1 vs 1Az elmúlt évben száműztem a heroes-t, hihetetlen de vannak fontosabb dolgok is
2014-ben játszott meccseim száma valahol az 1 és 2 között van, mégis égett bennem a bizonyítási vágy és tudtam, hogy kis szerencsével ott lehetek a végelszámolásnál.. így is lett, de nézzük sorjában hogyan alakult a történet.
1.
Bogpista (Stronghold – Gurnisson) vs. Csizu (Rampart – Lacus) - RANDOM BALANCEErős kombó állt Pista rendelkezésére, Lacus személyében azonban sikerült méltó ellenfélre akadnia a „svéd szupersztárnak”. Skill fa: Tactics (adott), archery, air magic, armorer, offense, természetesen mind expert szinten. Kripták, törpe kincstárak, medúza raktárak tömkelegét szedtem ki az első két hétben, így a második várat is elkezdtem húzni (dendro + citadel-is jutottam). A 2. zóna csapnivaló, tekergős ösvény végén horde horned demon állt, így ezt mellőztem, mert 1. héten túl erős volt, később pedig túl messze, hogy vissza menjek leverni. A saját területemen kellett megkeresnem a blokkot, hogy a 3. zónába el tudjak jutni. Kb 4 napos útra volt a következő falu, melyet a 2. héten vertem be. A 4. zónában a necro várat megtaláltam, de ez már Pista fennhatósága alá tartozott. Ahogy megjelentem, Pista visszavonult Gurnival, megvette a várban, hozta a sereget és megütött. Menekültem, pár nappal később ismét futnom kellett a svéd elől. A 4. héten azonban megkongatták a harangot, végcsatára került sor, ahol a HP többlet és a kitünő formában szereplő Lacus viszonylag könnyedén leverte a barbárokat.
2.
Csizu (Fortress – Tazar) vs. Teki (Rampart – Jenova) – RANDOM JEBUS NATIVETeki a mumusom, nagyon régen tudtam megverni. Tazar jó alapot biztosított, hogy az eddigi trend megváltozzon. Az első falum blokkolva, de bevettem, a másodikat azóta sem Volt két utopia a területemen (Tekinél is 2), akadt még egy wyvern dwell, semmi más említésre méltó, így inkább középre szaladtam be horde sultanon keresztül. Itt találkoztuk először, de nem volt interakció és mivel Tazar csapnivaló értékekkel bírt, míg Jenova nem, ezért hazamentem utopiázni, egyetlen esélyem ez volt. Minimumos és fullos utopiák tűrhető értékekre gyúrták fel a szimpatikus állatszelidítőt. Kiaknáztuk a rendelkezésünkre álló időt, így mentünk csatázni a második hónap 2. hetében.
Jenova skill és HP fölényben volt, nálam víz könyv spellel, és tűz könyv alkotta a repertoárt. Mivel bunyóban és HP-ban Jenova jobb volt (magasabb skillek miatt), Tazar egyetlen reménye a varázslatok kombójában maradt. Amikor már csak a Chaos Hydra maradt néhány aprólékkal, nyomtam rá Anti-magicet, majd eldurrantottam a 790-es armageddont két egymást követő körben, mellyel jelentős HP-t bontottam a túloldalon. Jenova mass dispellel operált amikor 4 db Hydra maradt, s ekkor a 15%-os resist csizma működésbe lépett és visszaverte a következő körben érkező Chaint. Adta magát a kínálkozó lehetőség és megidéztem 2x 95 víz elementált. A hydrák feküdtek, az elementálok talpon maradtak, 2:1 ide.
3.
Csizu (Stronghold – Damacon) vs. Bobibubi (Castle - ???) – DRAGON CROSSINGKellett a győzelem, hogy lépést tartsak az élmezőnnyel. Bubi számomra ismeretlenként csapódott a mezőnyhöz. Gyorsan kitakarítottam a terepet, a szigeten Thunder helmet, guard mögött valami gagyi húzódott. Előbb értem be középre két nappal, de semmi használható nem volt, így azt gondoltam átmegyek bubi-hoz. Értékekben minimális fölényem volt. Két súlyos hibát vétettem az utolsó napokban: 1 macit elbuktam, amikor egy droiddal a naga bankba mentem, illetve pénz hiányában nem hoztam 60+ farkast. Fortuna megbosszulta a hibákat, mert a főcsatában a 7 ark amikor megütötte a 6 macit, morált kapott, így az első ütésváltást követően lefeleződött a szürke állományom. Az ark morált további 4 követte a többi lénynél, míg nekem 1 morálom volt a még 1 db macival (sokat értem vele). Azért kaptam ki, mert buktam 1 macit és 60+ farkas otthon ragadt. Ha full seregem van és a morálok száma változatlan, talán hasonló eredmény születik, de ezt már sosem tudjuk meg.
A vereséggel hátrányba kerültem, de még sok volt hátra.
4.
