Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1619 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 81  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 12:06 

HUNLorcs írta:
Én is jelentkeznék, de minthogy én gimis vagyok, sajna be van osztva az időm, és csak hétvégenként érek rá (és pénteken este fél hét és tíz között). :roll: Viszont ha már a határidő úgyis 28.-a akkor nem lehetne már 29.-én szombaton elkezdeni az első fordulókat? :)

Ami a mapokat illeti, én mindenképpen csupa jól beépített fix mapra szavaznék, mert a randommapok a H3-hoz valami rettenetesen beépítetlenek... :?

Esetleg valami egyéb tudnivalóm van a versennyel kapcsolatban?

Az hogy a fix mapok 2x üresebbek egy randomnál. Te valószínűleg az original 3DO templatet használtad, ezért lehettek üresek a pályáid. Próbáld ki a jebust és láss csodát : )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 13:03 

A másik meg az, hogy ha csak egy időpontod van, amikor ráérsz... elég érdekes lesz megbeszélni bárkivel is a meccsedet, a random mapoknál pedig nincs népszerűbb, ha 95% ezeken tolja, az azt hiszem elgondolkodtató :)

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 15:09 

Azért a többség általában hétvégén szokott ráérni főként. :wink: legalábbis gondolom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 18:20 
Heroes Team

Sziasztok!

Amennyiben random mapok lesznek és a template-ek is tisztázásra kerülnek, hogyan képzelsz el egy meccset KTibsza? Előre legenerálja valaki, átnézi vagy mindenki a saját meccsére generál (értelemszerűen: párosításonként az egyik fél vállalkozik erre vagy kiválasztod) ?

És ha fix térképek lesznek (részben vagy egészben), akkor érdemes lenne összeválogatni néhány pályát, mert az eddigi versenyeken túlnyomórészt (OB, OK) nem olyan térképek szerepeltek, amelyek alkalmasak lennének versenyre. Fun-ra jók, de ma már nem ez a mérvadó.
Ha másért nem, éppen ezért, szerintem érdemes lenne a fix térképeket mellőzni és megpróbálkozni a randommal...

Üdv.: Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 19:18 

A generálás/átnézés nem rossz ötlet,mivel így ki tudjuk szűrni a nagyobb hibákat,csak kell hozzá ember aki átnézi :)
Én szívesen elvállalok egy-két mapot,hétvégén ráérek nézegetni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 19:57 

Az előre generálás teljesen értelmetlen. Ha valamilyen bug van, az kiderül legkésőbb a 2. napra, és teljesen elenyésző ennek a mennyisége, olyankor simán restartot kér az ellenfél. Kétségtelen, hogy így aki csinálja a mapot az tudja nézni, azonban nincs senki a közösségben akiben ne bíznék annyira hogy ez gond legyen.Igen, kétségtelenül vannak unbalanced mapok is, azonban az esetek 95%ában megvan a lehetősége mindkét félnek nyerni. Lásd előző serenity meccsem, nekem 0 dwellem, 0 consom és 2 hiveom volt a területemen, míg az ellenfélnek 3 minó és egy sárkány dwell, valamint 2 cons, mégis nyertem, nem azért mert annyira jó vagyok, hanem mert nem volt mit csinálni nálam, így 124en bementem középre, és a sivatag kompenzálta a dwellek hiányát amíg az ellenfél azokat szedegette. Én a meccs pillanatában generálásra szavazok, az jár a legkevesebb gonddal. Dirt road/notlvl1 starting hero/blocked: re.
Még valami randomon a várválasztás mellett lehessen hőst is választani, mert úgy van értelme (a fix mapokon azért nem volt eddig, mert túl erősek voltak a speckós hősök, randomon viszont ez egészen más, minden kezdőhősnek megvan a maga előnye (shakti, ivor, aine, stb)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 21:20 

Én is a helyben generálás mellett vagyok. Nem olyan nagy szabály az az fmg, hogy ne tudná alkalmazni az ember. Dirt road vagy ha nem lvl1 a kezdő akkor értelemszerűen mehet a restart.

De mondjuk a WT sokkal értelmesebben generál és akkor ezzel se lenne probléma. Simán lehetne tolni a jó kis extreme2 templaténket és nem kéne félni a dirt roadtól vagy az fmgtől, mert a WT mindkettőt kijavította.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 15 szomb., 22:46 

Semmi értelme javítgatni a random mapokat, aztán arról menne a vita, hogy valakinek ez, a másiknak meg az nem tetszik a pályákon. Dreegarral messzmenőkig egyetértek. Viszont Csizu nem értem a funos bejegyzésedet, ha nem tetszenek az összeválogatott mapok, akkor nem most kell szólni, hanem időben :P Nekem sem tetszett hogy Th ellen a legutóbbi BB-n semmit sem tehettem, de ezen már nem lehet változtatni, kár rágódni rajta, szerintem :)

A WT-t most a kupán elő lehetne venni, Teki és Th mellett én ezt támogatnám, esetleg erről is lehetne szavazás.

