Áá, pont erre vártam

Doom, confess!

Az egész 4. fordulós csapatom esélye a sikerre - számításaim alapján - azon áll vagy bukik, hogy Doom, hozod-e a gömböt, vagy sem. Kár, hogy már elküldtem Kikinek a csapatom, még mielőtt megírtad volna az előzőt; és kár, hogy azt a csapatom küldtem el, amelyik a "Doom nem hozza a gömböt" tippen alapult

De még milyen szerencse, hogy van még 2 nap a határidőig
Minden kör után tesztelgettem kicsit; kipróbáltam, hogyan fejleszthetik tovább a csapatukat azok, akik az adott körben problémát okoztak, vagy esélyesnek tűntek arra, hogy a következő körben meggyűljön velük a bajom. Doom3D csapat fejlesztését minden körben próbálgattam; szerencsére eredményesen, a 3. körben a könnyű csaták közé került; megvettem a megfelelő varázslatokat. De azok nélkül a varázslatok nélkül a 4. körben még a 3. körös csapatát se tudom megverni (v talán ha jó sok a luck-om...). Hacsak, nem használom azt a csapatot, amit most a hsz megírása után küldök is Kikinek; direkt Doomra kiélezve ismét. Csak sajnos ezzel a csapattal a 4. körre >1%-os veszteséget jósolok magamnak :S Persze, még mindig jobb, mint valaki ellen bukni a csatát
Ami érdekes volt - és tök jó sztem, hogy ilyen ez a verseny - hogy minden körben volt olyan csapat, akit az előző körben annyira könnyen vett a seregem, hogy nem is foglalkoztam vele, hogy teszteljem a következő körre. Aztán jött a meglepetés virgács
A mostaninál Hercule Poirot csapata okozott ilyesmi meglepetést

Pedig ugyanúgy vámpírjai vannak, mint nekem; csak "kicsit" erősebbek. Semmi komoly probléma nem volt az 1. és a 2. körben, amíg 1 stack-ben voltak a vámpírok; mert amíg az íjászaim leszedegették, azért sikerült gyengítenem rajtuk eleget ahhoz, hogy végül én nyerjek. Mindez persze teljesen megváltozott, amikor a 2. körben Teki előállt azzal a zseniális ötlettel, hogy támadó állásban a vámpírokat osszuk szét

A 3. körre pedig, az eseten okulva, minden vámpíros csapat jól szét is osztotta a vérszívóit (kivéve talán engem, nálam kevés volt a hely).
Mi lett az eredmény nekem ebből? Az, hogy HPoirot 4 vámpír stack-jére nem voltak komoly varázslataim (amíg együtt vannak, könnyű szivatni őket); és vicces (de én akkor nem nevettem), de a négyből 2 húszas vámpír stack simán lealázta az én 70 vámpírom
Most a 3. körben ezért HPoirot seregét is alaposan teszteltem, valószínű' nem fog gondot okozni a 4. körben (feltéve persze, hogy nem végez kiszámíthatatlan vagy drasztikus változtatást a stratégiájában). Kíváncsi vagyok, hogy most kinek a csapata hozza a meglepetés virgácsot

Merthogy a 2. körben is volt egy ilyen csapat, aki hasonló meglepetést okozott; szívesen kiírnám magamból azt az élményt is ide a fórumba; de nem szeretném (még jobban) ásni magam alatt a fát a 4. körre
Már így is kérdéses, hogy befolyásolja-e Doomnak a gömböchöz való hozzállását, hogy ezt most leírtam

Persze gondolom nem; ez a csapat-függés egyirányú...