Csizu (Necropolis – Gundula) vs. Karesz (Necropolis – Moandor) – RANDOM PANICA mirror meccsen jobb hőssel vághattam neki az összecsapásnak. Első hét közepén az 1. falu, második héten a 3. és 4. is meglett. Relatíve gazdag terepemnek köszönhetően tudtam jól haladni. A kincses zónából kiszedtem 2 hive-t és 1 artit, majd elindultam Karesz felé. Ő is ebben a zónában ügyködött, de a másik felén. Seregének egy részét felmorzsolták, így nem sok kérdés volt a főcsata előtt. Moandor értékekben jobb volt, Gundula speckója és HP fölénye ezt a hátrányt ledolgozta és győztesen került ki az ütközetből.
5.
Csizu (Tower – Aine) vs. Dani (Castle – Valeska) – RANDOM JEBUS NATIVEAine sem volt sokszor góré, most ő maradt jobb híján. 2 naga bank birtokában nem volt okozott nehézséget jól haladni. Ezen a meccsen tudtam teljesen kigyúrni a csajt, a sivatagot kifosztani. Második hónap 3. hetében volt a főcsata Dani várában, minimális ellenállást tudott tanusítani. A terepe jó volt, utopia, lvl 7 és lvl 6 dwelling, artifactok, de nem tudta Dani kihasználni ezt az adományt.. csak így tovább, még bőven van időd nagy játékossá válni
6.
Csizu (Inferno – Drakon) vs. Adler (??? - ???) – The ConquestÁrulkodó, hogy a 6 párosból 1 játszotta végig a meccset. Többen bebukták magukat, mert figyelmetlenek voltak, így sokan mehettek aludni ideje korán
Első héten bevettem a 2. várat, kiszedtem 2 hajó roncsot, húztam efreetet kastéllyal a hét végére. A második héten azonban Adlert megtalálta egy baráti társasága, akiktől nem tudott elszakadni és 1 óra várakozás után végül úgy döntött, hogy nem játssza le a meccset, nyertem. Könnyű win, nem örültem neki, az ő döntése volt.
7.
Csizu (Dungeon – Dace) vs. Ssth (Castle – Orrin) – RANDOM BALANCEA meccs előtt Ssth a 3. én pedig a 4. voltam a táblán, vízválasztó mérkőzés következett. Abban bíztam, hogy az elején a sok trogival jól tudok haladni és találok valamilyen dwellinget. Ezen a meccsen játszottam a legjobban, gyorsabb voltam és folyamatosan növekedett a gazdaságom. Ssth bebukta magát egy fullos griff cons.-ban, ami növelte az esélyeimet. A középre vezető monolithot 15 titán védte, melyet 1-4-2-nél ütöttem meg és mire beértem a sivatagba, Orrin épp a hive-os zóna felé tartott. 1 napot elfütyiztem, épp ennyi idő kellett, h ne tudjam elkapni Ssth hősét, így összeszedett 86 wyvernt és hiába a +1 heti sereg és a 2 ark, melyet kiszedtem a várából, könnyedén lebontott a főseregben lévő 9 angyal és 86 wyvern. Értékekben azonosak voltunk, de a wyvernek ellen nem találtam gyógyírt.
Maradtam 4., 4 pontos hátrányban Ssth-val szemben, 5 pont Bobibubival szemben.
8.
Csizu (Castle – Christian) vs. Jou (Castle vs. Loynis) – RANDOM JEBUS NATIVEHa itt kikapok, középmezőnybe esek vissza, míg ha nyerek, ismét versenybe kerülök és elérhetővé válik a 2. hely, mely a döntőt jelenti.
Nem örültem a hősnek, de nem volt jobb. Második falu blokkolva, hagytam. Éppen meglett az angyal + kastély az első héten. A 2. nap kiütöttem egy dobozt, 10k XP-t adott, ez könyítette a haladást az exp. artillery-vel. Tudatosan gyúrtam mágia ellenállásra, később találtam hozzá 15% csizmát is. Előbb törtem be a sivatagba, kiszedtem a +6 to allt és 1 library-t, Loynis épp arrafelé kószált, így megütöttem teljes seregemmel. Az ark és a 3 angyal resistálta a meteort, a keresztesek benyelték.. a következő körben újabb resist, Jou futott. Mentem utána, ekkor találtam egy szabadon hagyott resist csizmát, melyet felvettem és megütöttem Loynist. Újabb resistek következtek, melyek eldöntötték az ütközetet..
9.
Csizu (Castle – Krellion) vs. Pumper (Rampart - Jenova) – Hourglass 3Nem kaptam említésre méltó lényt a refuból, sem artit a tengerről, így erőből kellett megoldani. 1-2-1-re lett 3 ark, a kinti szigeten lévő +6 to all és +2 to all sokat dobott az értékeken, így indultam át Pumpáshoz. Mivel filmet nézett a hősünk, nem látta, hogy közeledem a várához, így azt bevettem és az épp utopia előtt álló Jenova megfordult és megtámadott engem a saját várában 5 golddal. Nem buktam semmit.
10.