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 16 vas., 2:14 
Heroes Team

Végülis mehet a szavazás arról is hogy WT vagy fix. :) Csak minél jobb legyen nektek. :D

Viszont a WT-hez muszáj értenem abban az esetben ha azt szavazzátok meg? :D Vagy nem árt egy gyorstalpaló? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 16 vas., 14:26 

A WT pontosan miben is különbözik a SoDtól? Mert legutóbb játszottam egy TE-t is és egy kicsit megzavarodtam hogy melyik melyik. A TE ugyanis már egy egész más játék, és ráadásul sokkal könnyebb mint a sima SoD (van benne bank amiből lehet kölcsönt venni, scrollok lecserélése aranykupacokra stb) Ha csak értelmesebb mapokat generál és a quickkombat opció van benne, akkor én is támogatom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 16 vas., 15:12 

Bocsi, mi is ez a WT meg TE pontosan? :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 16 vas., 21:50 

Sziasztok,

Random esetében hogyan lenne a lebonyolítás?
Mindig más template?
1 nyert meccsig megy?
Lesz várválasztás? Hősválasztás?
A helyben generálásra szavazok, nem kell átnézni semmit.
Viszont ebben az esetben mindenképpen le kell tisztázni mik lesznek a szabályok!
Pontos magyarázatokkal!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 17 hétf., 13:26 

Randomra szabályok:
Balance, Panic: alap fix mapra vonatkozó szabályok, + fmg:
Fight Misplaced Guards: Ha egy szörny nyilvánnvalóan véd valamit, de rosszul van elhelyezve és be tudsz menni másik zónába, vagy fel tdod venni a kncsét anélkül hogy megölnéd, előbb végezned kell vele. Ha több zónaguard van, elég az egyiket megölni.
No cartographer, hill fort, joiners, red rush, hit and run, DD,fly, necro és flux csak jebuson játszható, no cons/hive upg (nem újíthatod fell a consból az angelt vagy a hiveból a wyvernt), no grail.
Jebus: Max 1 lvl7 dwell, no lvl7 from PoS, kivéve dungeonnal(ha a 2. várad dungi az első meg castle, nem vehetsz angelt a posból, ha dungi vagy vehetsz sárkányt).
Random mapokon várat ÉS hőst is választunk előre.
Dirt road, a kezdő hős nem lvl1, és hard blokk(olyan erős lény akadályozza a lényegi mozgást ami pl valami artit véd és így egy zsebkendőnyi területen kell mozogni) esetén restart.
Kérdés?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 17 hétf., 16:00 

Ott van a topic a teljes manual forditassal....

Egyebkent pedig kb. minden opcio ki-be kapcsolhato, tudtommal van random versenyre is kiadott config.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 17 hétf., 16:39 

Igen, Teki jól mondja, majdnem minden opció kikapcsolható. Így lehet azt csinálni, hogy minden újdonságot kikapcsolunk, csak a minimum változást tesszük be (például hogy értelmes pályát generál a gép és sokkal kiegyensúlyozotabbat is)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18 kedd, 10:38 

Dreegar írta:
Jebus: Max 1 lvl7 dwell, no lvl7 from PoS, kivéve dungeonnal(ha a 2. várad dungi az első meg castle, nem vehetsz angelt a posból, ha dungi vagy vehetsz sárkányt).
Random mapokon várat ÉS hőst is választunk előre.

max 1lvl7: Nem értek egyet a korlátozással. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy nincs semmi más a területén, csak mondjuk 2 lvl7 dwelling. Az ellenfélnél meg 1 lvl7 4 lvl6 3 lvl5. Lehessen használni minden dwelliget.

A PoS-ból cask lvl7-et nem lehet kivenni? A leírást gondolom úgy akartad érteni, hogy ha második/harmadik várnak bejön a Dungeon, akkor ott a PoS-t csak ezzel a korlátozással lehet alkalmazni. Ez se jó így szerintem.
Vagy minden vagy semmi.

Ha lehet majd hőst választani, akkor ide is kell korlátozás, hogy 5%-s hőst nem lehet indulásként beválasztani.

De ez is csak egy röpke összedobott gyűjtemény, nincs mellé magyarázat, meg van is kihagyva belőle pár dolog.

A WT-t pedig addig felejtsük el, amíg nem írtok róla egy mindenre kiterjedő leírást. Mert az a topic Teki amit "uppoltál" az édeskevés.
Olyanra leírásra tessenek gondolni, hogy egy zöldfülű is megértse...
Kezdve azzal, hogy honnan lehet letölteni, mire és hogyan kell installálni, ez befolyásolja-e az eredeti játékot és ha igen akkor miben. Milyen beállítások vannak és azok mit jelentenek. (mindegyik) Mik vannak amik beállításfüggetlenek és változtatások. Illetve, hogy melyik beállítás kombinációt érdemes használni. stb.

