Egy másik topikban Berger36 kérdezte, hogy milyen trükökkel lehet gyorsan fejlödni a H4-ben.
Az utóbbi egy évben jó néhány olyan pálya lett kitüzve, amikkel el lehetett molyolni. Én ugy szoktam csinálni, hogy egyszer megcsinálom a pályát csak ugy ismerkedésképp. Utána megpróbálom kitalálni, hogy milyen stratégia illene a feladathoz. Ez pályánként eléggé különböző lehet.
A Zodiák pályáról (2005 szeptember) már volt egy külön topic. Én ezen kivül föleg a Beautiful Land, a Spain, a The Word Is Not Enough, a Vampirs, a Smash crush bang, meg a mostani Sea pályákban láttam fantáziát. Ezekröl inkább külön hozzászólásokat irok. Csak néhány általános megjegyzés:
A terepismeret minden pályán fontos, minél elöbb nagymester lesz, annál jobb. De persze harcos meg varázsló hösökre is szükség van, ezért én általában 3 höst szoktam tenni a csapatba. Néha többet is, mivel ha netán meghalnak, akkor ingyen feltámaszthatók, így lehet sporolni a lényekkel az igazán fontos csatákra. Persze megoszlanak a pontok, de ha egy 20-as meg egy 5-ös szintü hős van egy csapatban, akkor a tapasztalati pontot föleg a 20-as kapja. Persze a terepismeretes hős is jó, ha tudja hasznosítani magát a csatában is. A főcsapatba lehetőleg gyors lényeket kell összeválogatni. Ha olyan a pálya, hogy erös lassú csapatunk is lehet, akkor azzal segithetünk, de mivel az ebben levő hösök kicsit le vannak maradva fejlödésben a főhőstöl, csak kisebb feladatokat lehet rájuk bizni. Szerintem a másodcsapat jó kihasználásával a pályától függően olyan 10-20 %-ot lehet gyorsitani, bár van olyan pálya is, ahol semmi értelme. Van egy zöld lötyi, ami 500 aranyba kerül, és 3 lépést ad. Ha a gazdaság már elbirja, akkor ezt minden nap meg kell inni. Az oázisok és az itatok figyelembevételével kell a napi utvonalunkat kialakitani, mivel ezek sokat tudnak gyorsitani, meg persze az istálok, ami egy hétig hat. Nem kell feltétlenül a hősnek elmenni a gyorsitó helyere. A hős olyan gyors, mint a leggyorsabb lény a csapatban, ezért elég ha olyan lényt teszünk a csapatba, ami már fel van gyorsitva. Esetleg ki is tesszük, ha már elfáradt. A kicsi gyors lényeknél, mint az imp vagy a tünde egyszerüen ki is dobhatjuk a csapatból. Ha csak höst akarunk mozgatni, akkor el is futhatunk a csatából, ilyenkor a szomszédos várba tesz. Van a várkapú varázslat, de akkor sem tudom irányitani, melyik várba kerüljek.
A gazdaság az alapja annak, hogy tudjunk feljödni. A H4-ben a várak nem termelnek olyan nagyon sok pénzt, viszont a nobility képességü hősök be tudnak segiteni, ezeket érdemes egy kicsit fejleszteni is, az ingyenes helyek meglátogatásával meg esetleg egy kis csatával. Érdemes tehát minden höst megvenni az első hónapban, kivéve, ha valami másra kell nagyon sürgössen a pénz. A lényeket nem kell feltétlenül megvenni, csak ha használn is akarjuk öket.
A csatákban nagyon sokféle trükk van, ezt off-line támadásverseny is bizonyitotta.

Általában praktikus távol tartani az ellenséges sereget, amihez a lassitáson meg a futóhomokon kívül a teremtett lények is alkalmasak. Ha ezeket elöre küldjük, akkor gyakran azokat támadja a gép.
AAnt