Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 8:30 

Sziasztok!
Annyit szólnék hozzá a dolgokhoz, hogy azt mindenki beláthatja, hogy a Resurrection-re hagyatkozni nem volt egy kockázatos választás. Mivel a Recenters Cloak ára 5000-ről 7500 lett, az Orb of Inhibition pedig 10000-et kóstált. Emellett a Resurrection 4000-ről 2500-ra olcsósodott. Ha mégis lett volna aki ilyet vesz, hát annak annyi kevés pénze maradt volna seregre és tápra, hogy Resurrect nélkül is simán verhető. Talán, ha feleennyiért lehetne mágiatiltó varázstárgyakat venni, kevesebben kockáztatnák meg, hogy a Resurrection-re bízzák magukat.

Még a verseny előtt próbáltam Muggert meggyőzni, hogy amikor megegyezik a két főhős, akkor a póthőssel harcoljon a játékos és az AI kapja a főhőst. Így nagyobb szerepet kapna a póthős választás. De le lettem szavazva. Végül ennek köszönhettem, hogy nyertem John C ellen, mivel Ayden 10-15 Armageddonját, nem birtam volna ki Zydarral harcolva.

Szerintem a továbbjutásos verseny hosszadalmasabbnak tűnik. Jó ez a mindenki mindenkivel, csak több ember kellene aki szerkeszt. Itt szeretném jelezni, hogy a következő játékra vállalok pályaszerkesztést. Szerintem ha többen szerkesztenénk rövidebb határidőkkel, egy hónapon belül le lehetne folytatni egy versenyt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 9:26 

Kareszt egyáltalán nem értem!?!

Az árlista mindenkinek ott volt, nem azt kell fikázni, aki ebből jól választott, ügyesen játszott és nyert. Szerintem a 0 és hasonló veszteségűek minden dícséretet megérdemelnek.

én GRATULÁLOK NEKIK !

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 9:27 
Heroes Team

Sziasztok!

Egészen más hozzászólást terveztem ma reggelre, de amióta nem láttam a fórumot, egészen felbolydult ez a topic.

Magic: Gratulálok! Te már nyertél. A kérdés az, hogy egyedül-e?

Karesz: Gondoltál arra, hogy a - szerintem - meggondolatlan véleményeddel egy picit elveszed a győztes örömét?
Mit éreznél, ha valaki azt feszegetné, hogy hány cheat-et alkalmaztál a havi versenypálya megoldásához, (amikor Te nyertél) HA A SZABÁLYOK ADTA LEHETÖSÉGEK KÖZÖTT MARADSZ?
A taktikáról csak annyit, hogy próbáld meg veszteség nélkül legyőzni az angyalkáimmal a gargoylaidat. (Egyébként a Te csapatod adta meg magát utoljára)

Szóval az angyalok egyre szebben "énekelnek".
Eddig 0 % a veszteség 32 csatából.
Egy probléma van még, hogy a Levko elleni mentés hibás, ezért ebből új készül, de erre még várni kell.

ÜDV. Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 12:05 
Heroes Team

Halihó!

Karesz:
Értem én, hogy mi dühít, hogy olyan csapatok kerülnek elénk, akiket online símán megvernénk, no de ez van, ez Offline...
Pontosan tudtuk, ismertük a verseny szabályait, mindenkinek ugyanaz az árlista volt, stb.... Szerintem ezzel nincsen semmi baj.
Az viszont biztosan a mi hibánk, hogy nem igazán tudunk elvonatkoztatni az online támadástól... (legalábbis az eddigi versenyek alapján én nem...)

Egyébként gratulálok Magicnak, és ahogy olvasom Bakos Zsoltnak is a másik lehetséges 0%-osnak...!

