Sajna nemigen jön túl sok elemzés, szóval írok gyorsba egy amolyan hozzánemértő-verzsönt, hátha kedvet kap a nagyérdemű is
H5:
Chris: A 61 Wight nem lesz sok sztem első fordulóban, második fordulóban már combosabb, viszont Eruinához akkor már inkább a ribancok dukálnának. Azért a kaszás srácok is szépet fognak sebezni.
HUNLorcs: Agybeteg nyűves horda Confusionnel, ami a fél mezőnyre nem hat.

Azért fun csapat lesz remélhetőleg.
LordShaba: Széjjeltuningolt agyturkász Zoltán, papír lényekkel. Amolyan Lord Csabás csapat.

Gőzöm nincs, mire lesz elég.
Magix: Jou győztes gremlinhordájának remake-je. Mezőny eleje tuti, nagy valószínűséggel dobogós csapat.
Ricsepi: Tápos gyaloghorda. Szép számmal vannak, de a Haste ellenére szvsz gond lesz a tempóval, illetve azzal, hogy nincs mágiaellenállás + inkább Lacibá dukált volna a srácokhoz.
Rt: Gatinges-luckos ördögök spell nélkül, ennek ellenére brutálisat oda fognak csapni. Agyturkász csapatokkal lehet problémája esetleg.
Teki1986: Szemét hős szemét spellekkel és szemét lényekkel...

Mezőny első fele borítékolható, max a sárkányok alacsony száma kérdőjelezheti ezt meg.
Vologya Maestro: A Warlock's Luckos fireball szépet oda fog csapni a jónépnek, feltéve persze, ha lesz elég manája.

Az Irresistible Magic miatt az immunosok sem érezhetik magukat biztonságban.

Bár papír egységek vannak hozzá, kemény csapat lesz, mondjuk miért is húzna elő a Maestro gyengét abból a bizonyos kalapból?
Warheart: Bár a részeg ördögök itt is szépet fognak csapni, spanjaikat csak a második fordulóban uszítják rá a nagyérdeműre, ennek ellenére Confusionnel kemény ellenfelek lesznek a szarháziak.
Zsee: Zsé barátunk igencsak belenyúlt a jóba, az egyenes nyíllal lövöldöző titánok luckkal brutálisat fognak csapni, bár ennek ellenére a második fordulóra kicsit kevésnek érzem ezt a harmincat.
Zsombor "Mester": Bár a táncosok szépen fel vannak tápolva, első fordulóra kicsit kevésnek érzem azt a 300-at. Másodszorra már keményebbek lesznek a srácok.
H3-hoz megpróbálok valami eredményfélét is belőni.
H3:
Adler:A megszokott Adler-féle "megyek, azt ütök" kombó. Gunnar választását még mindig nem értem igazából én se, ennek ellenére a sárkányok kemények lesznek és néhány csapat kifejezetten kedvez neki. Középmezőny.
Billherry: A Minotauroszok kemények, mint a kád széle, sajnos azonban nincs dispell, se semmilyen mágiaimmunitás, ami ebben a mezőnyben sajnos jócskán rontja a csapat esélyeit, így sajnos mezőny hátsó fele.
Bogpista: A Solmyr-féle Chain jól ismert, lesz is, aki nem fog tudni vele mit kezdeni, azonban a sárkányok egyben hagyása sztem nem volt jó ötlet, így szintén mezőny hátsó fele lesz.
Chris: Bár mágiaimmunitás itt sincs, Berserkkel és fix egyenes nyíllal sztem sokakat meg fog lepni ez a csapat, jó játékkal sima középmezőny, vagy jobb.
Dani: "Megyek, oszt' helyre teszem az eltévedt nyájat".

Raktam össze hasonló csapatot, az arkangyalok elsőre kevésnek tűnnek, de Gladiussal nem lesz egyszerű lezúzni őket, sőt, sok esetben ők zúzzák le az ellent, mielőtt az bármit is tehetne.

Szimpatikus csapat, gyors csatái lesznek, erős középmezőnybe várom. Esetleg plusz egy mellékstacket még elbírtak volna a srácok.
Dave: Klasszikus faék csapat az "eltévedt nyáj" ismételt helyreigazítására.

Shielddel kemény alakulat, TOP 6.
Dreegar: Az oké, hogy a nagákat nevakíccsuk, de a Berserkes magogok azért betehetnek nekik.

Ettől függetlenül a 75 naga az 75 naga, TOP 6.
HUNLorcs: Valaki vett itt valami marhacsordát, állítólag harcra. Szép színesek, érdekességképpen még teleportálni is tudnak, de hogy mire lesz ez elég a mezőnyben, azt majd megmondják az okosok.
Karesz: A sok mágus szvsz ennek a csapatnak sem kedvez sajnos. A gargoyle-ok szép számmal vannak, ebben a mezőnyben viszont szerintem ez csak a második felére lesz elegendő.
Magix: Ejnye, valakinek megtetszett a 60%-os fire shield.

Igaz, papírsárkányokból, de 48 az 48. Erős középmezőny biztos, TOP 6 kérdéses.
Ricsepi: Impló+fekete sárkányok, igaz, nem sokan. A többi mágust biztosan veri, és mightok ellen is bevethető, bár értelemszerűen sok fog függni a resisttől. Erős középmezőnybe várom.
Rt: Moandor bombabiztos kombója blinddal és death riplle-lel megfűszerezve. Építettem hasonló csapatot tesztre, igaz, egy-két ponton különbözött, pl. spellek tekintetében. Azért veszélyesek lesznek, TOP 6.
Ssth: Masszív might csapat, Sentinellel az Unicornokat igen necces lesz lebontani, erős középmezőny.
Teki1986: Az elementálokat most sem lehetett megúszni, szintén nincs mit részletezni, TOP 6 biztos, TOP 3 valószínű.
Vologya Maestro: Egy újabb fire shieldes-csontsárkányos alakulat. Az 50 az itt is 50, ugyanaz vonatkozik rá, mint Magixre.
Warheart: 1 spellpontért teleportálni elég laza lesz, és szépet is sebez mágusalakulat, néhányan viszont nem kedveznek neki, középmezőny.
Zsee: A Gladiusos-Counterstrike-os királynők bárkit felszabdalnak, a Cure azonban elkelt volna melléjük, így csak középmezőny.
Zsombor "Mester": Korábban online TT-n már láttunk tőle hasonló, igen szemét kombót, akkor azonban végül nem került bevetésre. Középmezőny biztos, ha szerencsésen jön be az öregítés, akkor előrébb is végezhet.
Ennyi tőlem, kíváncsian várom azok elemzését is, akik értenek is hozzá.