Csizu (Rampart – Mephala) vs. Dave (Rampart – Pyre) – RANDOM PANICTudtam, ha itt nyerek, döntőt játszom Dave-vel, így éjszaka is erről a meccsről álmodtam lol. Fontos összecsapás következett, ennek megfelelően indult a parti: első leosztásnál 3 griff cons, elf és kentaur dwell figyelt a területemen, pénzügyi gondok sem lettek volna, de Dave restartot kért.. kár érte. Második generálásnál a váramtól nem messze az úton 12 Sharpshooter dekkolt, megkerülni nem tudtam. Levertem, de a seregem odaveszett, így kénytelen voltam restartot kérni én is. A harmadik generálás kedvezett is, meg nem is: Mephala, +3 pajzs, +1 to all, +4 buzogány, +1 morál arti figyegett a hölgyön. Saját terepen volt 2 kincses láda, 1 kripta, melyet kiszedtem. Második területen bányák és 1 aranyrög. Pénzem nem volt, a nyersanyagokat adtam el úgy, hogy 6. nap kénytelen voltam a várban és a faluban piacot építeni, hogy 7. nap el tudjak adni annyi nyersit, hogy az unikornist felhúzzam citadellel! Hihetetlen csövezés, de mentem tovább a 3. zónába a 2. hét első napján. Itt volt egy falu és 2 aranyrög, mini zóna, several red dragon és 96 múmia társaságában. Ez utóbbit beütöttem, ekkor Mephala 9-10-3-3 értékekkel bírt, de pénzem továbbra sem volt. A második hét elején a terv a medusa store és a naga bank kiütése volt, el is indultam feléjük, de a sereget egy droidnál hagytam, hogy be tudja venni a 4. zónában lévő falut, majd csatárlánca visszaadja Mephalának, aki üti a medusa store-t. Azonban ott leledzett egy monolith átjáró és épp Pyre jelent meg 1-2-4-nél, elkapta a droidot, 1800 aranyom volt, 1 unival és pár törpével tudtam menekülni. Ez azonban nem volt elegendő semmihez, folyamatosan „megfolytott” Dave, a minimális gazdaságom is elveszett, így a pici sereg, melyet ki tudtam állítani 1-3-1-re nem ért semmit.
Dave-nek pechje volt a 2. zónával, pénze volt végig, így kompenzálta az előnyömet. Ha teljes sereggel ki tudok állni, bármi megtörténhetett volna, de mindez csak feltételezés.. kikaptam, a cél a dobogó megszerzése volt.
11.
Csizu (Dungeon – Ajit) vs. Ricsepi (Dungeon – Arlach) – RANDOM JEBUS NATIVEA tétje ennek a meccsnek, hogy a 3. v az 5. helyért játszom. A szerencse mellém állt, 1. nap bevertem a manicort dwellt és ügyeltem rá, hogy más dwellt véletlenül se vegyek be. Így heti 11 manti jött, betörtem középre, kiszedtem az utopiát, gladiust és megindultam Ricsepit megkeresni. Nem mentem haza a redeket felfejleszteni, mert azzal időt adtam volna Ricsepinek h felerősödjön (3-4 napot nyert volna). Így a végcsatában hiába a black + arma kombó, a skilleknek köszönhetően tudtam nyerni, a 42 scorpi + anti-magic nyerő ötlet volt.
Alapszakaszban 3. helyen végeztem, 1 ponttal lemaradva a 2. Bobibubi mögött. Ssth váratlan veresége révén Teki felküzdötte magát a 4. helyre, így egy újabb összecsapás következett a ’mumussal’ a Sorstársakon.
12.
Csizu (Inferno – Crag Hack) vs. Teki (Necropolis – Isra) – SorstársakJól játszottam és szerencsém is volt. Végig Teki előtt jártam, köszönhetően CH magas támadó értékének és az exp log-nak, mely 2. skillként lett megszerezve. Középről kiszedtem a 3. héten a red orbot és ez volt a kulcs. Ezt követően arra ügyeltem, hogy a támadó és védekező értékeimben ne maradjak le jelentősen. 40-es attack és 44-es deffel érkeztem meg a főcsatára:
Crag Hack: 40-44 (attack-def), red orb.
Isra: 27-38 (attack-def) Expert Berserk, Animate Dead, Implosion (2625 dmg) és 1120 csonti harcos, ami említésre méltó.
Teki belátta, hogy a csontok sosem érik el egyik lényemet sem, idővel lecsapom a devillel mindet. Így a harc 2. körében véget ért a küzdelem.
Szóval meglett a 3. hely
Minden esélyem megvolt a döntőre; Dave, Bubi és Th ellen megvoltak a lehetőségeim, de hibáztam és kikaptam. Mind a 3 meccsen 1 napot szúrtam el (Ssth ellen a titánok megütése 1-4-2-nél,Dave ellen a monolithos hülyeség, Bubi ellen az 1 maci és 60 farkas lemaradt) és sokba került.
Remélem jövőre is ott tudok lenni és képes leszek harcolni a 3. döntőmért
Üdv
Csizu