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 12:26 

Sziasztok!
Én is sokat gondolkodtam, ezen az Offline támadáson.
Sajnos valóban egy kicsit lelombozó, hogy én még nem is játszhattam, de már látom, hogy az első 10-be sem juthatom...
De ezzen nem érdemes foglalkozni, mert ha legközelebb egyszerre kerülnek ki a mentések ez nem fog gondot okozni.
A Ressurection és Animate dead kizárása bennem is felmerült, de gyorsan elvetettem.
Abban viszont egyetértek, hogy 2500 aranyért valóban nagyon olcsó, főleg, ha összehasonlítjuk a különböző mágiaellenálásos cuccok árával.
(én is gondolkodtam egy recanter cloak-ban de mivel a maradék pénzből nagyon gyenge lett volna a hadseregem.)
De ha már bent maradnak ezek a spellek, akkor a mostani tiltott hősök is bekerülhetnénk a választhatók listájába, de mondjuk 4-5ezer aranyért.
Az, hogy milyen lesz a lebonyolítás, nekem mindegy...
Legyen olyan, hogy a szervezőknek minnél kevesebb dolguk legyen!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 12:31 

levko írta:

Az árlista mindenkinek ott volt, nem azt kell fikázni, aki ebből jól választott, ügyesen játszott és nyert. Szerintem a 0 és hasonló veszteségűek minden dícséretet megérdemelnek.

én GRATULÁLOK NEKIK !

Én nem fikázni szeretném az árlistát, csak hogy a tapasztalatok alapján folyamatosan finomítani kell.
Egyrészt szerintem a Ress. és sz An dead tényleg túl olcsó lett.
Másrészt hogy minnél többfajta variációt lehessen összeállítani.
Ne csak 3-4 fajta felépítésű csapat.

u.i.
Természetesen én is gratulálok a gyözteseknk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 13:19 

Sziasztok!

Én most egy kicsit más dolgot pedzegetnék, mégpedig az esetlegesen bevezetendő új rendszert és annak jellemzőit. Persze ez összefügg az előzőkkel.
1. Csoportbeosztásos rendszer: A mostani változatos sok mentés helyett egy ember mindössze 3 (vagy több, a csoportlétszámtól függően) csatát játszik le. Ez egy sok heti, havi várakozás után meglehetősen lehangoló. Mert valljuk meg, hogy a mentéseket akkor is le kell gyártani. A mostaninál is a legfőbb szempont az ember szabadidején múlt. Ha nem volt szabadidő mentéseket gyártani, akkor teljesen mindegy, hogy 1000-et kell legyártani, vagy csak 250-et, mivel egy sem fog elkészülni.
2. Offline: Mivel ugye a delikvensek nem face to face küzdenek egymással, hanem az AI-t kell legyűrni, így a mostani alapján egyértelműsíthető, hogy a resurrectálók fognak nyerni. Így nagy valószínűséggel nagyon sokan választanak majd ilyen kombót.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenkinek a vesztesége 0 :!: lesz, aztán lehet fejet vakarni, hogy ki jut tovább, ki nyer, satöbbi. Vagy akkor itt esetleg ezeket ki kellene tiltani, vagy az árát jelentősen megnövelni.
Ezért javasolom én mindkét versenyforma szerepeltetését. A mostaninak ugye a szerepeltetése 2 db évente. Ez kibírható, a jelentkezett segítő kezeknek hála az inkubációs ideje jelentősen lecsökkenthető.
A kettő között ki lehet próbálni a kiesés rendszerűt is, jól átgondolt szabályokkal, amit itt a fórumon meg tudnánk vitatni. Ezért lenne jó már most konkretizálni, hogy mire is gondoltatok ezzel kapcsolatban a lebonyolítást illetően. Mivel most vagyunk benne a versenyben és könnyebben tudunk állást foglalni, mint esetleg pár hónap múlva, amikor újból felmerül a kérdés...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 14:02 

Hello emberek!

