milyen új szabályzatra gondolsz ?3 éve nem változott semmi , a pontokat még Mugger és Vologya változtatta,az sem most volt.
3.Eddig mindenki megkapta azt a pontot,mintha egyedül lenne a legjobb helyen a pontegyenlőségben érintettek közt.Akkor most is így lesz gondolom az 2. pont alapján?
4.Ötlet volt,megbeszélés kérdése.
Viszont SZERINTEM 20-30közül 1.-nek lenni többet kellene érni mint 5-10-ből.Hogy mennyivel az lehet a kérdés.Bár nekem így is jó,csak igazságosabbnak érezném a pontozást.
A sokrésztvevősöknek kell akkor TÖBB pontot adni,nem elvenni a kicsiktől?
A kezdetekkor 10 fő alatt nem szándékoztunk versenyt szervezni.Sajnos a H3 kivételével szinte mind e körül mozog létszámban...,mégsem ötlött fel senkiben a megszüntetésük.
levko írta:
Igen pont erre gondoltam. A h3 támadásban 22 embert megelőzve az ember vért izzadva örül a 8. helyért járó toplistapontoknak, míg itt (h2ben) elég bármilyen lassan megcsinálni a pályát (vagy akár egyet a negyedévben!!) és dőlnek a toppontok.
Ezért örültem, hogy a "régi " rend van írva a szabályoknál, így néhány ponttal kevesebb jár(hat) az "alibizésért".
doom3d írta:
2. A szabályzat az, ami az oldalon szabályzatként fent van. Ha át írod olyanra, mint a H3-as, akkor az új H2 szabályzat.
Ha itt szokásjog alapján nincs pontosztozkodás, akkor nincs.
50,50,50,29..
4. A jelenlegi rendszer segít feltölteni a létszámot a kisebb versenyeken (szerintem). Eredetileg a WoG-on is 13 fő jelzett biztos versenyrészvételt, ebből lett 4 fő.
Nekem jó úgy az öszes versenyszabályzat, ahogy most van.
kiki írta:
sziasztok!
en is hozzafuznek nehany gondolatot a pontozashoz. szerintem is valtoztatni kellene, bar amikor ezt mondom, magam alatt is vagom a fat...
konkret javaslataim:
negyedeves versenyek
- 10 vagy tobb resztvevo eseten csaknem valtozatlan pontozas: 50/45/40/37/34/31/29/27....21/19/18...11/10, minimum pontszam viszont 10re emelkedne
- 10nel kevesebb resztvevonel maxpontszam=5*resztvevok szama, a csokkenes valtozatlan. pl. 9 fonel: 45/40/37/34/31/29/27/25/23, 6 fonel:30/25/20/17/14/11, 3 fonel: 15/10/7 pont.
tamadas
- maxpontszam=5*resztvevok szama, csokkenes 5 pont, minimum 10 pont. igy egy 30 fos h3 tamadas 150 pontot erne...
kampanyok
- h1, h2, h5 pontozas jelenleg nem differencialt sem az eredmenyre, sem a palyak szamara. ennek megoldasara javaslatom nincs, de szerintem igy nem korrekt.
kiki
levko írta:
Én csak kiírtam az eredményeket és lám mi lett belőle.
Javaslatom: ez a negyedév maradjon a meghirdetett szabályokkal, lásd No problem kezdetű hsz.
A következő negyedévtől kezdődően lehetnének változások, ha Lzo sem tiltakozik. Ekkor azonban a 4 versenyzős Wog-ot, esetleg a h1-et is érinteni kellene.
(Csak egy apró kérdés kikhez: mi van akkor, ha első hónapban 11 mentés érkezik, a másik kettőben pedig 8 és 9 ? Tizen túli vagy tíz alatti szabályok?:)