Nem kekeckedni akarok (illetve de :twisted: ), csak ha már csináljuk és elkezdjük, akkor menjen rendesen. Legyen egy alap, egy etalon, amihez mindig vissza lehet majd nyúlni, csak hivatkozni kell rá, hogy ezek a szabályok ezt kell alkalmazni, betartani. Egyszer kell megcsinálni. Persze vannak vitás kérdések (lásd: dwellingek) azokat akkor le kell tisztázni, megszavazni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18 kedd, 11:22 

Idézet:
max 1lvl7: Nem értek egyet a korlátozással. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy nincs semmi más a területén, csak mondjuk 2 lvl7 dwelling. Az ellenfélnél meg 1 lvl7 4 lvl6 3 lvl5. Lehessen használni minden dwelliget.

1 lvl7 vs 1 lvl7 4 lvl6 stb sokkal kisebb különbség, mint 2 lvl7 vs 0 lvl7, őszintén szólva 2 lvl7 dwellel 95% hogy nyer az ember, 4 lvl6 nem teszi ezt garantáltá. Szóval úgy érzem jobban felborítja az egyensúlyt mint amennyit hozzátesz. Ezek az én érveim, természetesen szavazzunk.

Idézet:
A PoS-ból cask lvl7-et nem lehet kivenni? A leírást gondolom úgy akartad érteni, hogy ha második/harmadik várnak bejön a Dungeon, akkor ott a PoS-t csak ezzel a korlátozással lehet alkalmazni. Ez se jó így szerintem.
Vagy minden vagy semmi.

Ugyanígy, a PoShpz a játékosnak még annyit sem kell tennie hogy +1 dwellt beverjen, elég csak felhúzni, és mivel teljesen random hogy kinek jön, szerintem felborítja az egyensúlyt. Szintén szavazzunk.

5%os hősök: a végtelen lvl7 dwell nem zavar Tazar meg igen? : ) Tényleg ők a legerősebb hősök a játékban, azonban a legnehezebben játszható várakhoz járnak. Mephala más tészta, azonban a Rampart jebusra nem erős, Balance és Panicon pedig Ivorral játszik az ember. Ha kitiltjuk őket, akkor is mindig lesznek 2. legjobb hősök, speckó nélkül alkin a forti sztárja, ha ő sem akkor broghild, és így tovább és így tovább.

WT:
Az egész szerintem túl könnyűvé teszi a játékot. Az offline versenyeken a WT mellett vagyok, azért mert tényleg gyorsabb és így randomon is lehet jókat játszani, valamint vannak tényleg hasznos újítások, de az onlineban az a jó hogy nincs időkorlát és le lehet játszani 4 vagy 6 óra alatt. Viszont kétségtelenül kell egy teszt verseny mielőtt egy Mugger Emlékversenyen bevezetjük, így akár lehet ez is az.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18 kedd, 13:32 

Dreegar írta:
5%os hősök: a végtelen lvl7 dwell nem zavar Tazar meg igen? : ) Tényleg ők a legerősebb hősök a játékban, azonban a legnehezebben játszható várakhoz járnak. Mephala más tészta, azonban a Rampart jebusra nem erős, Balance és Panicon pedig Ivorral játszik az ember. Ha kitiltjuk őket, akkor is mindig lesznek 2. legjobb hősök, speckó nélkül alkin a forti sztárja, ha ő sem akkor broghild, és így tovább és így tovább.

Nem tiltani akarom, csak kezdőként ne lehessen választani a játék indításakor. Egy Stronghold-Crag Hack kombó azért elég durva tud lenni bármelyik templatén. (Igaz a barbárok között több jól használható is van.) Bár szerintem a random hero indulás lenne a legmegfelelőbb.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18 kedd, 13:47 

Random hőssel az a baj, hogy a fixxel ellentétben írtózatos mennyiségű lényt kell megölni. Ha a dungeon beválasztja shaktit, el tud indulni, ha kap egy random lorelei-t, akár fel is adhatja, nem tud megölni semmit amivel haladhatna.
CH valóban nagyon erős, de ez hozzátartozik a várak egyensúlyához. Nélküle gyenge vár a stronghold, hisz lassú minden egysége, és legjobb esetben is csak hármat tud használni a lényei közül. Miért vennénk el a leglassabb kezdősebességű vártól a fő ütőkártyáját? Főleg, hogy a szerencse folytán simán bejöhet az ellenfélnek, aki a saját előnyein kívül még ezt is felhasználhatja.

Ezen kívül ne feledjük, hogy a három templateből egyedül a jebuson jön ki zavaró mértékben a bónusza, hisz a panic és a balance ritkán ad lehetőséget 12-13 szintnél többre. 15% +sebzés pedig nem akkora katasztrófa, bár jól jön : )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18 kedd, 21:11 

Minden angol nem hiszem hogy olyan bonyolult, ha megszavazza a tarsasag semeddig nem tart ezt elkesziteni. Az opciok nagy resze le van forditva max nincs odairva hogy az melyik angolul.

Btw m's is besegithet ne egyedul melozzak rajta, hogy nektek jo legyen. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1619 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 81  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]