Azt szeretném hozzátenni, hogy a resurrecthez nekem se fülik a fogam. Mondtátok, hogy meg volt adva az árlista, és ne fikázzuk, de azért szerintem jóval drágábbnak kell lennie. ( legjobb példa, hogy semmi értelme, ha mindenki 0%al végez, mert így nagyon nehéz igazi győztest hirdetni ) De semmiképp se szeretném bántani azokat, akik kihasználtál azt, hogy ilyen olcsó és megjegyzem, ilyen körülmények között jogosan szerepeltek jól a támadásban. Gratula nekik.
Azokkal akiknek nincs kint a mentésük teljesen együttézek, de szerintem nem kell keserű szájízzel hozzáállniuk a dolgokhoz. Egyrészt mivel nekem például az is fontos, hogy tizenkettedik vagy tizenegyedik helyen végzek, ezért van miért küzdeniük, másrészt most a többiek már őket figyelik, hátha Vologya hirtelen beállít, hogy 2,5%os lett a vesztesége és ezzel pont megelözött valakit.
És ezúton is szeretném mondani, hogy én is felajánlkozok segíteni a következő támadásos verseny pályáit/mentéseit elkészíteni.

Üdv:Ssth!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 14:05 

Hi!

Most veszem észre, hogy Bogpista pár dologban megelőzött, nem vettem észre a hozzászólását, de egyetértek vele.

Üdv:Ssth

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 17:06 

Hello Hizozosok!

SSTH: Én valószínűleg ugyanazt írnám mint te, ha a helyedben lennék ( lásd rossz szájíz, de minek ), mint ahogy te valószínűleg ugyanúgy gondolkodnál mint én, ha te lennél az én helyemben. A legjobban TEKI hozzászólásán látszik a probléma gyökere, aki azt írta, hogy tudva az eredményeket meg sem próbálja megmenteni a wraith-jeit. Vagy WARLOCK aki már el van keseredve, pedig még egy kis csatát sem játszott le a játékból.
A gond nem a mentések késéséből adódik ( hozzátéve persze, hogy így sem lehetünk elég hálásak annak a néhány pályaszerkesztő embernek, aki szabadidejét nem kímélve ilyen jó szórakozást csinál egy csomó másiknak ), hanem abból, hogy részletekben lettek felrakva. A következő játéknál ez bizonyosan figyelembe lesz véve.

Resurrection ill. animate dead: az ár szerintem is alacsony ugyanakkor én sem javasolnám a teljes eltörlésüket. Ezek tényleg színesítik a játékot és ami még fontosabb, lehetővé teszik, hogy egy 2-3000 HP-s sereg legyaluljon egy 20000 HP-st. Amin inkább tényleg el kellene gondolkodni: pl. Resurrection / Armageddon = 2500 / 8000 pedig mindkettő 4. szintű és legalább ugyanolyan hasznos. Vagy a mágia tiltók eszméletlenül magas ára.

Mindenesetre ami a szervezőknek ezekből a hozzászólásokból kitűnhet, hogy marha jó az alapötlet és nagyon nagy az igény erre a típusú játékra.
( Én is ezért morgok ennyit ! )

Üdv:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 17:32 
Heroes Team

Na akkor pár gondolat tőlem is:

- Az árlistákon én finomítottam (a régebbin), de Vologyáék jól átírták az egészet, főleg a lényeket. A varázslatoknál én azért vittem fel az élesztést, hogy csak annak érje meg megvenni és használni (és igy kevesebb jut seregre plusz sok power is kell hozzá) aki nagyon jó kombót alkot. Az alap gagyi varázslatokon is növeltem, de a véglegesben ezek is lecsökkentek.
- Én minden hozzám beérkezett mentést eddig kitettem az oldalra, a gépemen a HDD köhögése miatt nem törlődött egy se. Amint kapok mentéseket, melóhelyen azonnal kiteszem.
- Épp azért mondtam a 8-as cspoprtos megoldást (vagy ha nem megfelelő a játékosok száma akkor 7) mert igy eleve mindenki 7 csatát játszik le, és mivel mindenki csak a 2. vereség után esik ki, igy a gyengébb sereget összeállitók se unatkoznak, plusz a köv. korre lehetőség van a hibás seregen némileg javítani.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 21:47 

Sziasztok!
Levko:Igazad van az árlista mindenkinek adott,de akor sem látom az értelmét az "élesztős versenynek"Én pl azért nem választottam,mert már előre tudtam ezzel valószínű veszteség nélkül meg lehet csinálni és akkor felesleges lejátszani,semmi élvezet nincs benne,szerintem,de ez csak szerény véleményem.Az árkülömségek tényleg nem egésszen kedvezőek :(
Én megprobálok új csapatokkal elő rukkolni,ezért választok minden versenyre más csapatot.Bizonyitja ezt a harpya és online támadáson a csonti amikell elég jol szorakoztam és kiélveztem a játék izét,ugy hogy esélyem se volt velük.
Már a következőre is meg van a csapatom terve. :twisted:
Zsolt:lehet,hogy tényleg megondolatlanul írtam.Én nem akartam ezzel senki örömét elvenni.Inkább rosszul fogalmaztam meg a gondolataimat.Sory.
A havi verseny pályáknál nem foglalkoznék ilyenekkel,mert én nem az első helyért játszok,hanem a játék kedvéért.
Az angyalaidért elismerés illet, ez mégsem olyan mint resurectionnal,ezzel a csapattal már lehet taktikázni és jókat játszani.
Ezt a resurection témát megkellene szavazni,vagy az árakat fell vinni.
A további játékhoz mindenkinek Good Luck!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 15 hétf., 22:49 

levko írta:

én GRATULÁLOK NEKIK !

Sajnos én is lemaradtam erről az élményről. Így kívülállóként én objektívebben olvastam a hszokat. Azt kell mondjam, hogy Levkonak tökéletesen igaza van. Egy másik (kártya)játék kapcsán hasonló szituációkat élek meg évek óta. Az önkorlátozást nagyon ésszel kell végezni, mert sok kitiltás azonos csapatokhoz vezethet a végén.

Szó volt itt a póthősről is. Nekem az lett volna a természetes, hogy azonos hős esetén az aktív playernek kell a tartalékhőssel játszania. Azt is tudni kell kiválasztani.

Azt meg kell oldani, hogy kb. egyszerre legyenek kirakva a mentések. A csoportokra bontás is jól hangzik. Egy csoport - egy editor és akkor nem lesz (élmény)hátrányban senki.

Remélem, a következő versenyben már én is kellőképpen morgolódhatok a többiekkel együtt. :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 16 kedd, 8:52 
Heroes Team

Szia Karesz!

Az újabb hozzászólásodból én is egy kicsit jobban megértettem a Te véleményedet.
(Egykicsit szégyellem magam, hogy nem rukkoltam elő, egy új összeállítással és újra a klón + angyal kombinációt választottam, aminek egy fajta bizonyítási vágy volt az oka. Az angyal ára annyira felment, hogy kihívásnak éreztem újra megpróbálni. Legközelebb igérem mást választok.)

Üdv. Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 16 kedd, 14:07 

Mugger írta:
megamikor: Hát én továbbra is teljesen feleslegesnek tartom a póthősöket. Egyrészt az ember esetleg kitalál egy kombót, ami
műxik és azért nem tudja végig használni, mert más is azt a hőst választotta!!! Ez nonszensz! Ennél SOKKAL jobb a mostani
rendszer, ahol Te mindig az alaphősöddel vagy! Szerintem...:)
Ez a humán playernek MINDIG jó, az pedig csak annak aki
szerencsésebben választ póthőst! Neked az a jó ha nem tudod használni
amit elterveztél???

Üdv Mugger!
Akkor folytatnám az álláspontom védelmét.
Szerintem az nem elég indok, hogy azért kell mindig a főhőssel lenni, mert különben esetleg nem azt játszhatnád amit elterveztél. Mert pl, ha én veszek egy Blindot, az ellenfél meg Efreet Sultánnal jön akkor én tiltakozhatok, hogy nem jó, mert azt nem tudom megvakítani?
Továbbá, ha tudni kell főhőst választani, miért ne kellene tudni póthőst választani.
Így ennek esetleg olyan előnye is lehetne, hogy az ember meggondolná, hogy vesz e olyan hőst, ami minden bizonnyal kelendő és esetleg nem tud mindig vele lenni, vagy választ egy kevésbé jót, de azzal sokkal kisebb az esélye, hogy más ember is ugyanazt választja főhősének.
Újabb mérlegelési lehetőség a sereg összeállításánál.

Jó árlistát meg nehéz csinálni, mivel valakik megcsinálják, úgy gondolják, hogy jó. Mások meg megpróbálják megkeresni benne a hibát. De ekkor már a csapatösszeállítások történnek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 16 kedd, 14:12 

Mugger írta:
Bogpistával nem tudok egyetérteni abban, hogy mindegy, hogy 250 vagy 1000 mapot ill. mentést kell megcsinálni!!! Akkor lenne mindegy, ha mindenki időmilliomos lenne, a heroesra fordítható idő még nálam is véges, egyáltalán nem mindegy, hogy négyszer annyi cuccot kell -e csinálni, vagy sem!!! Jelzem 250 mappal, mentéssel talán Gepy egyedül is elbánt volna, az ezerrel meg négyen sem birkóztunk meg normálisan!!!

Na ez azért nem így van. Én 957 pályát (29 ember) és 429 mentést (13 ember) készítettem el. És pontosan azért írtam amit írtam, mert a többieknek annyira feltolult a meló, hogy nem tudtak többet bevállalni! Nekem éppen több időm volt, ezért tudtam ennyit megcsinálni. És én ezzel kapcsolatban fejeztem ki örömömet, hogy még legalább 4-5 ember jelezte segíteni akarását a következő versenyben! Akkor ha megnézzük +5 emberrel 2-3 hét alatt végezni lehet mindennel, ha marad ez a forma. A csoportbeosztásosnál 5-6 napra csökken! (ideális esetben).

Mugger írta:
Szerintem az elsőbbséget most az árlista aktualizálásának kellene adni, a versenyformáról ráérünk tán később is vitatkozni. Szóval ha lehet ne általánosságban javasoljatok, hanem konkrétan, a most érvényes árlista alapján tegyétek. pl. a resurrect legyen 5000, az animate dead szintén, stb stb. Akár az egész árlistát átvariálhatjátok s küldjétek el nekem (mugger@heroes.hardwired.hu)
én összesítem a javaslatokat s remélhetőleg egy normális árlistát sikerül gyártanunk.

Rendben van. Akkor hogy csináljuk? Mindenki beküldi a javaslatát és a végén átlagolunk(tok)? Vagy kiteszitek a próbálkozásokat az oldalra és úgy vitatjuk meg? Rám számíthatsz, én bizton küldök egy változatot...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 nov. 16 kedd, 14:45 

Hello Mindenki!

Ezen az árlistás dolgon nagyon felbuzdult a nép. Mivel várható, hogy sok árlista-javaslat fog beérkezni ill. ezeket megtárgyalandó sok ellenjavaslat is, ezért lehet érdemes lenne ennek új topic-ot nyitni. Majd eldöntitek.
Szerintem az új árlisták tervezésénél érdemes az aktuális árlistából kiindulni. Jó alap lehet, ha a lények árát elosztjuk azok HP-jaival. Eszerint pl. a vampire lord 120 arany és 40 HP, az anci bihi meg 870 arany és 300 HP. Eszerint relatíve a vámpír drágább mint a bihi, pedig alapból szerintem nem jobb. Ha ez alapján meghatároznánk a lények árait, utánna már jöhetnének a tárgyak és a varázslatok.
Mivel viszonylag drágák a főlények, a nagyobb változatosság érdekében lehet érdemes lenne kicsit több pénzt biztosítani a játékosoknak. Mondjuk 5000-el többet.
És még egy javaslat, amit már lehet most is fel lehetne használni. Ha bennmarad a resurrection és az animate dead elvileg lehetséges, hogy több ember is azonos eredménnyel végez. Pl. már most két első helyezettünk van akiket tudunk és ki tudja még hány, akiket nem tudunk. Hogy ne legyen mondjuk 5 győztes, ezért érdemes további szempontok alapján tovább rangsorolni ( mint a fociban pl. a gólkülönbség ) Itt lehetne az, hogy kinek a serege rendelkezik a legkevesebb HP-val.

Üdv:
ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]